Napisano 31 Styczeń 200718 l Witam, Miałem tego tutaj nie dawać ,ale pomyślałem czemu nie:) krytyka sie przyda :) Mam zamiar zrobić coś więcej niż "tylko" wymodelować główke i oteksturować ,ale jak chociaż to mi sie uda to będe zadowolony..:) Siedze nad tym od niedzieli...modelowanie w maxie na podstawie 2 rysunków z książki Loomisa.. Ciężko mi zrobić dobrze ucho ,ale może już wystarczy tylko troche poprzesuwać i będzie ok.... pozdrawiam:)
Napisano 31 Styczeń 200718 l woow. al siatka. Definitywnie musisz to poprawić. Gdzieniegdzie za gęsto, gdzie indziej zaś za mało poly. Polecam ten wątek: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=34695&highlight=siatki Wybierz sobie jakąs siatkę i inspiruj się.
Napisano 1 Luty 200718 l Autor ok tak to ładnie wygląda..:P siatke poprawiłem troche ale jeszcze sie wstydze pokazać:D no to sobie będe poprawiałi poprawiał.. dzięki za linka Lis i ttaaddeekk za postowanie tych siateczek:)
Napisano 1 Luty 200718 l to zalezy czy to ma byc horror czy nei....bo jak tak to spoko! a jak nie...to sam popatrz!! Nauczmy sie patrzec!!
Napisano 2 Luty 200718 l zbyt zagęściłeś siatkę przed ułożeniem odpowiedniej topologii, teraz poprawiać będzie ciężko, musisz ją trochę odchudzić.
Napisano 2 Luty 200718 l Na policzkach brzydka siatka. Pooglądaj siateczki innych i zobacz, jak się edgeloopy układają.
Napisano 2 Luty 200718 l Autor nom oglądam i powoli poprawiam :) odchudzam ,pozbywam sie zbyt wielu trójkątów.. pozdrowienia i dzięki za komenty Vorek, piotrek ,briz Bruneq - nie nie nie:P
Napisano 2 Luty 200718 l zarys chyba jest dobry, potrzeba to wygładzic i posprzatac i to bardzo, nie wiem co chcesz robic z oczami ale tam chyba nie jest potrzebne tyle punktów pozdrawiam
Napisano 5 Luty 200718 l Autor Witam ponownie :) żeby nie było że sie obijam:D 3 screeny to nowy łebek a ostatnie to próba materiałów :/ niestety namalowałem tylko color [bez jakiejs genialnej faktury skóry] i nie wiem za bardzo co dalej:P yol edit: chyba siatka już lepsza? 2h ,mało szczegółów... komentarze mile widziane:)