Napisano 12 Listopad 200321 l nie wiem czy zauważyłeś, ale meshsmooth zaokrągla krawędzie tylko tam, gdzie dochodzi krawędź (nie wiem jak to mądrze napisać :P), co pokazałem na rysunku, więc albo postaraj się schować krawędź, która dochodzi do tego rogu (invisible w panelu modify, na samym dole) co jednak prawdopodobnie nabałagani ci w siatce, albo jak już dasz na wszystkie boczne krawędzie extrude (bo chyba nie zostawisz tej klapy takiej płaskiej tylko nadasz jej jakąś grubość :) to wtedy dasz tam małego chamfera :) trzymaj się [piwo]
Napisano 12 Listopad 200321 l Autor I oto siateczka. Kozioo moze i tak trzeba, ale ja tego nie rozumiem w nie ktorych miejscach sie nie zaokragla a w innych sie zaokragla. Moglby mi to ktos wytlumaczyc???? Pozdro[piwo]
Napisano 12 Listopad 200321 l Autor Dzieki loozack[piwo]. Jak pisalem to nie bylo jeszcze twojego posta. Pozdro[piwo]
Napisano 13 Listopad 200321 l Autor Ma ktos moze zdjecie tej mazdy z otwartymi drzwiami, bo nie wiem jak mam robic drzwi???? Chodzi mi glownie o szybe. Pozdro[piwo]
Napisano 13 Listopad 200321 l no tutaj widać kątem oka szybę, ale w sumie to nie za dobrze :| ale tu już chyba lepiej :) jak widzisz jest tam tylko jedna uszczelka...
Napisano 13 Listopad 200321 l a myślałem że to już Twój render :), mam nadzieję że będzie tak wyglądął
Napisano 13 Listopad 200321 l Autor Ja nie mam nadzieji ze bedzie tak wygladal. On bedzie lepiej wygladal:D. Update pozniej narazie za malo mam na update. Pozdro[piwo]
Napisano 14 Listopad 200321 l Autor Poczatek drzwi. Poprawilem to cos na dachu tzn. zblizylem do orginalu. Pytanie: Jak najlepiej zrobic listwe na drzwiach???? Siateczka jutro bo mi sie maxa nie chce otwierac. Ps. Wie ktos moze jak ustawic final rendera zeby w miare szybko renderowal z GI???? Pozdro[piwo]
Napisano 15 Listopad 200321 l Autor Maly updejt. Listwe na drzwi lepiej zrobic jako oddzielny element czy sie bawic w wytlaczanie???? Co sadzicie o progu????
Napisano 15 Listopad 200321 l Autor I siateczka. Wiem ze troche pogmatwana ale tak chyba byc musi bo inaczej nie robi sie tak jak chce. Pozdro[piwo]
Napisano 16 Listopad 200321 l Autor Update jak widac zaczalem klamki i zrobilem listwe. Tak sie zastanawiam czy dachu nie wywalic i zrobic od nowa bo mi sie coraz mniej podoba. Macie moze zdjecie gdzie dobrze widac klamke bo na tych co mam to albo wogole nie widac albo slabo.
Napisano 16 Listopad 200321 l ktoś mi to napisał kiedyś: \"rób błędy to będą komentować\" :) bo tak to nie ma radochy :P powierzchnia twojej fury jest ultra zajebiście niesamowicie wyrąbiście gładka :D jestem pełen podziwu :) nawet wkoło klamek jest gładka, ehh... aż ci pyffko postawię [piwo] albo masz więcej, zasłużyłeś [piwo][piwo][piwo]
Napisano 17 Listopad 200321 l Autor Maly update. Zrobilem klamki. Dziurki na kluczyk nie bedzie gdzy w oryginale tez nie ma. Powiedzcie mi tylko czy te klamki nie sa zbyt...oble, czy ich nie splaszczyc???? Dobra ide tyl robic. Pozdro[piwo]
Napisano 17 Listopad 200321 l Jak dla mnie to git:] Ale przy przedniej klamce jest chyba bug (insekt) :]
Napisano 17 Listopad 200321 l a wedlug mnie bug jest na pierwszej od prawej ..... zobacz na siateczke ... na renderze tego nie widac ale na siatce tak
Napisano 17 Listopad 200321 l są minimalne bugi i przy przedniej klamce i przy tylnej (przy przedniej większy :)) ale ci daruję... bo wiem, że klamki to przerabana sprawa :D zdrówko [piwo]
Napisano 17 Listopad 200321 l Autor Jezeli bug jest na jednej to i jest na drugiej, poniewaz sa kopiowane:). Jutro zobacze co jest nie tak. Pozdro[piwo]
Napisano 18 Listopad 200321 l te klamki powinny byc bardziej plaskie patrz: http://speedycars.chinacars.com/wallpaper2/mazda/Mazda%20Atenza%20Sedan%202003%20-%2012.jpg http://speedycars.chinacars.com/wallpaper2/mazda/Mazda_6_MPS_Concept_2002_004.jpg
Napisano 19 Listopad 200321 l Autor Malo czasu na maxa. Poprawile w koncu ta klamke tzn. otwor bo sama klamke to chyba bede musial jeszcze poprawic. Z tylu jeszcze nie podmienilem wiec pokazuje tylko przednia. Jakos za tyl nie moge sie zabrac.
Napisano 20 Listopad 200321 l Autor I siateczka. Ma ktos pomysl jak zlikwidowac ten taki bug na ostrej krawedzi nadkola???? Pozdro[piwo]
Napisano 20 Listopad 200321 l a gdzie ty tam masz buga ?? :| ja już chyba ślepnę na starość :) tfu tfu...
Napisano 20 Listopad 200321 l Autor Przyjrzyj sie renderowi i tam jest zgrubienie a na siatce jest zwezenie. Pierwsze na prawo od tego znaczka do przesuwania. Mam nadzieje ze wiesz o ktore miejsce mi chodzi. Pozdro[piwo]
Napisano 20 Listopad 200321 l może w tym miejscu vertex jest za bardzo wewnątrz, albo na zewnątrz(przesunięty) ?? Model super:D
Napisano 20 Listopad 200321 l no teraz widzę :) mam wrażenie, że masz tam niezweldowane dwa wertexy i dlatego tak się robi... ale nie jestem pewny :| pozdrawiam [piwo]
Napisano 20 Listopad 200321 l Autor Dzieki Loozack. Miales racje. Klasyczny blad przy chamferowaniu:P. Pozdro[piwo]
Napisano 20 Listopad 200321 l Autor Takie male sprostowanie dla don_filippo:) o co Loozackowi chodzilo.:) pozdro[piwo]
Napisano 20 Listopad 200321 l hehe. już kumam. też tak mi sie robiło przy chamferowaniu....:P Dzięki za wyjaśnienie i sorki za wymądrzanie się:)[piwo]
Napisano 22 Listopad 200321 l z tego ujęcia widać, że jednak wkoło klamki wciąż jest trochę nierówno... ale to taki szczegół :) pozdrawiam [piwo]
Napisano 23 Listopad 200321 l Autor Krawedzie wiem ze nie rowne, ale kozioo gdzie nadkole jest nie rowne????:| Jezeli chodzi ci o zakonczenie to tam tak ma byc a jezeli o lekkie wglebienie nad zakonczeniem to tez tak ma byc:P. Loozack ten cosik przyklamce zrobil sie po tym jak dalem chamfera nie wiem dlaczego:|. Moze jutro jakis update jezeli do nauki mnie nie beda gonic bo dwa tygodnie w szkole mnie nie bylo:D. Pozdro[piwo]
Napisano 23 Listopad 200321 l Autor Jeszcze zapomnielm. Kozioo: poprostu za wczesnie na chamfera jest w tym zaglebieniu:P.
Napisano 24 Listopad 200321 l Autor Czas na update. Jak widac zaczalem zderzak. Klape od bagaznika zrobie po zderzaku.
Napisano 25 Listopad 200321 l no bo zakładając, że nadkole powinno wyglądać tak jak zaznaczyłem czerwonymi liniami, to twoje raczej od nich odbiega... ale może tak ma być :P
Napisano 25 Listopad 200321 l Autor No moze jest troche krzywe ale ponizej zderzaka to jest tylko zludzenie ze jest krzywe. Tam poprostu jest wglebienie i tam pozniej zrobie chamfera ale to jak zrobie reszte zderzaka a tam wyzej to sa poprostu drobne nierownosci:P Pozdro[piwo]
Napisano 30 Listopad 200321 l Autor Czas na update. Skonczylem zderzak, poprawilem nadkole i zaczolem klape od bagaznika.