Napisano 27 Styczeń 200718 l Jakiś czas temu robiłem wizualizację projektu rozbudowy domu - przebudowa tarasu w coś o charakterze oranżerii. Postanowiłem to ostatnio trochę dopracować i zaprezentować. Komentarze mile widziane :) VRaySky + VRayCamera + Photoshop I produkt uboczny :)
Napisano 27 Styczeń 200718 l Świetne to jest ;D Ten projekt został zrealizowany? Jak tak to zazdroszczę tym ludziom, którzy tam mieszkają... 10/10
Napisano 27 Styczeń 200718 l Autor projekt jest w trakcie realizacji - na dzień dzisiejszy ~60% ukończono
Napisano 27 Styczeń 200718 l Myśle, że światła ładnie ustawione, render dobry...chociaż na pierwszym widać wyraźnie szum.
Napisano 27 Styczeń 200718 l projekt jest w trakcie realizacji - na dzień dzisiejszy ~60% ukończono A umiałbyś potem zapodać zdjęcia realnego budynku?? Fajnie by było je skonfrontować z wizkami. PROSZĘ!!
Napisano 27 Styczeń 200718 l Autor Myślę, że istnieje taka szansa. Inwestor powinien wyrazić zgodę na zrobienie fotek - może to jednak potrwać bo nie wiem kiedy skończą
Napisano 27 Styczeń 200718 l pionix: świetne. zarówno projekt jak i jego przedstawienie. chyba o making offa poproszę :)
Napisano 27 Styczeń 200718 l Autor tweety - jak tylko znajdę czas – ostatnio jestem ciągle w niedoczasie :( - to rozłażę tą scenkę na "czynniki pierwsze" i zademonstruję – jeśli będzie takie zapotrzebowanie zacnego grona forumowiczów oczywiście:)
Napisano 28 Styczeń 200718 l piękne drewno, i render bardzo mi się podoba. Całość świetnie dopracowana, miło mi się patrzy na to :)
Napisano 28 Styczeń 200718 l Witaj Pionix:) Projekcik baaardzo fajny, przytulny o trafionej kolorystyce i ciekawie przedstawiony. Troche szkoda, ze kamienie nie zostaly nalozone do konca na scianie w 3 cim renderze tylko sa uciete oraz troszke kanapa mi wizualnie nie pasuje. Ale to sa pierdołki ktore na dobra sprawe nie kluja w oko. Dokladnie w czyms podobnym chcialbym mieszkac. Render REWELACYJNY! Rowniez dokladam sie do prosb Tweety`ego :)
Napisano 7 Luty 200718 l Autor Pinero - po długiej przerwie (czyt. zawalenie robotą) wreszcie mogę odpowiedzieć i trochę poprawić mój NIEWYBACZLNY błąd w wizce :) dlaczego na 3 wizce,na piętrze,ściana z szarej cegły nie dochodzi do samego stropu-dziwnie to wygląda... Dziwnie to wyglądało bo zapomniałem dodać belkę wieńczącą kamienną ścianę :( A to poprawiona wersja schody - jako sama bryła są interesujące ( jaką metodą je wykonałeś - 3dmax stairs - ? ) tak, to trochę zmodyfikowane SpiralStair
Napisano 7 Luty 200718 l Ładniutkie :) Można wiedzieć ile Subdivisionów przypisujesz materiałom i światłom?
Napisano 7 Luty 200718 l Autor MaGuu: VRayLight: 16 - te w belkach na górze i w lampie stojącej przy kanapie, innych nie ma materiał drewna na schodach: 24 belki: 16 drewno na drzwiach: 24 podłoga: 16 metal na poręczy: 8 a Adaptive rQMC image sampler: min 2, max 6 Global subdivs multiplier: 1
Napisano 7 Luty 200718 l Generalnie calosc dala przyjemny efekt ale... glow/diffuse miejscami za duzy jak na 1 renderze - przy owocach w dolnym lewym rogu moze to za bardzo generowane gi. Miejscami mapowanie belek kuleje, podobnie jak luk odciazajacy nad oknem miedzy kuchnia i salonem, oba parapety i boki malego okna (jakby bumpa nie bylo) to samo okiennice drewniane. Prosze powiedz mi jak jest odprowadzana woda z okien polaciowych np 2 render ;] Zgadam sie z peterem_mulerem - wyglada jak porzadnie zrenderowane w scanline niezbyt mi pasuje tez styk spodu drewnianej galerii ze sciana pod nia, czy belki w miejscu zetniecia ze sciana (dwa pierwsze rendery) no i nie podobaja mi sie "przepalenia" na scianie miedzy kuchnia a salonem i na podlodze