kjubas Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Witam wszystkich. Co myslicie o lazieneczce? Komentarze mile widziane. http://img170.imageshack.us/my.php?image=gotowy1jv7.png http://img70.imageshack.us/my.php?image=gotowy2fe6.jpg
Touch Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Jestem na nie;) Pusto, chłodno, bez wyrazu, wygląda jak 'seryjna' łazienka w condominium do wynajęcia, gdzie ma się po prostu szybko sprzątać. Nie przemyślany 'projekt'. Chyba, że to zlecenie, wtedy przyczepiłbym się bardziej do wykonania. Pozdrawiam jak najbardziej pozytywnie;)
tadzio Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Jestem na nie;) He he widze duzy wplyw "Idola" ;-) Touch a Ty jestes Wojewodzkim, czy Leszczynskim? To ja moge byc Zapendowska ;-) he he he he Jestem na...nie ;-( A tak juz na serio bez zabaw a'la idol (banda hipokrytow ta cala komisja z idola... tylko Cygana lubie, bo jakis taki ludzki jest ;-) to duzy szum, slabe materialy (plaska glazura..?.), malo urozmaicona kompozycja, dywanik ma za rzadkie wlosie i jakos tak...no... nieciekawie... Ale podoba mi sie model kibelka;-) Na drugim renderze to odbicie od szyby drzwi kolo kibelka wyglada jak plama moczu;-) Pozdrawiam Cie i zycze powodzenia w przyszlych wizkach;-)
kjubas Napisano 26 Styczeń 2007 Autor Napisano 26 Styczeń 2007 no. coz.bedziemy walczyc dalej. dzieki za komentarze :)
streaker Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Ciemno i nieciekawie, jeśli chodzi o światło. Na gratach w wnętrzu też oszczędzałeś (podobnie jak w kuchni), dlatego moja rada: zrób jedno, a do porządku (no chyba, że to jakiś komercyjny projekt).
!Ewert Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 sampling siada ale ogólnie jak bys popracował troche nad pracą to by mogło byc fajnie;]
Dirk Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Niektórzy się będą śmiać ale mnie odpycha "sterylność" tej łazienki. Nie żeby tam brud i błoto pokazywać ale dodać jakieś kosmetyki, ręcznik itp. Gdzie jakieś gniazdka czy włączniki światła? Parę szczegółów i może być ciekawiej. Pozdrawiam
kjubas Napisano 27 Styczeń 2007 Autor Napisano 27 Styczeń 2007 no wlasnie. A'propos samplingu. to mam pytanie. jak to podciagnac?????? zeby nie bylo takie rozmyte, bo juz mnie sztrzela a nie wiem co podkrecic... Uzywalem silnikowe Irradiance map i drutgiego Light cache. Tak samo jest problem z kontrastem bo wychodzi mdle strasznie. help...!!!
streaker Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 pokaż ustawienia świateł i rendera, to pogadamy :)
kjubas Napisano 29 Styczeń 2007 Autor Napisano 29 Styczeń 2007 Dopiero teraz odzyskalem internet:( to sa moje ustawienia. Wie ktos co zrobic zeby szumy zmniejszyc i w ogole, jakos to poprawic jakosciowo? ...
streaker Napisano 29 Styczeń 2007 Napisano 29 Styczeń 2007 Ja ci powiem tak: - zapoznaj się z zakładką QMC sampler, którą tutaj ominałeś - głobalne ustawienia samplowania - 800 sampli dla light cache to troche mało, ja na finalne rendery daje 2000 - jeśli to vray 1.5 to 12 sampli dla vray lighta to również mało (nawet jeśli w wcześniejszych wersjach często wystarczało 8-16, to tutaj trzeba dać trochę więcej)
Rekomendowane odpowiedzi