Napisano 18 Grudzień 200321 l hmm, znawcą to ja nie jestem... ale ja tu plamę widzę a nie pannę... może to jest \"plamma\" ;)
Napisano 19 Grudzień 200321 l Widać, że na razie nie masz pomysłu na światłocien. Własciwie tu nie widac zadnej formy konkretnej. Uwazniej obserwuj i odwazniej siegaj po bardziej kontrastowe barwy. Tyle pamietam :D No i jak to ktos kiedys tu napisal - ladne oczy :)
Napisano 19 Grudzień 200321 l go baby go Pełna twarzyczka. To powyżej to górna warstwa, żeby dopasować do niedorobionej dłoni.
Napisano 19 Grudzień 200321 l W ramach sprawdzania czy myszakiem od biedy da się rysować - 3-4 kwadranse dłubania (mysz to jednak powolne narzędzie). Technika: myszak + photoshop.
Napisano 19 Grudzień 200321 l ale wy wymagajacy jestescie :D jak ja mam dac swatlocien jak nie wiem jakie barwy dobrac dawalem bardziej głebsze ale to był szary czy jakis półzabarwiony z to ja jednak mam problem ;) vogel - jak zawsze mowie myszkowcą super bo myszka jest bardzo trudno :) leander - bitwa Ci sie po nocach sni ? ladniusie ale nierówne starasz sie cos ukryć chyba te ciemniejsze plamy jakos rażą ale i tak jest super :) btw masz cos z tradycyjnego rysunku? jak tak to pokaz chetnie zobacze
Napisano 19 Grudzień 200321 l no.. tak jakby.. lepiej :D Co do barw, to ja biorę dowolną, potem zbliżoną z palety (ciemniej/jaśniej) itd.. Z tymi plamami ciemnymi do końca nie wiem o co chodzi, ale w końcu to nadal speed. Dzieciaczka zrobiłem zaskakująco szybko, dla odmiany nad pistoletem się namęczyłem. Mój pentagram świetnie radzi sobie z plamami, ale prostej linii czy kółka już nim nie zrobię. jakieś niektóre szkice, których niestety robię malutko, wrzucam tutaj.
Napisano 19 Grudzień 200321 l mój pentagram prostej linii tez nie zrobi i to mnie poprostu wkur**a - naczy wkurza, nie wiem czemu ale jak chce prosta linie zrobic nawet przy linijce to piorko chodzi tak jakby swoja sciezka, daletego ide to reklamowac :D albo kupic wacoma :) pzdr
Napisano 19 Grudzień 200321 l tez to mialem ... i polozylem sobie szklana plytke(od ramki na obrazek) na tablet i bylo git... a pozniej zareklamowalem i wszystko bylo dobrze ;]
Napisano 19 Grudzień 200321 l Autor a moze wystarczy odsunac troche tablet od monitora, glosnikow etc.?
Napisano 20 Grudzień 200321 l jada jada , wszyscy ladnie rysuja , ida swieta miedzy wlachaniem sernika a ogladaniem jakiegos filmu mozecie cos malowac !! maluje z wyobrazni dlatego perspektywa moze byc zwalonaa bo nie chce mi sie kresek pomocniczych zaznaczyc :/
Napisano 21 Grudzień 200321 l Z cyklu speed drawing. Papier Canson 90g/m kw. A3. Ołówki Kooh-i-Noor HB, B2 i B4. Prawa ręka. Hate to say that, ale mój g**** skaner nie złapał lekkiego waloru, stąd na nodze dziury. Whatever.
Napisano 21 Grudzień 200321 l tiger wymiatasz po calej linii, tylko troszku nieczytelny, za dużo linii małym brushem pozatym jak powidzial leander, rewelacja drug - tez kupilem sobie Kooh-i-Noor bardzo fajne :), pracka super, chociaz to rysunek a ja sie rysunkach jakos wypowiadac nieumiem :),mnie sie podoba, pozdro
Napisano 21 Grudzień 200321 l heh... widze ze duzy przerob tutaj... tak zrobilem sobie, gdy nie mialem nic innego do roboty ;)... mam nadzieje ze nie jest az tak zle... bo to moj pierwszy speed...
Napisano 21 Grudzień 200321 l heh i kolejny szbki.... zzaczyna mnie to wciagac :D... acha, jak cos robie zle to prosilbym o jakies rady :D...
Napisano 21 Grudzień 200321 l Fajnie darkelf. A ja mam cos takiego. PS.Wrzuce niedlugo jak zeskanuje taki maly pack farbkowych i olowkowych speedow:)
Napisano 21 Grudzień 200321 l najnowsze :D... jak jest duzo zle to mnie zbytnio nie besztajcie... w tym najnowszym pobawilem sie swiatlem... chcialem uzyskac efekt jakiegos laboratorium :D...
Napisano 21 Grudzień 200321 l ten koles jest fajny! mysz troche mniej, ale widac ze to skan... pewnie w realu lepiej :/... mam pytanie co do tego tla - robisz je jakos czy to jpeg??...
Napisano 21 Grudzień 200321 l Mysza to pomalowany szkic olowka. Tlo w kolesio to tekstura metalu z maxa na overlay:)
Napisano 21 Grudzień 200321 l Scatmax: świetne prace, i to metalowe tło daje fajny efekt. Tylko o co chodzi z tą sową?? :D darkelf: Świetnie że zaczynasz rysować, ale spróbuj się do tego zabrać jakoś metodycznie. Ten drugi koleś to z jakis referek? Bo jeśli nie to rób z referencji, obserwuj rozłożenie cieni, ich nasilenie. Ten kolo nic w sobie nie ma, ani poprawnej anatomii, ani poprawnych cieni, sorry, ale jakis bochomaz dla mnie..
Napisano 21 Grudzień 200321 l od razu mowie, ze ten koles nie mial byc jakims poprawnie anatomicznym idealem ;)... ale dzieki za rade... nie lubie tak rysowac, ale zobacyzmy co da sie zrobic :)...
Napisano 21 Grudzień 200321 l Hehe koty czy sowy wszystkie jedza myszy:) A tu jak mowilem farby plakatowe:) i olowek.I od razu pytanie jak sie nazywaja fachowo plakatowki:).Jeden czlowiekPrometheus maluje analogowo farbami ktore po angielsku nazywaja sie acrylics po polsku zapewne farby akrylowe;).Wygladaj one zupelnie jak plakatowe wiec moze to one:).Czy ktos maluje i wie albo nie maluje i wie??:) to sa moje dwa pierwsze obrazki farbami w zyciu ktore cokolwiek przedstawiaja:).Ten z lewej w dodatku tuszem z redisowki:) od dziadka:). Line-work with pencil;). Oczywiscie to tlko kilka z dwoch ostatnich dni jest duzo wiecej ale nie bede zasmiecac.Aha i sorry ze znowu taki pak w jednym poscie:).
Napisano 21 Grudzień 200321 l oj chyba szykuje sie do powazniejszej akcji :D [lol2] Ale pieknie jest :) Scatmax: lepiej w jedym poscie niz rozbijac na kilka. Niezle sie oglada, szczegolnie jak prace takie fajne. Teraz widze, ze to kot :) Z anatomii to sie pewnie myle przy takich kreaturach, ale tej pionowej linii na podbrzuszu raczej nie powinno byc. Tam nie ma podzialu miesni czy koscca.
Napisano 22 Grudzień 200321 l Autor Odd, te ostatnie to jedne z fajniejszych twoich jakie widzialem. Scatmax ten gostek tez fajny. a ja po staremu, jakies kserokopie, tym razem maszyny na warsztacie:)
Napisano 22 Grudzień 200321 l Uo dżizas, to on...robi..... no nie dziwne, ze mu niewygodnie teraz ;) Masz racje, to powazniejsza akcja, niz siusiu;)
Napisano 22 Grudzień 200321 l kolejny mój świąteczny nastrój :) taki sobie samotny domek w śniegu. Ech zazdroszczę wam tych wolnych chwil przed kompem i możliwości robienia obrazków wszelakich. Po mikołaju już tylko ślady na śniegu zostały :)
Napisano 22 Grudzień 200321 l Bigle świetny śmigłowiec :) Brolias - bo musieliśmy jednocześnie postować :)
Napisano 22 Grudzień 200321 l Kooba: jak zwykle piknie. Bardzo lubię Twoje klimaty. Biglebowsky: aR-i-eS-Pi-i-Si-Ti Brolias: Idź w kierunku grzyba :D Fajna pracka. Te konturowe postacie nie są za fajne. Ew może coś zrób z tym konturem. Obrysowujesz go? Lepiej wrzuc na kanal Multiplay i maluj na warstwie ponizej. Nie będzie tych chropowatości.
Napisano 22 Grudzień 200321 l Brolias: zdecydowanie idz w kierunku grzyba, poszukaj go w lesie. Idz, idz, po prostu sie przejdz, byle zdala od kompa :P
Napisano 22 Grudzień 200321 l fajnie :d a te kontury siciagniete z komisku :D a co do grzybow to kilka sie znajdzie w domu :D