prrrszalony Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 j/w może już czas takowy stworzyć (np. jako Sub-Forum w 'Pomoc'), pojawia się sporo tutoriali , i póki co gubią sie gdzieś w njusach :) nowy dział może działać motywująco, dzięki czemu pojawić się ich może więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=31558 aaalee too juzzz byloooooo.....i nei wrooci wieeeceeej!! Cos sie z tym iało dziac...ale ani widu ani słychu jak narazie!:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 Nie wróci bo zostało zrobione. To był dobry pomysł. Jest nowy dział główny - TUTORIALE z podforami: 3D, 2D oraz Videotutorials bo ich jest najwięcej więc warto je oddzielić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 Nie wróci bo zostało zrobione. To był dobry pomysł. Teraz Adek poprosze plusa do reputacji! :) ;) I jako Ojciec tej kategorii moge byc moderatorro tego dzialu!:D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 o prosze jednak cos sie dalo zrobic :>> super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 19 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2007 :) problem tylko z tym działem video, bo jeśli tam mają być 2d i 3d to mogą sie trochę gubić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 bedzie regulamin z nazewnictwem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 19 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2007 przeczytałem reg do działu i nie rozumiem tego "najlepsze tutoriale będą dołączone do grona tutoriali na stronie głównej więc miej na uwadze jak i co piszesz." bo z "jakością" tych na głownej to różnie bywa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 u mnie jest "najlepsze tutoriale będą dołączone do grona tutoriali na stronie głównej więc miej na uwadze jak i co piszesz." czyli, jezeli chcesz zeby Twoj tutorial był dodany do bazy na głownej stronie, musi być tresciwy ;) fajny itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 Ja jezeli moge jeszcze zaproponowac pewne zmiany: Po co nazywac tutoriale [TUT3d] skoro on jest w dziale 3d???? a nie lepiej nazywac [modeling:] [Texturnig] [Mapping:] [shaders;] [Renders:] UŁATWI to szukanie i pracyzje!!!! Ok...Klicek Buzi!:):* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 w dziale Videotutoriale jest juz takie nazewnictwo zobacz;] na reszte przyjdzie czas wszyscy sa zabiegani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 19 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2007 jeszcze tylko brakuje info do jakiego softu jest tutorial :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 to juz wewnatrz watku, pewnie ktos napisze :) chociaz masz racje przydalo by sie w nazie (soft) pomyslimy edit : ok wprowadzilem odpowiednie zmiany :) dzieki wszystkim za pomoc i zainteresowanie :) piszcie swoje propozycje/spostrzezenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 i Klicku zli ludzie nie pozwolili nam zrobic tak aby bylo dobrze...tylko ma byc tak zeby nikt nie mogl niczego znalesc...echh :\\\\\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dna_84 Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 Witam mam taką drobną uwagę, co do Videotutoriali troszkę linków jest już chyba nieaktualnych (nieaktywnych) to może by zrobić mały remanent albo poprosić twórców videotutoriali o ponowne ich zamieszczenie. Tu jest spis avi tutkow (według daty zamieszczenia) które na dzień dzisiejszy są dla mnie nie dostępne ;) : Zbrush -> 3dsmax vrej disp render[Zbrush2.0 + 3dsmax] Modelowanie ucha i ust [3dsmax] Konik szachowy [3ds max] Modelowanie samochodu [3dsmax] Modelowanie kostki / Modelling a Dice [3dsmax] Kolekcja [3dsmax] Modelowanie głowy [3dsmax] Modelowanie Aparatu [3dsmax] Felga w Power NURBS (podstawy) [3dsmax] Ambient Occlusion w Finalrender st1 render to texture [3dsmax + fr] Tworzenie nadkoli(gladkich) [3dsmax] 3DS Max Table+Cloth [3dsmax] Modeling Electric Stove[3dsmax] Jak widać patrzałem tylko pod kątem 3ds to jak jest z innymi to nie wiem. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 Witam mam taką drobną uwagę, co do Videotutoriali troszkę linków jest już chyba nieaktualnych (nieaktywnych) to może by zrobić mały remanent albo poprosić twórców videotutoriali o ponowne ich zamieszczenie. Tu jest spis avi tutkow (według daty zamieszczenia) które na dzień dzisiejszy są dla mnie nie dostępne ;) : Zbrush -> 3dsmax vrej disp render[Zbrush2.0 + 3dsmax] Modelowanie ucha i ust [3dsmax] Konik szachowy [3ds max] Modelowanie samochodu [3dsmax] Modelowanie kostki / Modelling a Dice [3dsmax] Kolekcja [3dsmax] Modelowanie głowy [3dsmax] Modelowanie Aparatu [3dsmax] Felga w Power NURBS (podstawy) [3dsmax] Ambient Occlusion w Finalrender st1 render to texture [3dsmax + fr] Tworzenie nadkoli(gladkich) [3dsmax] 3DS Max Table+Cloth [3dsmax] Modeling Electric Stove[3dsmax] Jak widać patrzałem tylko pod kątem 3ds to jak jest z innymi to nie wiem. Pozdrawiam! jakbys dobrze czytal to w niektorych jest tylko przekroczony limit wiec wystarczy poczekac do nastepnego miesiaca czyli do pierwszego maja(o to teraz) a skoro jakis tutek nie dziala to najlepiej wyslac do autora pm'a :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dna_84 Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 tak nielot007 doczytałem jest jak mówisz ;). Zapodałem temat, bo może nie każdy twórca tutka wie ze jego link nie działa. ps. jestem nowy na tym forum to jeszcze wszystkich standardów savoir-vivre rządzących tutaj nie poznałem ale intensywnie się uczę ;). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi