Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Elo Wszystkim w 2007 roku! . Dzięki za zainteresowanie moim zonkiem.

Chciałem posprawdzać to co przeczytałem w helpie od Vraya , ustawiłem kilka teapotów światełko v ray materiały v ray a w sumie to jeden v rayowski reszta normalna klikam render i cała scenka jest czarna. Światło jest "on" . Ambient i tint z enviroment jest ok. Po prostu wszystko jest czarne. Jak dam GI "on" to wychodza kolorki ale ja nie chcę renderować z GI jeszcze . Prosze o rade co zaznaczyć żeby scena nie była czarna , tylko żeby normalnie mozna ją było oświetlać. Pozdrawaim , Jim.

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 963
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Sprawdz czy jakies swiatlo nie zaslania ci kamery :) Najlepiej zaznacz wszystkim światłom Invisible

Napisano
  • Autor

niestety nie :| . ponieważ tło jest białe i widze wszystko co ustawiłem ale tylko w takiej ala "alphie" odwrotnej.

Napisano

moze swiatlo jest zwyczajnie za slabe. sprawdz jednostki, mozesz dla testu decay wylaczyc tego swiatla.

Napisano
  • Autor

niestety powyższe rady tez nic nie zmieniają , a siłe światła mam na 100 . to jest, w Vievporcie jest już biało :/

Napisano

skoro napisal "Jak dam GI "on" to wychodza kolorki ", to chyba raczej-nie-inaczej :)

Napisano
  • Autor

żadnych pomysłów :? przydał by mi się jesden dobry :) / własciwy. W ostateczności pójdę po Mame hahaha

Napisano

najlepiej to pokaż screena ustawień i viewportu jak światła są rozmieszczone

Napisano

a co z decayem bo standardowo jest włączony. a żadna ścianka nie zasłania widoku? najlepiej to daj scenkę całą to się zobaczy.