zgred Napisano 5 Luty 2007 Napisano 5 Luty 2007 Oto moj jeep willis. Planuje wsadzic mu CKM'a na pake. Standartowo prosze o komentarze.
Sanderalek Napisano 5 Luty 2007 Napisano 5 Luty 2007 Fajnei ale zakończenie ramy od okna na górze jest wykrzywione.... :P
zgred Napisano 5 Luty 2007 Autor Napisano 5 Luty 2007 dzieki za komentarz. Ramy poprawilem... cos maly tych komentow.
tigerjap Napisano 5 Luty 2007 Napisano 5 Luty 2007 jak dla mnie bomba, starannie wymodelowane. A te koła jak robiłeś? Wycinałes w boolean, czy extrude, itp? Ja noob w grafie 3d.... :)
Sanderalek Napisano 5 Luty 2007 Napisano 5 Luty 2007 Nie ma się oco czepiać :P Jeśli już na siłe to tylko nadkola kwadratowe :P wrzuc może renderek od przodu ;) Pozdrawiam
zgred Napisano 5 Luty 2007 Autor Napisano 5 Luty 2007 Dzieki. Nad oponami troche spedzilem... robielem je extrudem.
Sanderalek Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 Chyba naprawde nie ma się do czeogo przyczepić.... ;)
zgred Napisano 7 Luty 2007 Autor Napisano 7 Luty 2007 dzieki za komentarze, co do proporcji to hmm... mialem dosyc slabe referencje w niskiej rozdzielczosci i tylko ogolnie nalozylem siatke, a szczegoly juz bralem z fotek znalezionych w internecie.
zgred Napisano 7 Luty 2007 Autor Napisano 7 Luty 2007 Ostatni render w szarosci. Pozniej postaram sie wrzucac juz texturowany obiekt.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 No przyzwoicie. Nie jest to moze szczyt, ktory juz widzielismy na tym forum jezeli chodzi o Willisy ale jest ladnie - poczekam na tekstury.
zgred Napisano 9 Luty 2007 Autor Napisano 9 Luty 2007 Postanowielm ze zrobie 2 wersje. Jedna odrestaurowana a druga wojskowa ;p Oto pierwsza oceniajcie:
..:: WIKTOR ::.. Napisano 9 Luty 2007 Napisano 9 Luty 2007 Khemmm... nie wiem dlaczego ale cosik mi nie pasi ten colour... Jak odrestaurowana wersja to moze inny kolor bo ten ni w oko nie pasi ;p
zgred Napisano 9 Luty 2007 Autor Napisano 9 Luty 2007 Troszeczke lepszy render i gwiazda na masce. Co do koloru to jaki bys proponowal 3d xtreme?? Ps. Mam pytanie do badyla jakby przypadkowo sie znalazl w tym temacie. Mozesz pokazac swoj finalowy render willisa??
..:: WIKTOR ::.. Napisano 9 Luty 2007 Napisano 9 Luty 2007 Na takim Dżipie najlepiej matowe odcienie np khaki (ale to bedziesz robil w barwach bojowych) - ja proponuje cos szarego... A gwiazda na masce Ci sie cosik "zelipsowala" ;P Rame zrobic czarnym matem i bedzie gicior :)
zgred Napisano 10 Luty 2007 Autor Napisano 10 Luty 2007 co do textury to racja. Nie wiem jak to sie stalo :P Daje kolejny render w innym kolorze. Mi bardziej podchodzi ten czerwony a wam??
..:: WIKTOR ::.. Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 czerwony to tak dziwnie conajmniej wyglada na tego typu dżipie... Teraz kolor fajny - napewno lepszy niz ta czerwien... Teraz sprobuj zrobic tak zeby ten lakier nie odbijal az tak - troche go zrob matowy... Fajna pracka bedzie... aaa i sprobuj zrobic czesci chromowane czarnym matowym.. a frlgi w kolorze nadwozia - powinno byc fajne bo te chromy maja sie nijak wg mnie ;P Ale to moja opinia. Jednakze zachecam do zrobienia paru wersji kolorystycznych :)
JunioR Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 ja bym jeszcze pobawil sie dirt mapkami, aby to auto wybrudzic lekko bo teraz wyglada mi to na plastikową zabawke, moze przez ten chrom na zderzaku ? :) pozdrawiam!
zgred Napisano 10 Luty 2007 Autor Napisano 10 Luty 2007 To wyzej to wersja salonowa.Junior co do brudow to mam zamiar zrobic tak w wersji wojskowej. Moze jakas rdze na nadkolach i zderzaku. No i musze w koncu zabrac sie za tego CKM'a co pisalem w pierwyszm poscie. A co do porad 3d extreme zapodam jakas wersje z matowymi elementami zamiast chromu.
zgred Napisano 10 Luty 2007 Autor Napisano 10 Luty 2007 Kolejny render. Tym razem kolor felg taki sam jak nadwozia no i zamiast chromu detale sa czarne. Oceniajce:
Badyl Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 Ps. Mam pytanie do badyla jakby przypadkowo sie znalazl w tym temacie. Mozesz pokazac swoj finalowy render willisa?? rendery sa do zanalezienia, ale dobra ;) -->klik! aha, najbardziej razi w Twoim dzipku wnetrze przedniego blotnika - to nie powinno byc przedluzenie linii tylnej czesci nadwozia. sa tam takie uskoki kanciaste. pozdro! :)
zgred Napisano 10 Luty 2007 Autor Napisano 10 Luty 2007 Moze i masz racje ale mialem beznadzeijne referencje i nie bylo tam widac. A no fotkach z google ciezko takie rzeczy zauwazyc. Pozdrawiam rowniez :)
ferni Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 na moim monitorze czarny jest szary, a nadwozie jakis wyblakly pastel zielony jesli to tak mialo byc to mi sie nie podoba
zgred Napisano 10 Luty 2007 Autor Napisano 10 Luty 2007 Detale maja byc czarne. Masz duza jasnosc ustaiona widocznie. PS. Polecem zmniejszyc jasnosc monitora i dolacyc sie do dyskusji ponownie :P
..:: WIKTOR ::.. Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 No i jest lepiej - lakier zrob jeszcze ciemniejszy i zlikwiduj te odbicia na lakierze - jak i na zderzakach... Bo to muuusi byc matowe
zgred Napisano 11 Luty 2007 Autor Napisano 11 Luty 2007 Oki zmatowilem troche material. Ocencie teraz
Badyl Napisano 11 Luty 2007 Napisano 11 Luty 2007 siemandero, probuj nie uploadowac z interii bo prawde powiedziawszy chcialebym jednak obejrzec obrazek ;]
zgred Napisano 11 Luty 2007 Autor Napisano 11 Luty 2007 no dobra to wrzucam na inny server Ps. wyswietla sie foto??? Jak nie to link. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/cea35f45d630833a.html
pecet Napisano 11 Luty 2007 Napisano 11 Luty 2007 ładny model i nawet gwiazde ma na masce ;) szkoda tylko że przez ten "lakier" i opony wygląda jak z plastiku i szkoda że w studio
zgred Napisano 11 Luty 2007 Autor Napisano 11 Luty 2007 pecet a co sadzisz o renderach na stronie drugiej?? Tam wyglada lakier lepiej niz tutaj??
..:: WIKTOR ::.. Napisano 11 Luty 2007 Napisano 11 Luty 2007 Dobra jest lepiej ale za grube ziarno... Zaczyna to nabierac wygladu :)
pecet Napisano 11 Luty 2007 Napisano 11 Luty 2007 ten czerwony nie byłby zły gdyby nie był czerwony;) może jakiś ciemno zielony...ale taki dżip w studio? ;)
zgred Napisano 11 Luty 2007 Autor Napisano 11 Luty 2007 ale taki dżip w studio? ;) Po cichu mysle nad scenka, ale nie wiem czy zrobie. Ciezko dogodzic. Jeden pisze ze lakier matowy a drugi ze tamten byl dobry :P Juz sam nie wiem, jak lepiej. Zrobie jeszce w wolnym czasie jakies moro moze... Ps. ma ktos moze referencje ckm'a jakiegos??
zgred Napisano 12 Luty 2007 Autor Napisano 12 Luty 2007 Dobra daje render z brudami. CKM moze bedzie jak znajde dobre foty albo blueprinty.
pecet Napisano 12 Luty 2007 Napisano 12 Luty 2007 jakieś te brudy niewyraźne, a te "chromy" to całkowicie przerdzewiałe ;) jak robisz brudy na karoserie to rób mapkę diffuse i mapkę do reflecta (żeby nie odbijało tam gdzie brydno) i może jescze do bumpa jak będzie grubo błota
..:: WIKTOR ::.. Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 Fajnie to wyszlo na 2gim renderze. Lakier w wojskowych samochodach musi byc mat - nie powinien sie blyszczec "jak psu jajca..." ;p Zmierzasz w dobrym kierunku - tylko przekombinowales material na zderzaku... A cala reszta nawet ciekawie zrobiona - w sensie brudu :)
zgred Napisano 13 Luty 2007 Autor Napisano 13 Luty 2007 No dobra to malutka zmniana, zmnieszylem troche polysk
zgred Napisano 19 Luty 2007 Autor Napisano 19 Luty 2007 A odkurze troche temat. 2 takie renderki. Co o nich sadzicie:?
Filip Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 Modelin na 5. Gorzej textury i scena. Muśisz jeszcze popracować nad texturami i sceną bo ta jakoś mi nie pasuje do tego auta. Pozdrawiam.
Gość ant-3d Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 Jesli chodzi o materialy to ten jeep jakis taki caly czas jest "bez jaj" ;)
Rekomendowane odpowiedzi