Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej

Czy w maxie mozna miec podreczne menu w takiej postaci ;)?:

markin01.jpg

ktos widzial taki skrypt?

czolem

pionier

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Takiego konkretnie, to nie :) , ale ja zrobiłem sobie coś takiego:

hotboxex5.jpg

można teraz spokojnie włączyć sobie tryb super expert, to menu podpinamy pod spacje i jazda :)

Jak jesteś zainteresowany wal na priva, to wyśle ci pliki.

Napisano

To proste :) Lewa strona to ikonki z paska w takiej samej kolejności (tutaj od góry na dół,a na pasku z lewej do prawej, jak wiem gdzie coś jest na pasku, to i tu wiem w której części szukać), prawy dół to górne menu (rzadko używam), prawa góra to najczęściej używane (szczególnie constrains dla edit poly) + narzędzia do animacji, z których jednak nie korzystam (wole włączyć timeline).

W praktyce to włączam super experta (Alt + X) i command panel (kiedyś F11, żeby można było łatwo schować, ale odkąd mam 2-gi monitor nie jest to potrzebne).

Ja się przyzwyczaiłem i gdy siadłem do wcześniejszej wersji, gdzie nie mam tego menu, to dziwnie się czułem :)

Napisano

Chyba mnie źle zrumieliście, to że mam w quadzie taki sam porządek jak na paskach narzedziowych, nie znaczy, że hotkey'ów nie używam :P dla rzadziej używanych funkcji nie mam skrótów, albo ich nie znam, np. dla select and link, curve editora, mirrora, arraya... wtedy spacja i chop, a paski moge sobie wogóle wyłączyć, żeby cennego miejsca nie zajmowały :)

Co do górnego menu, to właśnie wygodniej jest klapnąć spacje i już mam menu pod kursorem :)