peterr Napisano 31 Styczeń 2007 Napisano 31 Styczeń 2007 Witam, Miałem tego tutaj nie dawać ,ale pomyślałem czemu nie:) krytyka sie przyda :) Mam zamiar zrobić coś więcej niż "tylko" wymodelować główke i oteksturować ,ale jak chociaż to mi sie uda to będe zadowolony..:) Siedze nad tym od niedzieli...modelowanie w maxie na podstawie 2 rysunków z książki Loomisa.. Ciężko mi zrobić dobrze ucho ,ale może już wystarczy tylko troche poprzesuwać i będzie ok.... pozdrawiam:)
Lis Napisano 31 Styczeń 2007 Napisano 31 Styczeń 2007 woow. al siatka. Definitywnie musisz to poprawić. Gdzieniegdzie za gęsto, gdzie indziej zaś za mało poly. Polecam ten wątek: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=34695&highlight=siatki Wybierz sobie jakąs siatkę i inspiruj się.
Dr0cK Napisano 1 Luty 2007 Napisano 1 Luty 2007 Nom to prawda bez poprawnej siatki nie bedzie latwo...
peterr Napisano 1 Luty 2007 Autor Napisano 1 Luty 2007 ok tak to ładnie wygląda..:P siatke poprawiłem troche ale jeszcze sie wstydze pokazać:D no to sobie będe poprawiałi poprawiał.. dzięki za linka Lis i ttaaddeekk za postowanie tych siateczek:)
peterr Napisano 1 Luty 2007 Autor Napisano 1 Luty 2007 no ludzie komentujcie coś :) czy jest aż tak źle?
Bruneq Napisano 1 Luty 2007 Napisano 1 Luty 2007 to zalezy czy to ma byc horror czy nei....bo jak tak to spoko! a jak nie...to sam popatrz!! Nauczmy sie patrzec!!
briz Napisano 2 Luty 2007 Napisano 2 Luty 2007 pokaż może jeszcze Głowę od frontu, ucho zdecydowanie do poprawy
Vorek Napisano 2 Luty 2007 Napisano 2 Luty 2007 zbyt zagęściłeś siatkę przed ułożeniem odpowiedniej topologii, teraz poprawiać będzie ciężko, musisz ją trochę odchudzić.
piotrek Napisano 2 Luty 2007 Napisano 2 Luty 2007 Na policzkach brzydka siatka. Pooglądaj siateczki innych i zobacz, jak się edgeloopy układają.
peterr Napisano 2 Luty 2007 Autor Napisano 2 Luty 2007 nom oglądam i powoli poprawiam :) odchudzam ,pozbywam sie zbyt wielu trójkątów.. pozdrowienia i dzięki za komenty Vorek, piotrek ,briz Bruneq - nie nie nie:P
acainoks Napisano 2 Luty 2007 Napisano 2 Luty 2007 zarys chyba jest dobry, potrzeba to wygładzic i posprzatac i to bardzo, nie wiem co chcesz robic z oczami ale tam chyba nie jest potrzebne tyle punktów pozdrawiam
peterr Napisano 5 Luty 2007 Autor Napisano 5 Luty 2007 Witam ponownie :) żeby nie było że sie obijam:D 3 screeny to nowy łebek a ostatnie to próba materiałów :/ niestety namalowałem tylko color [bez jakiejs genialnej faktury skóry] i nie wiem za bardzo co dalej:P yol edit: chyba siatka już lepsza? 2h ,mało szczegółów... komentarze mile widziane:)
Rekomendowane odpowiedzi