Dawcio_m Napisano 25 Luty 2007 Napisano 25 Luty 2007 Witam. Po tygodniu przyjeżdżam do domu i nieostrada chodzi jak krew z nosa, na maxior.pl obrazki raz ładuje raz nie nawet google sie dłużej ładuje niż zwykle też macie takie problemy, czy mój komp znowu świruje.
piotrek Napisano 25 Luty 2007 Napisano 25 Luty 2007 Gdyby to było wcześniej, powiedziałbym, że limit ściągniętych danych wyczerpałeś, ale teraz (od lutego) podobno TP zniosła limity...
Dawcio_m Napisano 25 Luty 2007 Autor Napisano 25 Luty 2007 no podobno zniosła, ale limit na pewno nie bo żadko co ściągam, strasznie wolno ten net działa, może to być spowodowane antywirusem? Przed wyjazdem zainstalowałem kasperskiego.
piotrek Napisano 25 Luty 2007 Napisano 25 Luty 2007 To może jest w trakcie pobierania aktualizacji lub czegoś takiego. Sprawdź, czy nie masz jakiegoś syfu na kompie. Kiedyś kuzynowi też okropnie wolno chodziła neo - okazało się, że miał jakieś śmieci w systemie, które łączyły sie gdzieś przez net i mnóstwo danych przesyłały wykorzystując prawie całą przepustowość.
3,14-ter Napisano 25 Luty 2007 Napisano 25 Luty 2007 Mozesz oczywsice przeskanowac sie np spybot'em (na pewno cos znajdzie :)), na obecność jakiegos spyware/adware itp, ale mysle ze nie w tym problem. w sprawie wolnego działania neostrady nie jestes odosobniony, dotyczy ona bardzo duzej grupy użytkowników tej uslugi. Przetestuj swoje łącze na http://www.numion.com. Download i upload za pewne bedą w normie, ale latencja tragiczna np 1000ms. Niestety wina lezy po stronie TP i jedyne co mozna zrobic to poczekac na reakcje TP. Podobno sytuacja w marcu ma sie poprawic.
piotrek Napisano 25 Luty 2007 Napisano 25 Luty 2007 Ja zykle korzystam z narzędzi systemowych do "diagnostyki" systemu: - przeglądnąć przystawkę services (usługi), aby zobaczyć, czy nic tam żadnej dziwnej usługi - menedżer zadań, zakładka procesy - nie powinno tam być niczego, niewłaściwego. - msconfig - można sprawdzić zakładkę autostart, by się upewnić, że żadne niepowołane programy się nie uruchamiają przy starcie systemu. Jeśli są, należy wywalić skrót z folderu Autostart w menu start, albo z rejestru. Na początek tyle :) Jeśli masz jakiegos firewall'a (ja mam np. Kerio personal firewall), mozesz także przeanalizować jakie programy łączą się z Internetem.
Dawcio_m Napisano 25 Luty 2007 Autor Napisano 25 Luty 2007 3,14-ter ok sciagam spybota moze coś się uda z znaleźć dzięki:D piotrek- a z tym menedżerem to jaki proces moze byc niewłaściwy można to do tego dojść? w autostarcie wszystko pasi dzięki ps teraz sie jakoś rozkręcił i chodzi lepiej, ale niewiem na jak długo, już przynajmnie obrazki ładuje normalnie
piotrek Napisano 25 Luty 2007 Napisano 25 Luty 2007 Oczywiście, że można dojść. W swoim systemie wiem, co powinno być i kiedy uruchomione. Pokaż screena z procesmai, to się może coś wymyśli. Ale jeśli już chodzi dobrze, a o system dbasz, to nie powinno tam być niczego niepokojącego.
Dawcio_m Napisano 25 Luty 2007 Autor Napisano 25 Luty 2007 ok to daje screena, na razie ok zobacze co będzie jutro przeskanowałem tez spybotem coś tam znalazło to usunąłem, a czy dbam o system? hmmmm trudno powiedzieć:D
piotrek Napisano 26 Luty 2007 Napisano 26 Luty 2007 Dużo tych procesów masz. Tak jak pisałem - w swoim systemie bez problemu się orientuję, bo wiem, co mam poinstalowane, jakie usługi działają w tle etc. Przyjrzyj się tym wpisom: usnsvc wuauclt ComComp Save ezprint (chyba od drukarki, jakiś sterownik, ale pewności nie mam) lxcecoms lxcemon TaskBarIcon CnxMon devldr32 Dla mnie te wyglądają dziwnie, ale to nie koniecznie śmieci - mogą to być jakieś demony obsługujące urządzenia (drukarki, skanery), czy programy antywirusowe czy różne takie inne. Zależy co masz w systemie... Ten TaskBarIcon dla mnie dziwnie wygląda, ale to także może jakiś program, który kiedyś zainstalowałeś.
Dawcio_m Napisano 26 Luty 2007 Autor Napisano 26 Luty 2007 dzisiaj wchodze do neta i znowu tak powoli powyłączałem te procesy i to samo, ani troche sie nie poprawiło przinstalowałem neo tez nic nie daje, ja już niewiem co z tym zrobic chyba zostaje mi tylko telefon to punktu tp, może ktoś jeszcze ma jakis pomysł?
Dirk Napisano 26 Luty 2007 Napisano 26 Luty 2007 Czy korzystasz z programu do Neo czy ręcznie skonfigurowałeś połączenie? Może to program tak zamula sieć? EDIT: Poczytaj: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=91864&highlight=przyspieszanie+neostrady
Dawcio_m Napisano 26 Luty 2007 Autor Napisano 26 Luty 2007 korzystam z programu do neo jeszcze niedawno wszystko chodziło edit ok net działa bez bez programu neostrady zobaczymy jak będzie jutro na razie dzięki;)
Dawcio_m Napisano 28 Październik 2007 Autor Napisano 28 Październik 2007 Witam, no i po dość drugiej przerwie braków problemów z neostradą od jakichś 3 tygodni noestrada chodzi tragicznie, są momenty ze idzie w miarę dobrze, ale w większości chodzi tak wolno ze google się ładuje z minute nie mówiąc o innych stronach, na początku myślałem ze coś u niech znowu ale po 3 tygodniach zwątpiłęm i pisze tu z nadzieją, że ktoś mi pomoże, spyboty antywirusy już poodpalałem i cos tam znalazlo ale szybkości neostrady nie zmieniło ma ktoś jakieś pomysły co by można pokombinować?
SWRSC Napisano 28 Październik 2007 Napisano 28 Październik 2007 dzwon do nich o zgłoś to. Też tak mialem przez tydzien i to bylo z ich winy, ale nie znam detali. Odliczyli mi za cały tydzien od abonamentu.
Master Kiełbaster Napisano 28 Październik 2007 Napisano 28 Październik 2007 ja zgłosiłem że nie działa to mi odłączyli na amen i zerwali umowę więc jest pewne ryzyko tej operacji :*
Dawcio_m Napisano 28 Październik 2007 Autor Napisano 28 Październik 2007 oni zerwali umowę?? za co niby ze Ci net nie działa czy może ich jakoś brutalnie potraktowałeś:D bo mam zamiar jutro tam zadzwonić bo o ile wiem im powinno zależeć na zatrzymaniu klienta:)
Rekomendowane odpowiedzi