Napisano 17 Styczeń 200718 l j/w może już czas takowy stworzyć (np. jako Sub-Forum w 'Pomoc'), pojawia się sporo tutoriali , i póki co gubią sie gdzieś w njusach :) nowy dział może działać motywująco, dzięki czemu pojawić się ich może więcej
Napisano 17 Styczeń 200718 l http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=31558 aaalee too juzzz byloooooo.....i nei wrooci wieeeceeej!! Cos sie z tym iało dziac...ale ani widu ani słychu jak narazie!:(
Napisano 19 Styczeń 200718 l Nie wróci bo zostało zrobione. To był dobry pomysł. Jest nowy dział główny - TUTORIALE z podforami: 3D, 2D oraz Videotutorials bo ich jest najwięcej więc warto je oddzielić.
Napisano 19 Styczeń 200718 l Nie wróci bo zostało zrobione. To był dobry pomysł. Teraz Adek poprosze plusa do reputacji! :) ;) I jako Ojciec tej kategorii moge byc moderatorro tego dzialu!:D
Napisano 19 Styczeń 200718 l Autor :) problem tylko z tym działem video, bo jeśli tam mają być 2d i 3d to mogą sie trochę gubić :)
Napisano 19 Styczeń 200718 l Autor przeczytałem reg do działu i nie rozumiem tego "najlepsze tutoriale będą dołączone do grona tutoriali na stronie głównej więc miej na uwadze jak i co piszesz." bo z "jakością" tych na głownej to różnie bywa ;)
Napisano 19 Styczeń 200718 l u mnie jest "najlepsze tutoriale będą dołączone do grona tutoriali na stronie głównej więc miej na uwadze jak i co piszesz." czyli, jezeli chcesz zeby Twoj tutorial był dodany do bazy na głownej stronie, musi być tresciwy ;) fajny itp
Napisano 19 Styczeń 200718 l Ja jezeli moge jeszcze zaproponowac pewne zmiany: Po co nazywac tutoriale [TUT3d] skoro on jest w dziale 3d???? a nie lepiej nazywac [modeling:] [Texturnig] [Mapping:] [shaders;] [Renders:] UŁATWI to szukanie i pracyzje!!!! Ok...Klicek Buzi!:):*
Napisano 19 Styczeń 200718 l w dziale Videotutoriale jest juz takie nazewnictwo zobacz;] na reszte przyjdzie czas wszyscy sa zabiegani
Napisano 19 Styczeń 200718 l to juz wewnatrz watku, pewnie ktos napisze :) chociaz masz racje przydalo by sie w nazie (soft) pomyslimy edit : ok wprowadzilem odpowiednie zmiany :) dzieki wszystkim za pomoc i zainteresowanie :) piszcie swoje propozycje/spostrzezenia
Napisano 19 Styczeń 200718 l i Klicku zli ludzie nie pozwolili nam zrobic tak aby bylo dobrze...tylko ma byc tak zeby nikt nie mogl niczego znalesc...echh :\\\\\
Napisano 30 Kwiecień 200717 l Witam mam taką drobną uwagę, co do Videotutoriali troszkę linków jest już chyba nieaktualnych (nieaktywnych) to może by zrobić mały remanent albo poprosić twórców videotutoriali o ponowne ich zamieszczenie. Tu jest spis avi tutkow (według daty zamieszczenia) które na dzień dzisiejszy są dla mnie nie dostępne ;) : Zbrush -> 3dsmax vrej disp render[Zbrush2.0 + 3dsmax] Modelowanie ucha i ust [3dsmax] Konik szachowy [3ds max] Modelowanie samochodu [3dsmax] Modelowanie kostki / Modelling a Dice [3dsmax] Kolekcja [3dsmax] Modelowanie głowy [3dsmax] Modelowanie Aparatu [3dsmax] Felga w Power NURBS (podstawy) [3dsmax] Ambient Occlusion w Finalrender st1 render to texture [3dsmax + fr] Tworzenie nadkoli(gladkich) [3dsmax] 3DS Max Table+Cloth [3dsmax] Modeling Electric Stove[3dsmax] Jak widać patrzałem tylko pod kątem 3ds to jak jest z innymi to nie wiem. Pozdrawiam!
Napisano 1 Maj 200717 l Witam mam taką drobną uwagę, co do Videotutoriali troszkę linków jest już chyba nieaktualnych (nieaktywnych) to może by zrobić mały remanent albo poprosić twórców videotutoriali o ponowne ich zamieszczenie. Tu jest spis avi tutkow (według daty zamieszczenia) które na dzień dzisiejszy są dla mnie nie dostępne ;) : Zbrush -> 3dsmax vrej disp render[Zbrush2.0 + 3dsmax] Modelowanie ucha i ust [3dsmax] Konik szachowy [3ds max] Modelowanie samochodu [3dsmax] Modelowanie kostki / Modelling a Dice [3dsmax] Kolekcja [3dsmax] Modelowanie głowy [3dsmax] Modelowanie Aparatu [3dsmax] Felga w Power NURBS (podstawy) [3dsmax] Ambient Occlusion w Finalrender st1 render to texture [3dsmax + fr] Tworzenie nadkoli(gladkich) [3dsmax] 3DS Max Table+Cloth [3dsmax] Modeling Electric Stove[3dsmax] Jak widać patrzałem tylko pod kątem 3ds to jak jest z innymi to nie wiem. Pozdrawiam! jakbys dobrze czytal to w niektorych jest tylko przekroczony limit wiec wystarczy poczekac do nastepnego miesiaca czyli do pierwszego maja(o to teraz) a skoro jakis tutek nie dziala to najlepiej wyslac do autora pm'a :)
Napisano 1 Maj 200717 l tak nielot007 doczytałem jest jak mówisz ;). Zapodałem temat, bo może nie każdy twórca tutka wie ze jego link nie działa. ps. jestem nowy na tym forum to jeszcze wszystkich standardów savoir-vivre rządzących tutaj nie poznałem ale intensywnie się uczę ;). Pozdrawiam