Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
gildor-jakbyś naszkicował na poczatku linie przechodzącą przez środek twarzy to by ci usta nie uciekły, a i pewnie reszta tez była by w miare symetryczna

Heh no fakt ze tym razem tej linii nie bylo;-) heh tzn na samym poczatku to moze byla, ale potem sie gdzies zapodziala ;P po prostu za duzo to meczylem :-) thx za commenta w kazdym razie, pozniej wrzuce cos jeszcze :-)

anji: lubie te pomaranczowe wstawki :D i fajny miecz, tez taki chce :P tylko potem jeszcze to podniesc, to juz gorzej xD

• Odpowiedzi 10,6k
  • Wyświetleń 1,7m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano

Witam. Niedawno przesiadlem sie z kartki na tablet. Dotychczas rzezbilem w czerni i bieli a teraz probuje kolorkow. Ponizej przedstawiam moj obrazek, przy ktorego rysowaniu posilkowalem sie tworczoscia F.Frazzety (link do jego dziel znajdziecie w inspiracje/ referki ). Liczac na slowa krytyki, wskazowki etc, podrawiam wszystkich maniakow cyfrowej tworczosci ( i nie tylko).

Ps. dla zaintersownych link do mojego komiksu jeszcze w technice "analogowej". Milego dnia.

http://www.aleja-komiksu.pl/galeria/pokazautor.php?kto=aras76

stworek19ie.jpg

Napisano

i jeszcze jeden ...(inspirowany by B.Gentile)

speed2a7zi.jpg

ps. rysunki monochromatyczne zdecydowanie łatwiej opanowac

ps2. co do myszki i piorka to jak z paleczkami i widelcem; po prostu widelec ma latwiejszy interface ;)

Napisano

a tam nazekacie na mysz,... nie nazedzie czyni artysta, a pozatym jak mawial Michal Aniol, czlowiek nie maluje rekoma tylko umyslem... :), ja mialem tablet, rozwalilo sie chyba piurko przy tym zlomie i jakos mi nie spieszno je odkupic czy wogole co z tym zrobic.... imho Deus fajny pomysl z zalozeniem kolejnego przyklejonego dzialu dla myszowcow :)

Napisano

bleee..znacie jakieś linki albo tutoriale opisujące aspekt uzyskania realistycznego oświetleniaa przy urzyciu tylko paintera..yo000..

one.jpg

Napisano

góra 10 min:

machnąłem dwie flary, filtry z grupy distort (wave + twirl) chromic, hue/saturation, brightness/contrast i wuala. :)

docelowo poszło na ploter (90x90 cm 600 dpi).

może niezbyt to się nadaje do tych wszystkich tabloartów etc, ale na razie nie mam ochoty dotykać piórka:

http://img244.imageshack.us/img244/9507/203ck.jpg

Pozdrawiam

edit:

hindus: żartowniś :P

aras: jakbyś zrobił to twardymi brushami i gradientami mogło by nieźle wyglądać.

Napisano

nie wiem jak można nie używać tabletu mając go na chacie :) ps edutuj posty - joke :]

Napisano

a jakie przeznaczenie tego artu ? na ścianę ? jestem ciekaw jak to wyglada juz wydrukowane i powieszone :)

Napisano

jak się tylko wydrukuje to wrzucę na ścianę cyknę fotkę i wrzuce na forum :)

cel? sprzedaż niczym plakatu tylko że na płótnie naciągniętym na blejtram.

czysto ozdobny kształ - idealny dla średnio zamożnej rodziny ;)

edit:

kilka fotek z produkcji:

ogólnie widok dzieła wyłażącego powoli:

print19uk.jpg

detalik faktury nośnika:

detal5ns.jpg

i widok na cały ploter:

25ag1.jpg

Jak jutro pójdzie na warsztat i go naciągną wtedy pokażę jak wygląda na krośnie :)

Pozdrawiam

Napisano

deus nie nie nie ma takiego dzialu chodzilo o to ze kolejny przyklejony, a nei kolejny myszomade :) ale ja jetsem za bo ostatnio tylko mysz u mnie dziala :P

Napisano

Tuiti - ile Cie kosztuje wydrukowanie takiego plakatu ( a ile kosztowaloby Deusa? :P) ? Niekoniecznie na plotnie. Bardziej na jakims plakatowym papierze :] Jaka musi byc rozdzialka zeby nie bylo widac piksli ? Wiem, ze do druku powinno byc 300, ale ile na sciane w malym pokoju ?

Napisano

W sumie to nie podliczaliśmy kosztów. jak na raie to sprawdzamy czy ta zabawa nam się opłąca. a co do wydruków to 300 dpi powinno wystarczyć. ten obrazek miał 720 dpi rozmiar 90x90. ostatnio do domu druknąłem sobie 3 x 100x70 manhattan w sepii (tylko ciiicho). fajna sprawa. wczoraj oprawiłem w antyramy i powiesiłem. jak będę miał cyfraka w domu to ci prześlę fotę. zobaczysz jak to wygląda.

Co do nośnika to drukujemy tylko na płótnie.

Pozdrawiam :)

ślizgi: mamy dwa: drugi to ENCAD:

http://img313.imageshack.us/img313/7302/pa0560244sh.jpg

pzdr

Napisano

hmm... a jaka jest dolna granica rozdzielczosci? bo 300 mnie troche nie urzadza :D 40 byloby dobre ;)

Napisano

takie badziewie ... na odstresowanie ... 20 minut ... opencanvas +sharpen w shopie .. aha .. wiem, ze ma noge zlamana i wogole jest przykra ... ale zjawy tak maja

sen0vy.jpg

Napisano

wygląda to jak odkalkowane czyli rysowane po zdjęciu (lub rysunku). do tego duuużo pracy jeśli chodzi o krechę! bo taka jest niezbyt ;) (i zmień sobie ten opis 2paka, he he)

Napisano
sprobuj cos takiego zrobic z 2d :P

nie roumiem. chodzi co o obrazek czy o rozdzielczośś?? render w tym przypadku oznacza matematyczne przetwarzanie obrazu na większą rozdzielczość (coś jak rasteryzacja). czyli z obrazka 2d do obrazka 2d. bynajmniej nic wspólnego z 3d.

a jeśli chodzi o obrazek to stworzony w całości w PS a więc 2d :P

Napisano

jeśli powiększysz obrazek z 72dpi na załóżmy 300dpi, to uzyskasz taki efekt, jakbyś z kilograma cukru uzyskał 5 kilo dosypując mąki. mniej więcej he he.

Napisano

tweety - czyli to samo moge w szopie zrobic? :] Znaczy sie z 72 @ 300 dpi uzyskam piksle jak ziarenka grochu? N, chyba ze sie myle i masz jakis cool niezawodny sposob na powiekszanie rastrow bez utraty jakosci :P

Napisano

Kilka nowych speedow....jakos mnie do malowania nie ciagnie,ale trzeba od czasu do czasu cos machnac.

arka1.jpg

arka2.jpg

arka3.jpg

arka4.jpg

szczury.jpg

deszcz1.jpg

ks.jpg

Pozdrawiam,

Pablo

Napisano

nie radze zmieniac dpi z mniejszej na wieksza :) [800*600 w 300 dpi to okolo 3000*2500 pix w 72 dpi, czyli ogromna ruznica] co innego w odwrotna strone nawet zalecane :) hehe, zeby grafa 2d byla oparta na grafice wektorowej, albo jeszcze lepiej fraktalowej to łooooo powiekszal bys i powiekszal i nic by nie bylo, tylko kwestia wyrobienia szczegolu :) hehe niewyobrazalna :) no i waga pliku z grafa w wektorach 10 GB :)

Napisano
tweety - czyli to samo moge w szopie zrobic? :] Znaczy sie z 72 @ 300 dpi uzyskam piksle jak ziarenka grochu? N, chyba ze sie myle i masz jakis cool niezawodny sposob na powiekszanie rastrow bez utraty jakosci :P

oczywiście że jest utrata jakości! :P

jedziemyz koksem:

rysujesz w rozdz: 4000x2000 72 dpi jakiś obrazek - powiększasz do 140x70 cm 300 dpi - zapis na *.eps, potem wsadzasz do OnyxRIP, który renderuje to na 600 (Encad) lub 720 (Epson) dpi. teraz druk i wuala!

to jest oryginał (1024x768 72 dpi):

http://img244.imageshack.us/img244/9507/203ck.jpg

a to jest wydruk (90x90 720dpi)

http://img54.imageshack.us/img54/6908/print19uk.jpg

o to mi chodzi.

pomysł nie jest cudowny ale daje fajne rezultaty. :]

Pozdrawiam

Napisano

no tak tweeety ale wypieszcz szczegulowo obrazek w takiej duzej rozdzialce, mozna sie zajechac :)

Napisano

ja na moje 256 rama 4000*2000 nie wewale :), zazwyczaj rysuje 1600*1200, a na maxa do 2.2K w jednej plaszczyznie, bo jak wiecej to se moge pogwizdac :), ale kupie 1g ramu to sie bedzie machało w takich :), a patrzyles ile maja pliki temp jak rysujesz w fotoszopie w takich duzych rodziałkach :) kosmiczne sa :)

Napisano
no tak tweeety ale wypieszcz szczegulowo obrazek w takiej duzej rozdzialce, mozna sie zajechac :)

fakt. dlatego my odwalamy kaszanę ;)

a tak na serio to nie sprawdzałem ale wiem ile waży plik gotowy do druku: największy jaki miałem: 850MB

a przy zmianie formatu w Szopie wywalało mi że mam za mało Scratch disc.

ale teraz 2.5 GB więc ja moge pogwizdać.

Napisano

siegmar fajne kolorki ale imho za blurowato jakos :), fajnie wyglada jak sie przymrurzy oczy :)

Napisano

ehhe faniaste pomysły macie - :0

a tutaj cos na szybko - już dawno nie robiem :0

lizard.jpg

pozdrówka

Napisano

13nasty fajne nawet, kojazy mi sie z pracami i stylem odd'a,

georgine hmm nie pasuje mi glowa, zbyt wysoko nad tlowiem przez co troche dziwny efekt, ale to fantasy wiec wolna reka jakby nie bylo :)