Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jednak trzeba się trochę przymusić bo malarstwo nie może za bardzo w tyle zostawać - przynajmniej jeśli ma wyjść z tym ASP. A co do normalnych prac to sam bym chętnie coś zamieścił tylko najpierw muszę znależć jakiś skaner co mi B1 zeskanuje ;) no ale może w międzyczasie uda się coś ze skeczesów znależć...:)

• Odpowiedzi 10,6k
  • Wyświetleń 1,7m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano

No sith fajne speedy, szczegolnie ten pan o nazwie dwa. Raz tez fajny charakterek no i taki zimowy klimacik, a i Twój styl czuc we wszystkich prackach:)

Napisano

I\'m terribly sorry...:) już poprawiam

o...już jest OK :D

Napisano

No fajna ta psina:) Całkiem przypomina mi takiego pieska cosik kiedys tu czesto na forum orderował :P

Ale nadal bede nalegał o jakas wieksza pracke :)

Napisano

heh...specjalnie dla Ciebie sprawdziłem ile by mnie wyniosło takie skanowanie z B1...no troszkę ponad 25zł za jeden rysunek... mogę się na razie wstrzymać? :/ ....zeskanowałbym cosik z ołówkowych szkiców...gdybym jeszcze tylko miał w domu skaner...:(

Napisano

póki co mogę uraczyć Cię dwoma straaasznie starymi rysunkami sprzed 4-5 lat (miałem wtedy 14-15 lat)...:)

Napisano

oba są skanowane u kumpla jeszcze chyba przed dinozaurami :P

aż się lezka w oku kręci :)

Napisano

hehe no, stare pewnie jak swiat :) musze sie poduczyc bo idzie mi tak jak tobie z przed 4-5 lat :) ale pracuje nad tym bede lepszy zobaczycie :D pozdro

Napisano

Lobo, huehue :)

Oil, daj spokoj ze skanowaniem B1. Lepiej dorwij jakis aparacik cyfrowy, albo chociaz kamerke internetowa;)

Jak masz tyle wydawac, to juz lepiej kupic klisze, napstrykac zdjec zwyklym aparatem i porobic odbitki.

Napisano

aaaaaa....no nie mam, no nie mam...mialem, ale brat oddał :( no co mam zrobiiiić? [pomocy]

Napisano

Nic, namaluj cos nowego. Z wiekszych rzeczy pewnie wszystko pod ASP, wiec same martwe i ew. studia ;)

Aha, jak bedziesz cos z nich pokazywal to plis, w osobnym watku :)

Napisano

no w sumie te co teraz mam to też tylko studia i martwe natury, coś się wykombinuje;)

Napisano

Fajno Oil:)

I ode mnie taki ultraszybki w szopie.Nigdy mi plenery nie wychodzily:(.Niedlugo bede mial skaner i cos lepszego dam:).

sunset.jpg

Napisano

Scatmax, proste ale miłe dla oka :) Choc co nieco mogłes tu i uwdzie poprawic kolorki bo sie gryza chyba tu i ówdzie.

A jak juz o starociach to i taka chała sprzed 3 lat. Ok speedowac nie gadac :) I nie idzcie w moje ślady z tymi starociami :P

Napisano

bzyku bzyku tralala fiku psiku zebra drewno mapa kafelki klej do scianek gipsowych

0576-giant_leech.jpg

0578-lost_girl.jpg

0580-motorki.jpg

Napisano

hmmm...w obrazku numer dwa wyczuwam wpływy Kręgów - obu...stary!jak Ty robisz takie klimatyczne obrazzky - nie chodzi mi w tym wypadku o ostatni ?!?!

Napisano

oDD powiem to inaczej... jesteś mastah...powiem też szczerze, że na pewno nie jeśli chodzi o rysunki ołówkowe, węglowe itp. ale jeśli mowa o CG to działasz tak niesamowicie klimatotwórczo na niektóre prace, że aż ahhh...w niektórych widać tak jakby trochę braków technicznych (?) - zła perspektywa, proporcje itp. ale z kolei w innych powalasz...trochę nie równo, ale jestem pod większym wrażeniem tych lepszych :) trochę nierówno, ale i tak świetnie!

Napisano

na razie mam odpał na punkcie tuszu :) (tym razem tusz + pędzel)

wizja o piciu kawy:

akt-1.gif

Napisano

wiggles nie pytaj tylko do roboty :) to nie trudne poprostu mazaj co idzie złap jakas forme kolorystke i pomysł i rób:) Ja mam lenia i nauke ;)

Napisano

nie bede ludzi straszyl rysunkami :D ja nie umiem narysowac na wolno dobrze a co dopiero na szybko :)

Napisano

oDD - klimat dwóch pierwszych prac po prostu rewelacyjny!!

To ja się tradycyjnie dorzuce. Na końcu dodałem noisa dla efektu.

33-soldier.jpg

Napisano

zenkju

żołnierz mi sie podoba, złaszcza jego spojrzenie

0581-metro_na_zwierzyniecki.jpg

0583-walking_mines.jpg

Napisano

Leander: zolnierz po przejściach:) widac ze wojna go wyniszcza

oDD: pierwsza pracka rewelacyjne swiatlo i rozplanowanie kolorkow:) Nie wiem czemu nie chcesz zrobic wiekszej pracki w takim klimacie:) Druga sf tez fajniutka. Ja mam nadal lenia;)

Napisano

a to może ja dodam prackę monokolorówkę ;) Nazwałem ją \"cmoknij mnie w tyłek\" :]

cmoknij%20mnie%20w%20ty%b3eknet.jpg

Napisano

Zwykle jest to photoshop lub painter:)

mw4d: znowu dałes za miekkie brushe no i popracuj nad kształtem i swiatłem. Sa podreczniki do tego:) Ale z swojej strony zalecam zebys najpierw posiadział w ołówkach węglach etc. Rób duzo szkicy na kartkach i staraj sie uchwycic dobra forme, wierz mi to o wiele lepsza droga do nauczenia sie rysowania niz tablet i ps :)

Napisano

no tablet urzadzadzenie podlacozne do kompa sluzace do poruszania sie kursorem po płaszcyznie płaszczyznie. W programach graficznych działa jak pędzel albo ołówek. My używamy photoshopa albo paintera jedne z najlepszych progsow do tego typu rzeczy juz wiesz!!!!! L:)

Napisano

wszystko co tu jest ode mnie to twory photoshopowe...wcześniej próbowałem coś w programiku dołączonym do tabletu (Corel Painter Classic), ale był jakiś taki nie intuicyjny, choć na pierwszy rzut oka miał jakby więcej możliwości.

Napisano

wiem co to tablet :) tylko pytam o program czy moze to bylo rysowane zeskanowane a potem zretuszowane i takie tam ps: juz nieaktualny :)

Napisano

Zdublowane posty skasowalem.

Kooba chyba te prace tuszem skanuje, a pozostali pewnie maluja od zera w PS-e lub Painterze. Mi sie zdarza zrobic szkic olowkiem, ktory skanuje i maluje. Glównie dlatego, że mam słabiutki tablet do robienia szkiców.

Napisano

Wkoncu to forum o 3d ale ......dzis znalazlem ciekawa stronke do nauki podstaw rysowania, naprawde ciekawa przynajmniej dla takiej lamki jak ja:]

http://wabno.max.zg.pl/

A co do pracek to sie nie wypowiadam, gdzyz szczene juz stracilem na pierwszej stonie tego threda :]

Pozdrawiam

Napisano

tia Wiggles - ołówek to podstawa - reszta to warsztat. Program w którym to zrobisz jesz rzeczą wtórną. Najważniejsze jest rozrysowanie, wyćwiczenie ręki - a do tego bez ołówka się nie obejdzie. Potem czy to będzie Painter czy photoshop - to już twoja sprawa, ale bez dobrego szkicu nie ma dobrej pracy - to chyba najważniejsze.

Napisano

leander - większość skanuję - bo straszną przyjemnośc sprawia mi obcowanie z kartką papieru :) (prawie orgazm :D ) jak byś pracował nad komercyjnymi rzeczami po kilkanaście godzin dziennie - to pewnie (jak ja) też byś maił wstręt do komputera :D

Napisano

lander fekns ze skasowales tego posta jakos nei moglem sie dostac do forum i nie moglem tego zrobic :)

Napisano

no mw coraz lepciej Ci to idzie, mogłes jeszcze działo bardziej wyostrzyc bo w górnej parti czołgu ciezko sie zorientowac o co chodzi. Ale pracuj :)

Napisano

Thx tiger :) staram sie jak mam czas rysowac, malowac itp. musze nad tymi brushami i kolorystyka popracowac zobaczy sie co bedzie dalej :). Pozdro.

Napisano

Cwicz mw4d cwicz bedzie tylko coraz lepiej.

A ode mnie tym razem juz na zeskanowanym szkicu:D.Photoshop.

scream.jpg

Napisano

no fajne, ty masz zawodowa umiejetnosc operowania swiatlem i cieniem, miodzio.

Napisano

Buahahaha:) zawodowo?:D.IMHO to mi najgorzej wychodzi:) no i rysowanie \"przestrzenne\" w 3d bo jak widzisz starsznie plasko tylko ta lewa reka jakas taka przestrzenna i oswietlona:) ale to tylko wyjatek w morzu bledow.