Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Festiwal ReAnimacja jest jedynym w Polsce festiwalem poświęconym tylko animacji o zasięgu międzynarodowym. Kierowany jest zarówno do profesjonalistów, jak i amatorów.

Do tej pory Organizatorzy przyjęli zgłoszenia ponad 100 filmów m.in. z Kanady, USA, Francji, Polski, Malezji, Chin, Japonii, Niemiec, Belgii, Rosji, Estonii.

Prace konkursowe należy nadsyłać do 31 stycznia 2007 roku (decyduje data stempla pocztowego) na adres biura organizacyjnego festiwalu: ReAnimacja 2007, Kino Charlie, ul. Piotrkowska 203/205, 90 - 451 Łódź.

W ramach pokazów pozakonkursowych zaprezentowane zostaną: panorama filmu animowanego, uroczysta premiera filmu „Piotruś i Wilk” z udziałem twórców, przegląd filmów Marka Serafińskiego, przegląd animacji rumuńskiej, przegląd szkoły FAMU, retrospektywa Marka Serafińskiego, retrospektywa Witolda Giersza.

Zaproszenie do Jury otrzymali: Suzie Templeton (reżyser, „Piotruś i Wilk”), Hugh Gordon (operator, „Piotruś i Wilk”), Keith Foran (reżyser, wykładowca IADT Irlandia), Daniel Markowicz (Lightcraft), Mait Laas (reżyser, NUKU Film) .

Patronat nad Festiwalem objęło Stowarzyszenie Filmowców Polskich, które ufundowało nagrodę dla najlepszego filmu polskiego biorącego udział w konkursie festiwalu. Zaproszenie do Jury oceniającego filmy polskie przyjęli:

Witold Giersz (czołowy polski twórca animacji), Marcin Giżycki (reżyser, krytyk) i Zbigniew Żmudzki (dyrektor Studia Se-Ma-For).

Więcej informacji: www.reanimacjafestival.com

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Łodz....miasto prawie moje!:) Wiec w tym roku postawram sie nie zawiesc i nei obudzic sie z reka w nocniku!:( Przypomnijcie mi 2 dni wczesniej!:D

Napisano

no, bardzo fajny festiwal. chodzę na to od pierwszej edycji.