Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Kilka pierwszych zdjec zrobionych w nowym miejscu..:)

i generalnie proba zmierzenia sie z HDR

mam nadzieje ze bede cos tu systematycznie dorzucal

chamberssjw4.jpg

goma2sfy2.jpg

goma3ssd8.jpg

gomasac6.jpg

• Odpowiedzi 31
  • Wyświetleń 5,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Czwóreczka jest ładna :)

Generalnie w pozostałych 3 najbardziej nie podoba mi się krzywy kadr

Napisano
  • Autor

hmm no zgadza sie...nastepne bede prostowac w szopie..bo na obiektyw z tiltem mnie nie stac :)

w sumie to nie wiem czemu tych nie wyprostowalem..

pzdr.

Napisano

moim zdaniem 3 i 4 zdjęcie ciekawe, coś nie wyglądają one HDRowsko, ale dobre i to na początek. aha i ten krzywy kadr, daj popalic szczególnie 1szemu zdjeciu. pozdro

Napisano

1 fakt - krzywe, ale moim skromnym zdaniem odnośnie 2giego wcale to nie psuje a może i nawet dodaje uroku. jak dlamnie gut

Napisano

zdjecia gomy i george sq. slabe kurcze, nieciekawe ujecia zupelnie. przejdz sie raz jeszcze i cyknij cos fajnego:) miejsca te maja duzy potencjal

nekropolia lepiej, ale nie zachwyca...z tego co pamietam jest tam sporo fajnych nagrobkow.

fajne ruchome schody, gdzie to? :)

jesli bedzie Ci sie chcialo to jest fajne cmentarzysko w zasadzie naprzeciw tesco (glowne tesco bodajze, idac za george sq wzdluz kyle st., potem jeszcze jakies 2km). trzeba przez plot przeskakiwac ale jest to bardzo klimatyczne miejsce, nagrobki i rzezby z XIX w. Daje rady:)

swietne fotki mozna zrobic lazac po placach glasgow university, sam budynek zreszta tez jest piekny.

poza tym buchanan st. noca, pieknie oswietlona na niebiesko.. ze nie wspomne juz o merchant city..

poza tym royal infirmary, glasgow central, queen st. station

nie mowiac juz o 20kilkupietrowych mrowkowcach w roznych czesciach poza miastem. straszne a zarazem intrygujace blokowiska:)

skoro juz byles na nekropolii mogles cyknac katedre, z tego co pamietam jest oblepiona w niektorych miejscach fajnymi gargoylami:)

to tak na szybko, w glasgow jest masa pieknych lokacji, zreszta cale miasto jest niesamowite, od razu sie zakochalem, gdyby nie sprawy osobiste siedzialbym tam caly czas:)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

hej :)

dzieki za rady..bede jeszcze tam jeszcze troche to chetnie skorzystam..a ze miasto niesamowite to fakt..dlatego probuje to chwytac pomimo braku zdolnosci

pzdr.

Napisano

z cmentarza są fajne. MaciekG musisz przyznać, że tam na cmentarzu można zrobić naprawdę kilka fajnych zdjęć. I ta katedra w tle:P Widzę, że kolejny polak w glasgow:) Trzeba będzię się na browarka wybrać:D

Napisano
  • Autor

no mozna mozna...jeszcze sie tam wybiore nie raz mam nadzieje...zwlaszcza ze mieszkam jakies 300m stamtad :]..a katedry samej jakos nie moge zlapac..

Napisano

panie kochany nie takie wielkie te zdj wstawiaj bo jak sie slucha radia intermetowego i przeglada inne strony to za chiny nie moge sie doczekac :p

A zdj super jkimacik i kompozycja chociaz moze powinienes przyciac troche dol by bylo bardziej panoramiczne

Powodzenia

Napisano
  • Autor

uuu...odkopuje watek..probne zdjecia z pierwszego listopada..

89390006lf7.jpg

89390009ee4.jpg

89390015fz9.jpg

89390021en8.jpg

89390025ox6.jpg

Napisano

to ostatnie zdjęcie z tymi rencami na grobie i krzyżem - ****** :-)

również góry są świetne, ale nad architekturą wypadałoby jeszcze troszkę popracować:)

ps. nie wiedzialem ze masz takie fajne akwarelki w portfolio ;D

Napisano

góry mają swój klimat, schodki świetne

na pierwszych w ogólne nie widać HDR

ostatnie - masakra :D

w pozytywnym znaczeniu oczywiście

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

ten był raczej znany :)

dzieki za komentsy...

architekture sobie juz jakis czas temu odpuscilem..zbyt trudne jak dla mnie...ew. czasem jakis detal

pzdr.

Napisano
  • Autor

fotki ze szkoly..

nie czaje tylko czemu sie rozmywaja po naroznikach..wina obiektywu ? sadze ze nie.. any ideas?

21020004arn3.jpg

21020024rx7.jpg

Napisano

znajome mury, jutro bym tam musiał jechać, ale już zrezygnowałem

Napisano
  • Autor

miałem okazje pierwszy raz w życiu pobawić się w prowizorycznym studio, u mnie w szkole..

1

94480024bo0.jpg

2

94490003rc9.jpg

3

94490007di6.jpg

4

94480019dd6.jpg

5

94490022sw4.jpg

6

94480005nw0.jpg

7

94490014xh6.jpg

Napisano
  • Autor

aaaale to aaaanalog byl :)...co do kadru to masz pewnie racje ze krzywy...a bajzel to niestety wina wąskiego tła...a zdjecia robilismy we trzech wiec ciezko sie bylo czasem ustawic :)

Napisano
  • Autor

pare zdjec z za dlugiego weekendu dla odswierzenia

pzdr,

10160004rr1.jpg

10160007kt2.jpg

10160019aa2.jpg

10170001km9.jpg

10170035cn6.jpg

Edytowane przez maciekG

Napisano
  • Autor

uu...dzieki za informacje...przerzucilem na imageshack...mam nadzieje ze teraz bedzie ok