pionix Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Jakiś czas temu robiłem wizualizację projektu rozbudowy domu - przebudowa tarasu w coś o charakterze oranżerii. Postanowiłem to ostatnio trochę dopracować i zaprezentować. Komentarze mile widziane :) VRaySky + VRayCamera + Photoshop I produkt uboczny :)
mariusz90 Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Świetne to jest ;D Ten projekt został zrealizowany? Jak tak to zazdroszczę tym ludziom, którzy tam mieszkają... 10/10
pionix Napisano 27 Styczeń 2007 Autor Napisano 27 Styczeń 2007 projekt jest w trakcie realizacji - na dzień dzisiejszy ~60% ukończono
CzAk1 Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Myśle, że światła ładnie ustawione, render dobry...chociaż na pierwszym widać wyraźnie szum.
mariusz90 Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 projekt jest w trakcie realizacji - na dzień dzisiejszy ~60% ukończono A umiałbyś potem zapodać zdjęcia realnego budynku?? Fajnie by było je skonfrontować z wizkami. PROSZĘ!!
pionix Napisano 27 Styczeń 2007 Autor Napisano 27 Styczeń 2007 Myślę, że istnieje taka szansa. Inwestor powinien wyrazić zgodę na zrobienie fotek - może to jednak potrwać bo nie wiem kiedy skończą
tweety Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 pionix: świetne. zarówno projekt jak i jego przedstawienie. chyba o making offa poproszę :)
pionix Napisano 27 Styczeń 2007 Autor Napisano 27 Styczeń 2007 tweety - jak tylko znajdę czas – ostatnio jestem ciągle w niedoczasie :( - to rozłażę tą scenkę na "czynniki pierwsze" i zademonstruję – jeśli będzie takie zapotrzebowanie zacnego grona forumowiczów oczywiście:)
tweety Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 pionix: jak tylko będziesz coś chciał napisać daj mi znać na PM :)
tpiatek Napisano 28 Styczeń 2007 Napisano 28 Styczeń 2007 piękne drewno, i render bardzo mi się podoba. Całość świetnie dopracowana, miło mi się patrzy na to :)
Zbychowaty Napisano 28 Styczeń 2007 Napisano 28 Styczeń 2007 Witaj Pionix:) Projekcik baaardzo fajny, przytulny o trafionej kolorystyce i ciekawie przedstawiony. Troche szkoda, ze kamienie nie zostaly nalozone do konca na scianie w 3 cim renderze tylko sa uciete oraz troszke kanapa mi wizualnie nie pasuje. Ale to sa pierdołki ktore na dobra sprawe nie kluja w oko. Dokladnie w czyms podobnym chcialbym mieszkac. Render REWELACYJNY! Rowniez dokladam sie do prosb Tweety`ego :)
pionix Napisano 7 Luty 2007 Autor Napisano 7 Luty 2007 Pinero - po długiej przerwie (czyt. zawalenie robotą) wreszcie mogę odpowiedzieć i trochę poprawić mój NIEWYBACZLNY błąd w wizce :) dlaczego na 3 wizce,na piętrze,ściana z szarej cegły nie dochodzi do samego stropu-dziwnie to wygląda... Dziwnie to wyglądało bo zapomniałem dodać belkę wieńczącą kamienną ścianę :( A to poprawiona wersja schody - jako sama bryła są interesujące ( jaką metodą je wykonałeś - 3dmax stairs - ? ) tak, to trochę zmodyfikowane SpiralStair
MaGuu Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 Ładniutkie :) Można wiedzieć ile Subdivisionów przypisujesz materiałom i światłom?
pionix Napisano 7 Luty 2007 Autor Napisano 7 Luty 2007 MaGuu: VRayLight: 16 - te w belkach na górze i w lampie stojącej przy kanapie, innych nie ma materiał drewna na schodach: 24 belki: 16 drewno na drzwiach: 24 podłoga: 16 metal na poręczy: 8 a Adaptive rQMC image sampler: min 2, max 6 Global subdivs multiplier: 1
MOTHMAN Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 Generalnie calosc dala przyjemny efekt ale... glow/diffuse miejscami za duzy jak na 1 renderze - przy owocach w dolnym lewym rogu moze to za bardzo generowane gi. Miejscami mapowanie belek kuleje, podobnie jak luk odciazajacy nad oknem miedzy kuchnia i salonem, oba parapety i boki malego okna (jakby bumpa nie bylo) to samo okiennice drewniane. Prosze powiedz mi jak jest odprowadzana woda z okien polaciowych np 2 render ;] Zgadam sie z peterem_mulerem - wyglada jak porzadnie zrenderowane w scanline niezbyt mi pasuje tez styk spodu drewnianej galerii ze sciana pod nia, czy belki w miejscu zetniecia ze sciana (dwa pierwsze rendery) no i nie podobaja mi sie "przepalenia" na scianie miedzy kuchnia a salonem i na podlodze
Rekomendowane odpowiedzi