Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Swego czasu cieszył się on sporą popularnością, dlatego dubluje temat.

Tutorial: Dywan (3ds max)

Tworzenie dywanu w 3ds max bez pluginów i bez użycia Hair and Fur.

dywantut6qu.jpg

LINK

Jeśli ten tutorial ci pomógł, nie zapomnij kliknąć w

reputacje

Edit : jeśli powyższy link nie działa, zapraszam na moją stronę http://streaker.prv.pl/ do działu tutoriale.

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 9,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dywan REWELACYJNY, tutek przedstwiony w bardzo jasny sposob. Mam tylko maly problem i nie wiem czy on wynika z bledu MAxa czy ze mam za malo ramu - 2GB.

Gdy tworze dywan o wiekszej powierzchni niz STREAKER zaproponowal w tutku, wywala mi render, czasem nawet zamykajac 3ds Max'a. Renderuje mi ten dywanik jak zmniejszam mu ilosc czasteczek na 50%, co przeklada sie na nie zbyt ciekawy efekt.

Nie wiem czy jak dokupie wiecej ramu czy ten problem zniknie??

LEcz tutek BOBMA :))

Napisano

Poradnik świetny, z jednej strony nie prowadzi za rękę, a z drugiej nawet taki szarawy użytkownik jak ja sobie z nim poradził. Mój lipny render - klik. Oby więcej takich tutoriali, pozdrawiam.

Napisano

siema, ja mam jedno pytanie. Robie dywanik (trochę bardziej złożony w/w metoda). Wszystko ładnie sie renderuje wychodzi pięknie :).

mam zrobiona scenę, zwykly pokój + łóżko + oświetlenie + kilka pokręconych tekstur. Scena renderuje mi sie z 5min. Dodaje do niej dywan metoda Merge i render mi sie zawiesza pierwszej fazie Particle ... :// temperatura na procesorach spada (czyli nic sie nie dzieje) i zawiecha... ktoś ma jakiś pomysł ?? komp jest niezly intel i5 3.0GHz

Napisano

Twoja strona i tutorial nie dzialaja. Prosze o upa, albo jak ktos ma zapisana wersje to wrzuci? pozdro.

Napisano

Link nie działa :/

Błagam o odnowienie bo strasznie zaciekawił mnie ten tutek ^^

Napisano

Dołączam się do próśb. Czy ktoś by mógł jeszcze raz wrzucić tego tutka???