Napisano 28 Październik 200321 l W koncu sie przelamalem i zaczalem cos robic efekt pwinniscie ujrzec ponizej
Napisano 28 Październik 200321 l Autor siateczka moze mi ktos powiedziec jak zrobic ten rog przyszlego swiatla aby sie nie kaszanilo bo nie moge tego jakos ladnie wygladzic
Napisano 28 Październik 200321 l no sam nie wiem , ta twoja siatka sprawia wrazenie bardzo chaotycznej...
Napisano 28 Październik 200321 l heh siatka dość pogmatwana ale sam nie zrobie lepszej ;D za to efekt koncowy nie najgorszy. To Twoj pierwszy samochod??
Napisano 28 Październik 200321 l Autor nie pierwszy zaczety ale mam nadzieje ze pierwszy skonczony bedzie:)
Napisano 28 Październik 200321 l hehe coś moge powiedzieć na ten temat chociaż modeling zapowiada się dużo lepszy od mojego ;] ale jak bedziesz miał wiecej zrobione to rzuc update
Napisano 29 Październik 200321 l Originally posted by blood_brother moze mi ktos powiedziec jak zrobic ten rog przyszlego swiatla aby sie nie kaszanilo bo nie moge tego jakos ladnie wygladzic wyrzuć niepotrzebne krawędzie bo masz tam za gęstą siatkę :) zdrówko [piwo] P.S. szczelinę na maskę wyciąłeś przez chamfer i delete polys czy robisz wszystkie części oddzielnie ??
Napisano 29 Październik 200321 l pozwolilem sobie troche pomoc mam nadzieje.Sorki za te koslawe linie ale jest rano a do tego mysz wiec wyszlo jak wyszlo.
Napisano 29 Październik 200321 l troche jakos ale staralem sie oszczedzic na kb.Zielony kolor to te edge`s ktore powinienes utworzyc natomiast pomaranczowy to te ktore powinenes usunaclub przesunac w odpowiednie miejsce
Napisano 29 Październik 200321 l Autor loozack: cos w stylu chamfer tylko nie chcialo mi sei go uzywac i poprostu przeciagnalem edge najpierw malo a potem wiecej i skasowalem polygony. marcin_ps: Jak bede dalej robil to sprobuje zastosowac twoja rade update moze dzisiaj wieczorem nie wiem jak bede stal z czasem pozdro[piwo]
Napisano 31 Październik 200321 l Autor i oto malutki update, zeby nie bylo ze sie obijam. Porostu probowalem rozgryzc metaczasteczki i combustione (cos mi nie wyszlo)
Napisano 31 Październik 200321 l Wszystko ładne i gładziutkie. Pracuj dalej:D I przestan sie bawic jakimis metaegzystencjalnymi \"kombustionami\" czy innymi [rotfl]
Napisano 31 Październik 200321 l jak dla mnie ta siatka jest ciągle za gęsta :| pracuj dalej :)[piwo]
Napisano 31 Październik 200321 l Autor kolejny update. starczy na dzisiaj. Loozack: wazne ze jest rowne. O i mam pytanie czy jest jakis inny sposob na wyrownanie rowkow niz weldowanie, chamferowanie i usuwanie????
Napisano 31 Październik 200321 l Autor i siatka. i jeszcze jedno jak ladnie zakonczyc ta krawedz pod swiatlem (ta blizej nadkola)????
Napisano 31 Październik 200321 l nadkole ma zbyt gesta siatke, to moze Ci przysporzyc problemow. puki co niezle ;]
Napisano 1 Listopad 200321 l Autor To moze mi ktos pokazac jak ta siatke poprowadzic???? Pozdro[piwo]
Napisano 1 Listopad 200321 l Autor ale jak renderuje z meshsmoothem to mi sie cos robi w rogu swiatla. Jak to usunac????
Napisano 1 Listopad 200321 l ehh, chyba się trochę spóźniłem ale ja bym to zrobił tak :) własciwie to chyba bardzo podobnie do tego co zrobił Beeper [hmmm] [piwo]
Napisano 1 Listopad 200321 l Autor loozack: nie spozniles sie. mam jeszcze plik z tamta siatka. postaram sie zrobic tak jak pokazales i zobacze ktore lepiej wyglada.
Napisano 2 Listopad 200321 l Autor Poprawilem siatke nadkola wedlug loozacka (lepiej wyglada) poprawilem rowki i zaczalem zderzak. Jeszcze wiele do poprawienia.
Napisano 2 Listopad 200321 l Autor i jeszcze poprawilem kanty na masce siatka Jak zrobic grilla do tego duzego wlotu na dole????
Napisano 2 Listopad 200321 l zrób ze spline\'ów 6-ciokąt i kopiuj go (jakbyś układał płyty chodnikowe :D) z włączonym 3d snapem, a potem włącz w opcjach renderable i ustaw grubość linii :) P.S. ja tego nie wymyśliłem :)
Napisano 4 Listopad 200321 l Autor Taki maly update (czy ja wiem czy mozna to tak nazwac????). Usunalem narazie wloty przeciagnalem listwe na dole i przyblizylem do oryginalu przod nadkola. Siateczka jutro bo nie chce mi sie juz maxa odpalac. Pozdro[piwo]
Napisano 4 Listopad 200321 l Autor Zapomnielem sie spytac: Jak zrobic odpowiednia glebokosc wlotow???? ps. moj 200 post[piwo] Pozdro[piwo]
Napisano 4 Listopad 200321 l niesamowita gładkość, tak trzymaj :D a co do wlotów to nie bardzo wiem co rozumiesz przez \"odpowiednią\"... zaznaczasz krawędzie wlotów i dajesz chamfer, ale podejżewam, że nie o to ci chodzi :)
Napisano 4 Listopad 200321 l Mysle ze musisz to robic \"na oko\" poogladaj troche zdjec i mysle ze tylko to moze pomoc;]
Napisano 5 Listopad 200321 l Autor Maly apdejcik. zrobilem wloty prawie jeszcze tylko grille i otwor na lampke w malym. Pozdro[piwo]
Napisano 5 Listopad 200321 l Autor I siateczka. Mam zapytanie: Czy grille to robic w tym samym pliku czy w nowym i je importowac???? Pozdro[piwo]
Napisano 5 Listopad 200321 l jak ja lubię takie ujęcia kamery [spox] wnęki gładziutkie, tak trzymaj :) [piwo] P.S. ja tam zawsze robię wszystko w jednym pliku, ale rób tak, jak ci wygodniej :)
Napisano 5 Listopad 200321 l jak juz cie loozack chwali to jest dobrze :):):) ale serio to mi tez sie poodoba jak narazie :)
Napisano 7 Listopad 200321 l Autor Dzieki za komentarze update moze wieczorem jak mi sie uda cos zrobic i od c++ oderwac:D (od wczoraj sei bawie). Pozdro[piwo]
Napisano 8 Listopad 200321 l Autor No wszystko fajnie wiem teoretycznie jak zrobic grilla ale jak sie uzywa tego 3d snap????
Napisano 8 Listopad 200321 l kliknij prawym przyciskiem mychy na ikonce snapa i tam wybierz, czego ma dotyczyć przyciąganie (w twoim przypadku wertex, resztę odznacz) a potem gdy zbliżysz się wybranym obiektem do jakiegoś wertexa to zostanie on do niego przyciagnięty (taki weld bez welda :)), jest to również dobre jako 2,5d snap, bo wtedy możesz zrobić tak, że dwa wertexy (dla przykładu) pokrywają się ze sobą w osi x, ale w pozostałych już nie (aż trudno pomyśleć, że jeszcze tego nie używałes :)) trzymaj się [piwo]
Napisano 8 Listopad 200321 l Autor Dzieki loozack[piwo]. Jak sie z tym uporam to wrzuce update. Pozdro[piwo]
Napisano 9 Listopad 200321 l Autor zrobilem w koncu tego grilla ale nie moge ladnie ustawic zwlaszcza tego w mniejszym wlocie. Jak teraz w tym grillu zrobic okragla dziure na swiatlo???? Pozdro[piwo]
Napisano 12 Listopad 200321 l Autor Jako ze mam dosyc narazie przodu zaczalem dach. musze jeszcze krawedz poprawic. Co zrobic aby mi sie rog maski nie zaokraglal (widac na renderze na dole o co mi chodzi) Czy ten rowek na dachu nie jest za waski???? Siateczka pozniej bo film ogladam:D. Pozdro[piwo]