Yaro16 Napisano 21 Styczeń 2007 Napisano 21 Styczeń 2007 Oto moja skończona praca.Jest to mój pierwszy zakończony pojazd. Prac jest wykonana w 3dsmax 8 + v-ray i gimp 2.renderował około 3,5 h Myślę że następny będzie lepszy... Wiem ze widać błędy ale nie które są przez HDRI. Nie umiałem zrobić dobrych światel przednich.Może są jakieś dobre tutoriale oczywiście pod v-raya?
pecet Napisano 21 Styczeń 2007 Napisano 21 Styczeń 2007 materiał swiateł może i jest dobry ale jak odbija się w nim ciemność to niby jak miały by być jasne? sam model taki średni, a render za ciemny. Felgi i materiał na nich ładne.
Dawcio_m Napisano 21 Styczeń 2007 Napisano 21 Styczeń 2007 a więc dałeś go tu, felgi cacy, lakier też bardzi fajny model mażna by jeszcze dopieścić, ale ogólnie ładne wrażenie sprawia
Gość obo Napisano 21 Styczeń 2007 Napisano 21 Styczeń 2007 A mi się wogóle materiały zabardzo nie podobają...
orszulas Napisano 21 Styczeń 2007 Napisano 21 Styczeń 2007 jak na pierwszy to całkiem nieźle, ale modeling potrenuj mocno bo niby szczegółowo ale z błędami na rogach i łukach, i te klamki... materiały ok. ogólnie Gratulacje!
JohnZi Napisano 21 Styczeń 2007 Napisano 21 Styczeń 2007 hehe klamek nie ma:P pyanie, co to za mapka hdri?
javor Napisano 21 Styczeń 2007 Napisano 21 Styczeń 2007 znowu a3 i znowu dokładnie te same błędy co w tutorialu plus kilka dorzuciłeś swoich :P to że autor tutka w pośpiechu totalnie idiotycznie spaprał np dolną część przedniej szyby to nie znaczy że trzeba to schrzanić tak samo ... sorry ale już niemoge jak kazdy powiela ten sam błąd zamiast zerknąć na jakąś refke, wykazac choć odrobine inwencji i zrobić to tak jak powinno być :P ogólnie to cały model masz krzywy, niezbyt zgodny z orginałem i standardowo brak płynnych przejść między elementami karoserii. a z materiałów to tylko lakier wygląda na dobry ale niema co się w nim odbijać :P
Yaro16 Napisano 21 Styczeń 2007 Autor Napisano 21 Styczeń 2007 javor pamiętaj że jest to mój pierwszy skończony model. Nie wiem czemu niektóre rzeczy wyglądaj krzywo a jak widze bez materiałów to jest dobrze
Yaro16 Napisano 22 Styczeń 2007 Autor Napisano 22 Styczeń 2007 Pokazuje szary model ,szyby dałem czarne żeby widzieć czy pasują.Co do klamek to próbowałem zrobić ale nie wiedziałem jak.dziękuje wszystkim za komentarze. pozdro
Lis Napisano 22 Styczeń 2007 Napisano 22 Styczeń 2007 no jest spoto bugów. Samochodziarzem nie jestem ale kilka jest widocznych od zaraz. ALE. źle nie jest. gdybyś poświęcił temu autki troszkę więcej czasu bołoby lepiej. Wybrałeś sobie dość drażliwy temat dla części fotum więc nie przejmuj się ze ktoś ma zastrzeżenia.
Yaro16 Napisano 22 Styczeń 2007 Autor Napisano 22 Styczeń 2007 dzięki lis,następny model będzie lepszy;d
Master Kiełbaster Napisano 23 Styczeń 2007 Napisano 23 Styczeń 2007 lis nie zaznaczyłeś nawet połowy bugów...
Lis Napisano 23 Styczeń 2007 Napisano 23 Styczeń 2007 lis nie zaznaczyłeś nawet połowy bugów... No to na co czekasz. Pisałem przecież że się na autach nie znam :D
damusTo Napisano 25 Styczeń 2007 Napisano 25 Styczeń 2007 Ja uważam że jest za ciemno. Lakier ma za durze ciapki przez to wygląda jak na resoraku. Fele za bardzo lustrzane, i za duży brush. Opony całkiem do wymiany. Materiał szyb także jest kiepski ale mniemam że maskujesz brak wnętrza. OK to jeśli o shadery tyle z grubsza, modelu sie nie czepiam wiem ze to początki. Kontrast ładnie wyciągnołes ale mimo to światło jest mało dynamiczne w sensie rozlania sie po scenie
Homa Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Całość wygląda fatalnie :-( ...ale nie przejmuj się mój pierwszy model wyglądał x-razy gorzej!! he,he tak jak piszesz nastepny będzie lepszy... Zwróć przede wszystkim uwage na to by model był prosty. Patrz na referki i porównuj! Prostuj i prostuj :) Nad shaderkami też troszkę pracy Cię czeka. Powodzenia!
CzAk1 Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Bez błedow się nie obeszło...ale właściwie myslę, że i tak jest nie źle Pozdro
Yaro16 Napisano 29 Styczeń 2007 Autor Napisano 29 Styczeń 2007 thx za wszystkie komenty. Myśle że następny model będzie lepszy.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 31 Styczeń 2007 Napisano 31 Styczeń 2007 Duzo bledow ale "nastepny bedzie lepszy" jak to najstarsi gorale od wiekow glosza na tym forum... i nie tylko na tym...
Rekomendowane odpowiedzi