Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj przylazła mi do łba taka śmieszna myśl: a gdyby w wakacje zrobić plener? Taki z namiotami, ogniskami, świeżym powietrzem, wodą... innymi słowy wakacje pod chmurką z narzędziami do brudzenia na kolorowo.

Od razu zacząłem kombinować nad pomysłem, jak by to urządzić.

Po pierwsze primo: miejsce.

Niektórzy z userów zapewne mają działki, które tylko czekają na zagospodarowanie w okresie letnim. Możliwości powierzchniowe są różne. Terminy dostępnosci oraz położenie także. Uznałem, że warto by to zrobić listę chętnych, którzy chcieliby takie coś u siebie zorganizować. Widzę to tak:

Username

Lokalizacja działki

Termin dostępności (od... do...)

Chłonność ilościowa (user/m2)

Warunki bytowe i ew. ograniczenia (np: dla niepalacych, niepijących, abstynentów seksualnych, wierzących, nielubiących się opalać, itp)

Lista chętnych na pojawienie się na tej działce w dostępnym terminie na czas, jaki będzie odpowiadał mozliwościom i chęciom zaintereowanych gościną.

Ze względu na to, że miałoby to miejsce w wakacje warto pamiętać o osobach towarzyszących. Osoba towarzysząca uniemozliwiłaby nam gadanie wyłacznie o CG, natomiast przy odrobinie dobrej woli może to zrekompernsować poprzez pomoc w tworzeniu dobrej atmosfery oraz... nowych userów. :D

Co do narzedzi brudzących (farby, kredki, wino, buraki, itp) należy się w nie zaopatrzyć we własnym zakresie. Osoby, których nie stać na wymienione brudzidła są proszone o zaopatrzenie się w laptop, tablet oraz Photoshopa/Paintera, oraz o dociągniecie na działkę stałego łącza na własny koszt, by miec dostęp do referek.

Czekam na komentarze i pomysły, oraz zgłoszenia chętnych na takie cuś...

• Odpowiedzi 35
  • Wyświetleń 4,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja mam dwa domki do zalatwienia, z duzymi ogrodami ale daleko na pomorzu gdzie nawet pociagi nie dojezdzaja tylko PKS wiec odpada

Napisano

a fotografowie mogą się doczepić? ja jestem za. pytanie tylko jak z urlopem no i na jaki okres czasu wyjeżdżamy :]

Napisano

Pomysł *******

To ja w takim razie proponuje zrobić tam koła z kursami :D ci ktorzy chcą fotografować to do Tweetiego, ci co malują .... itd :) mozna by wiele z takiego wypadu wynieść :)

Pozdro

Napisano

oboz pod wezwaniem Adka ;p

wyjazdy dla dzieci z mozliwoscia nauki

dr. hab. Shogun: widza z zakresu grafiki 3d

dr. rehabilitowany Tweety: artystyczna fotografia know-how

hehehehheeh

Napisano

prof. nadzw. doc. nauk. muzycznych illy - montaż on live w tym zasady działania kopiących wtyczek od kabli USB :P

Napisano

Tez moze byc ;>

wyklady, a pozniej zaliczenie - np. 1L wodki w 10min i zeby nie spasc xD

Napisano
  • Autor

Ok, dość offtopa. Mnie wystarczą przed nazwiskem tylko 3 literki: "imć".

Liczę na obecność moderatorów 2D, zwlaszcza tych z Warszawy, którzy nigdy nie mają siły, by ruszyć... ciało śmiało na jakikolwiek zlot, nawet warszawski... Znajdzie się jakiś odważny?

Napisano

Dlatego mi się podobał pomysł tweetiego z namiotami po paintballu w szklarach :)

Pomysł jest dobry, taki 3-4 dniowy kamping :)

Shogun - zablokuj sobie klawiaturę w telefonie :D 12 razy do AG'a Ci dzwoniło w przeciągu 20 minut.

Napisano
  • Autor

No własnie namioty uważam za genialny pomysł na taki wypad. Stąd pomysł działki, bo w pokojach hotelowych trudno bez młotka wbić śledzie w podłogę...

Chveti, ja mam blokadę w komórce, tylko nie mam do niej (dużo bardzo brzydkich słów) klapki na klawisze, bo to NOKIA!!! Ale jak tylko dam radę, to kupię coś z klapką...

AG: przepraszam Cię za to badziewie, ale pamiętasz nasza rozmowe o tym...?

Napisano

Jeszcze co do terminu to raczej minimum czerwiec bo jeśli wcześniej to będziemy długo nerki doleczać...

Napisano
  • Autor

Ten wątek celowo założyłem odpowiednio wcześnie, by stopniowo ci, którzy maja dzałki i byliby chętni do zaproszenia ekipy max3d.pl, mieli tez czas na zastanowienie, przygotowanie wszystkiego, zatanowienie, uprzedzenie sasiadów i policji, zastanowienie, zapewnienie wsparcia strazy pożarnej, zastanowienie, policznie przewidywanysh szkód, i na koniec po zastanowieniu odmówienie udziału w imprezie... :D

Illy, będzie tam i wtedy, gdy chętni dadzą mi dokładne dzne na ten temat. Na razie nie ma zadnych konkretow, ale jestem pewien, że z czasem się cos wyklaruje. :) Do tego jest jeszcze prawie pół roku.

Co do prądu: w najgorszym razie zamontujemy kabestan i dynamo, dzięki czemu jeden będzie modelował, reszta będzie krecić kabestanem... :D Tweety będzie robił dokumentacje fotograficzną pt: "biały murzyn - nowa rasa?", a Mellodeque będzie narzucal rytm na bębnach...

Napisano

znajac szczescie to jeden bedzie robic a 20 nadzorowac ;]

Napisano
  • Autor

Kazdy nadzorujący będzie miał w ręku cylinder z 9 splajnami i vertexami na końcu do poganiania. Ten jeden pchający będzie robil zarazem za referkę do anatomii mięśniaka. Jesli nadzorcy się nie pobiją splajnami, to może będzie szansa, że któryś sobie przypomni i pójdzie powiedziec Klickowi, że już nie musi pozować, bo i tak wszyscy robią co innego?

Napisano
  Shogun 3D napisał:
"biały murzyn - nowa rasa?"

O jaaaa... dostanę kiete ,pimped-out lowrider'a , bling-zegarek :D

Będę śpiewał o biedzie w dzielnicy a decybelami zasilę cały camp ;)

Napisano

heheh jechałbym na takie coś jeśli rodzice pozwolą :P

Może do wakacji nauczę się grac na gitarce :P

EE trzeba miec ze sobą agregat ?? wyjazd by mi się przydał by sie doszkolic w grafie bo coś cienko mi idzie :(

Napisano
  • Autor

Agregat? Sprecyzuj.

Oczywiście wszelkie obiekty wywołujące przyjemne dźwięki są wskazane. Te nieorganiczne też....

Napisano
  Cytat
Oczywiście wszelkie obiekty wywołujące przyjemne dźwięki są wskazane.

mowisz brac kobiety?

Napisano

wchodzę - jak zwykle - jak trzeba laptop, auto, agregat (może by się dało)

Napisano

Hmm... Nawet bym się na to pisał, dobry pomysł. Proponowałbym wcześniej przeprowadzić jakąs ankietę z pytaniem "kiedy", wtedy łatwiej jest coś konkretnego ustalić (wiem, bo właśnie organizujemy bardzo podobną i nie pierwszą taką imprezę na innym forum). O miejsce nie jest aż tak trudno, bo polami namiotowymi w rozsądnych cenach już od 5zł/osobę cała Polska jest usiana i można takie w miarę demokratyczne miejsce gdzies na środku i ze znośnym dojazdem znaleźć. Jak coś to chętnie się piszę, lubię takie imprezy. Dopisuję się do grupy "maziaczy" ;).