Shogun 3D Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 Dzisiaj przylazła mi do łba taka śmieszna myśl: a gdyby w wakacje zrobić plener? Taki z namiotami, ogniskami, świeżym powietrzem, wodą... innymi słowy wakacje pod chmurką z narzędziami do brudzenia na kolorowo. Od razu zacząłem kombinować nad pomysłem, jak by to urządzić. Po pierwsze primo: miejsce. Niektórzy z userów zapewne mają działki, które tylko czekają na zagospodarowanie w okresie letnim. Możliwości powierzchniowe są różne. Terminy dostępnosci oraz położenie także. Uznałem, że warto by to zrobić listę chętnych, którzy chcieliby takie coś u siebie zorganizować. Widzę to tak: Username Lokalizacja działki Termin dostępności (od... do...) Chłonność ilościowa (user/m2) Warunki bytowe i ew. ograniczenia (np: dla niepalacych, niepijących, abstynentów seksualnych, wierzących, nielubiących się opalać, itp) Lista chętnych na pojawienie się na tej działce w dostępnym terminie na czas, jaki będzie odpowiadał mozliwościom i chęciom zaintereowanych gościną. Ze względu na to, że miałoby to miejsce w wakacje warto pamiętać o osobach towarzyszących. Osoba towarzysząca uniemozliwiłaby nam gadanie wyłacznie o CG, natomiast przy odrobinie dobrej woli może to zrekompernsować poprzez pomoc w tworzeniu dobrej atmosfery oraz... nowych userów. :D Co do narzedzi brudzących (farby, kredki, wino, buraki, itp) należy się w nie zaopatrzyć we własnym zakresie. Osoby, których nie stać na wymienione brudzidła są proszone o zaopatrzenie się w laptop, tablet oraz Photoshopa/Paintera, oraz o dociągniecie na działkę stałego łącza na własny koszt, by miec dostęp do referek. Czekam na komentarze i pomysły, oraz zgłoszenia chętnych na takie cuś... 1
illy Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 Ja mam dwa domki do zalatwienia, z duzymi ogrodami ale daleko na pomorzu gdzie nawet pociagi nie dojezdzaja tylko PKS wiec odpada
Shogun 3D Napisano 16 Styczeń 2007 Autor Napisano 16 Styczeń 2007 Czemu odpada? Są otoczone firewallem?
KLICEK Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 niezly pomysl niezly :) szkoda ze maziac nie potrafie, ale pewnie byla by wreszcie okazja :D
tweety Napisano 17 Styczeń 2007 Napisano 17 Styczeń 2007 a fotografowie mogą się doczepić? ja jestem za. pytanie tylko jak z urlopem no i na jaki okres czasu wyjeżdżamy :]
Shalivan Napisano 17 Styczeń 2007 Napisano 17 Styczeń 2007 Pomysł ******* To ja w takim razie proponuje zrobić tam koła z kursami :D ci ktorzy chcą fotografować to do Tweetiego, ci co malują .... itd :) mozna by wiele z takiego wypadu wynieść :) Pozdro
illy Napisano 17 Styczeń 2007 Napisano 17 Styczeń 2007 oboz pod wezwaniem Adka ;p wyjazdy dla dzieci z mozliwoscia nauki dr. hab. Shogun: widza z zakresu grafiki 3d dr. rehabilitowany Tweety: artystyczna fotografia know-how hehehehheeh
tweety Napisano 17 Styczeń 2007 Napisano 17 Styczeń 2007 prof. nadzw. doc. nauk. muzycznych illy - montaż on live w tym zasady działania kopiących wtyczek od kabli USB :P
illy Napisano 17 Styczeń 2007 Napisano 17 Styczeń 2007 chemia plynna chyba, zastosowanie metanolu itd
Knysha Napisano 17 Styczeń 2007 Napisano 17 Styczeń 2007 Tez moze byc ;> wyklady, a pozniej zaliczenie - np. 1L wodki w 10min i zeby nie spasc xD
illy Napisano 17 Styczeń 2007 Napisano 17 Styczeń 2007 http://www.youtube.com/watch?v=m_pw9vik0BQ&NR cos w tym stylu?
Shogun 3D Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Napisano 17 Styczeń 2007 Ok, dość offtopa. Mnie wystarczą przed nazwiskem tylko 3 literki: "imć". Liczę na obecność moderatorów 2D, zwlaszcza tych z Warszawy, którzy nigdy nie mają siły, by ruszyć... ciało śmiało na jakikolwiek zlot, nawet warszawski... Znajdzie się jakiś odważny?
chveti Napisano 17 Styczeń 2007 Napisano 17 Styczeń 2007 Dlatego mi się podobał pomysł tweetiego z namiotami po paintballu w szklarach :) Pomysł jest dobry, taki 3-4 dniowy kamping :) Shogun - zablokuj sobie klawiaturę w telefonie :D 12 razy do AG'a Ci dzwoniło w przeciągu 20 minut.
Shogun 3D Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Napisano 17 Styczeń 2007 No własnie namioty uważam za genialny pomysł na taki wypad. Stąd pomysł działki, bo w pokojach hotelowych trudno bez młotka wbić śledzie w podłogę... Chveti, ja mam blokadę w komórce, tylko nie mam do niej (dużo bardzo brzydkich słów) klapki na klawisze, bo to NOKIA!!! Ale jak tylko dam radę, to kupię coś z klapką... AG: przepraszam Cię za to badziewie, ale pamiętasz nasza rozmowe o tym...?
chveti Napisano 17 Styczeń 2007 Napisano 17 Styczeń 2007 Jeszcze co do terminu to raczej minimum czerwiec bo jeśli wcześniej to będziemy długo nerki doleczać...
Shogun 3D Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Napisano 17 Styczeń 2007 Ten wątek celowo założyłem odpowiednio wcześnie, by stopniowo ci, którzy maja dzałki i byliby chętni do zaproszenia ekipy max3d.pl, mieli tez czas na zastanowienie, przygotowanie wszystkiego, zatanowienie, uprzedzenie sasiadów i policji, zastanowienie, zapewnienie wsparcia strazy pożarnej, zastanowienie, policznie przewidywanysh szkód, i na koniec po zastanowieniu odmówienie udziału w imprezie... :D Illy, będzie tam i wtedy, gdy chętni dadzą mi dokładne dzne na ten temat. Na razie nie ma zadnych konkretow, ale jestem pewien, że z czasem się cos wyklaruje. :) Do tego jest jeszcze prawie pół roku. Co do prądu: w najgorszym razie zamontujemy kabestan i dynamo, dzięki czemu jeden będzie modelował, reszta będzie krecić kabestanem... :D Tweety będzie robił dokumentacje fotograficzną pt: "biały murzyn - nowa rasa?", a Mellodeque będzie narzucal rytm na bębnach...
illy Napisano 17 Styczeń 2007 Napisano 17 Styczeń 2007 znajac szczescie to jeden bedzie robic a 20 nadzorowac ;]
Shogun 3D Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Napisano 17 Styczeń 2007 Kazdy nadzorujący będzie miał w ręku cylinder z 9 splajnami i vertexami na końcu do poganiania. Ten jeden pchający będzie robil zarazem za referkę do anatomii mięśniaka. Jesli nadzorcy się nie pobiją splajnami, to może będzie szansa, że któryś sobie przypomni i pójdzie powiedziec Klickowi, że już nie musi pozować, bo i tak wszyscy robią co innego?
chveti Napisano 17 Styczeń 2007 Napisano 17 Styczeń 2007 "biały murzyn - nowa rasa?" O jaaaa... dostanę kiete ,pimped-out lowrider'a , bling-zegarek :D Będę śpiewał o biedzie w dzielnicy a decybelami zasilę cały camp ;)
Sadowski25 Napisano 19 Styczeń 2007 Napisano 19 Styczeń 2007 heheh jechałbym na takie coś jeśli rodzice pozwolą :P Może do wakacji nauczę się grac na gitarce :P EE trzeba miec ze sobą agregat ?? wyjazd by mi się przydał by sie doszkolic w grafie bo coś cienko mi idzie :(
hcpiter Napisano 19 Styczeń 2007 Napisano 19 Styczeń 2007 fajny pomysl ! tez bym wpadl :D tylko jakies fajne miesce trzeba znalezc :)
Shogun 3D Napisano 19 Styczeń 2007 Autor Napisano 19 Styczeń 2007 Agregat? Sprecyzuj. Oczywiście wszelkie obiekty wywołujące przyjemne dźwięki są wskazane. Te nieorganiczne też....
illy Napisano 20 Styczeń 2007 Napisano 20 Styczeń 2007 Oczywiście wszelkie obiekty wywołujące przyjemne dźwięki są wskazane. mowisz brac kobiety?
piksar Napisano 20 Styczeń 2007 Napisano 20 Styczeń 2007 wchodzę - jak zwykle - jak trzeba laptop, auto, agregat (może by się dało)
veri_jr Napisano 28 Czerwiec 2007 Napisano 28 Czerwiec 2007 Hmm... Nawet bym się na to pisał, dobry pomysł. Proponowałbym wcześniej przeprowadzić jakąs ankietę z pytaniem "kiedy", wtedy łatwiej jest coś konkretnego ustalić (wiem, bo właśnie organizujemy bardzo podobną i nie pierwszą taką imprezę na innym forum). O miejsce nie jest aż tak trudno, bo polami namiotowymi w rozsądnych cenach już od 5zł/osobę cała Polska jest usiana i można takie w miarę demokratyczne miejsce gdzies na środku i ze znośnym dojazdem znaleźć. Jak coś to chętnie się piszę, lubię takie imprezy. Dopisuję się do grupy "maziaczy" ;).
Rekomendowane odpowiedzi