Loozack Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 nie wiem czy zauważyłeś, ale meshsmooth zaokrągla krawędzie tylko tam, gdzie dochodzi krawędź (nie wiem jak to mądrze napisać :P), co pokazałem na rysunku, więc albo postaraj się schować krawędź, która dochodzi do tego rogu (invisible w panelu modify, na samym dole) co jednak prawdopodobnie nabałagani ci w siatce, albo jak już dasz na wszystkie boczne krawędzie extrude (bo chyba nie zostawisz tej klapy takiej płaskiej tylko nadasz jej jakąś grubość :) to wtedy dasz tam małego chamfera :) trzymaj się [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 12 Listopad 2003 Autor Share Napisano 12 Listopad 2003 I oto siateczka. Kozioo moze i tak trzeba, ale ja tego nie rozumiem w nie ktorych miejscach sie nie zaokragla a w innych sie zaokragla. Moglby mi to ktos wytlumaczyc???? Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 12 Listopad 2003 Autor Share Napisano 12 Listopad 2003 Dzieki loozack[piwo]. Jak pisalem to nie bylo jeszcze twojego posta. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 13 Listopad 2003 Autor Share Napisano 13 Listopad 2003 Ma ktos moze zdjecie tej mazdy z otwartymi drzwiami, bo nie wiem jak mam robic drzwi???? Chodzi mi glownie o szybe. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 no tutaj widać kątem oka szybę, ale w sumie to nie za dobrze :| ale tu już chyba lepiej :) jak widzisz jest tam tylko jedna uszczelka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 a myślałem że to już Twój render :), mam nadzieję że będzie tak wyglądął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 13 Listopad 2003 Autor Share Napisano 13 Listopad 2003 Ja nie mam nadzieji ze bedzie tak wygladal. On bedzie lepiej wygladal:D. Update pozniej narazie za malo mam na update. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 14 Listopad 2003 Autor Share Napisano 14 Listopad 2003 Poczatek drzwi. Poprawilem to cos na dachu tzn. zblizylem do orginalu. Pytanie: Jak najlepiej zrobic listwe na drzwiach???? Siateczka jutro bo mi sie maxa nie chce otwierac. Ps. Wie ktos moze jak ustawic final rendera zeby w miare szybko renderowal z GI???? Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 ano ładnie :) czekam na więcej [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 15 Listopad 2003 Autor Share Napisano 15 Listopad 2003 Maly updejt. Listwe na drzwi lepiej zrobic jako oddzielny element czy sie bawic w wytlaczanie???? Co sadzicie o progu???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 15 Listopad 2003 Autor Share Napisano 15 Listopad 2003 I siateczka. Wiem ze troche pogmatwana ale tak chyba byc musi bo inaczej nie robi sie tak jak chce. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 16 Listopad 2003 Autor Share Napisano 16 Listopad 2003 Update jak widac zaczalem klamki i zrobilem listwe. Tak sie zastanawiam czy dachu nie wywalic i zrobic od nowa bo mi sie coraz mniej podoba. Macie moze zdjecie gdzie dobrze widac klamke bo na tych co mam to albo wogole nie widac albo slabo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 16 Listopad 2003 Autor Share Napisano 16 Listopad 2003 I siateczka. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 16 Listopad 2003 Autor Share Napisano 16 Listopad 2003 Czemu nikt nic nie pisze???? Az tak zle jest????:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 16 Listopad 2003 Share Napisano 16 Listopad 2003 Wprost przeciwnie. Wygląda bardzo dobrze :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 16 Listopad 2003 Share Napisano 16 Listopad 2003 ktoś mi to napisał kiedyś: \"rób błędy to będą komentować\" :) bo tak to nie ma radochy :P powierzchnia twojej fury jest ultra zajebiście niesamowicie wyrąbiście gładka :D jestem pełen podziwu :) nawet wkoło klamek jest gładka, ehh... aż ci pyffko postawię [piwo] albo masz więcej, zasłużyłeś [piwo][piwo][piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 17 Listopad 2003 Autor Share Napisano 17 Listopad 2003 Maly update. Zrobilem klamki. Dziurki na kluczyk nie bedzie gdzy w oryginale tez nie ma. Powiedzcie mi tylko czy te klamki nie sa zbyt...oble, czy ich nie splaszczyc???? Dobra ide tyl robic. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 Jak dla mnie to git:] Ale przy przedniej klamce jest chyba bug (insekt) :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 a wedlug mnie bug jest na pierwszej od prawej ..... zobacz na siateczke ... na renderze tego nie widac ale na siatce tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 są minimalne bugi i przy przedniej klamce i przy tylnej (przy przedniej większy :)) ale ci daruję... bo wiem, że klamki to przerabana sprawa :D zdrówko [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 17 Listopad 2003 Autor Share Napisano 17 Listopad 2003 Jezeli bug jest na jednej to i jest na drugiej, poniewaz sa kopiowane:). Jutro zobacze co jest nie tak. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 18 Listopad 2003 Share Napisano 18 Listopad 2003 te klamki powinny byc bardziej plaskie patrz: http://speedycars.chinacars.com/wallpaper2/mazda/Mazda%20Atenza%20Sedan%202003%20-%2012.jpg http://speedycars.chinacars.com/wallpaper2/mazda/Mazda_6_MPS_Concept_2002_004.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 19 Listopad 2003 Autor Share Napisano 19 Listopad 2003 Malo czasu na maxa. Poprawile w koncu ta klamke tzn. otwor bo sama klamke to chyba bede musial jeszcze poprawic. Z tylu jeszcze nie podmienilem wiec pokazuje tylko przednia. Jakos za tyl nie moge sie zabrac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 19 Listopad 2003 Autor Share Napisano 19 Listopad 2003 I siateczka. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 19 Listopad 2003 Share Napisano 19 Listopad 2003 gładziutkie :) czekam na więcej [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 20 Listopad 2003 Autor Share Napisano 20 Listopad 2003 Nareszcie zmobilizowalem sie i zaczalem tyl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 20 Listopad 2003 Autor Share Napisano 20 Listopad 2003 I siateczka. Ma ktos pomysl jak zlikwidowac ten taki bug na ostrej krawedzi nadkola???? Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 20 Listopad 2003 Share Napisano 20 Listopad 2003 a gdzie ty tam masz buga ?? :| ja już chyba ślepnę na starość :) tfu tfu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 20 Listopad 2003 Autor Share Napisano 20 Listopad 2003 Przyjrzyj sie renderowi i tam jest zgrubienie a na siatce jest zwezenie. Pierwsze na prawo od tego znaczka do przesuwania. Mam nadzieje ze wiesz o ktore miejsce mi chodzi. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 20 Listopad 2003 Share Napisano 20 Listopad 2003 może w tym miejscu vertex jest za bardzo wewnątrz, albo na zewnątrz(przesunięty) ?? Model super:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 20 Listopad 2003 Share Napisano 20 Listopad 2003 no teraz widzę :) mam wrażenie, że masz tam niezweldowane dwa wertexy i dlatego tak się robi... ale nie jestem pewny :| pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 20 Listopad 2003 Share Napisano 20 Listopad 2003 ale tam chyba maja być niezweldowane, bo to krawędź??? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 20 Listopad 2003 Autor Share Napisano 20 Listopad 2003 Dzieki Loozack. Miales racje. Klasyczny blad przy chamferowaniu:P. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 20 Listopad 2003 Autor Share Napisano 20 Listopad 2003 Takie male sprostowanie dla don_filippo:) o co Loozackowi chodzilo.:) pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 20 Listopad 2003 Share Napisano 20 Listopad 2003 hehe. już kumam. też tak mi sie robiło przy chamferowaniu....:P Dzięki za wyjaśnienie i sorki za wymądrzanie się:)[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 22 Listopad 2003 Autor Share Napisano 22 Listopad 2003 Maly update. Kurna czasu wogole nie ma na maxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 22 Listopad 2003 Autor Share Napisano 22 Listopad 2003 I siateczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 22 Listopad 2003 Share Napisano 22 Listopad 2003 UUUUuuuuu. Troche nierówna ta krawędź i nadkole... :/ Opuszczasz się:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 22 Listopad 2003 Share Napisano 22 Listopad 2003 z tego ujęcia widać, że jednak wkoło klamki wciąż jest trochę nierówno... ale to taki szczegół :) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 22 Listopad 2003 Share Napisano 22 Listopad 2003 jak narazie super czekam na update:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 23 Listopad 2003 Autor Share Napisano 23 Listopad 2003 Krawedzie wiem ze nie rowne, ale kozioo gdzie nadkole jest nie rowne????:| Jezeli chodzi ci o zakonczenie to tam tak ma byc a jezeli o lekkie wglebienie nad zakonczeniem to tez tak ma byc:P. Loozack ten cosik przyklamce zrobil sie po tym jak dalem chamfera nie wiem dlaczego:|. Moze jutro jakis update jezeli do nauki mnie nie beda gonic bo dwa tygodnie w szkole mnie nie bylo:D. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 23 Listopad 2003 Autor Share Napisano 23 Listopad 2003 Jeszcze zapomnielm. Kozioo: poprostu za wczesnie na chamfera jest w tym zaglebieniu:P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 24 Listopad 2003 Autor Share Napisano 24 Listopad 2003 Czas na update. Jak widac zaczalem zderzak. Klape od bagaznika zrobie po zderzaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 24 Listopad 2003 Autor Share Napisano 24 Listopad 2003 I siateczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 24 Listopad 2003 Share Napisano 24 Listopad 2003 no tym razem to nadkole masz naprawdę krzywe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 25 Listopad 2003 Share Napisano 25 Listopad 2003 gdzie???? blood_brother Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 25 Listopad 2003 Share Napisano 25 Listopad 2003 gdzie???? blood_brother Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 25 Listopad 2003 Share Napisano 25 Listopad 2003 no bo zakładając, że nadkole powinno wyglądać tak jak zaznaczyłem czerwonymi liniami, to twoje raczej od nich odbiega... ale może tak ma być :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 25 Listopad 2003 Autor Share Napisano 25 Listopad 2003 No moze jest troche krzywe ale ponizej zderzaka to jest tylko zludzenie ze jest krzywe. Tam poprostu jest wglebienie i tam pozniej zrobie chamfera ale to jak zrobie reszte zderzaka a tam wyzej to sa poprostu drobne nierownosci:P Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 30 Listopad 2003 Autor Share Napisano 30 Listopad 2003 Czas na update. Skonczylem zderzak, poprawilem nadkole i zaczolem klape od bagaznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi