Gildor Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 gildor-jakbyś naszkicował na poczatku linie przechodzącą przez środek twarzy to by ci usta nie uciekły, a i pewnie reszta tez była by w miare symetryczna Heh no fakt ze tym razem tej linii nie bylo;-) heh tzn na samym poczatku to moze byla, ale potem sie gdzies zapodziala ;P po prostu za duzo to meczylem :-) thx za commenta w kazdym razie, pozniej wrzuce cos jeszcze :-) anji: lubie te pomaranczowe wstawki :D i fajny miecz, tez taki chce :P tylko potem jeszcze to podniesc, to juz gorzej xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aras Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 Witam. Niedawno przesiadlem sie z kartki na tablet. Dotychczas rzezbilem w czerni i bieli a teraz probuje kolorkow. Ponizej przedstawiam moj obrazek, przy ktorego rysowaniu posilkowalem sie tworczoscia F.Frazzety (link do jego dziel znajdziecie w inspiracje/ referki ). Liczac na slowa krytyki, wskazowki etc, podrawiam wszystkich maniakow cyfrowej tworczosci ( i nie tylko). Ps. dla zaintersownych link do mojego komiksu jeszcze w technice "analogowej". Milego dnia. http://www.aleja-komiksu.pl/galeria/pokazautor.php?kto=aras76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aras Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 i jeszcze jeden ...(inspirowany by B.Gentile) ps. rysunki monochromatyczne zdecydowanie łatwiej opanowac ps2. co do myszki i piorka to jak z paleczkami i widelcem; po prostu widelec ma latwiejszy interface ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 a tam nazekacie na mysz,... nie nazedzie czyni artysta, a pozatym jak mawial Michal Aniol, czlowiek nie maluje rekoma tylko umyslem... :), ja mialem tablet, rozwalilo sie chyba piurko przy tym zlomie i jakos mi nie spieszno je odkupic czy wogole co z tym zrobic.... imho Deus fajny pomysl z zalozeniem kolejnego przyklejonego dzialu dla myszowcow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the-3nasty- Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 bleee..znacie jakieś linki albo tutoriale opisujące aspekt uzyskania realistycznego oświetleniaa przy urzyciu tylko paintera..yo000.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 slizgi - a juz taki jest? o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aras Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 typowy dg; laczki wstawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 góra 10 min: machnąłem dwie flary, filtry z grupy distort (wave + twirl) chromic, hue/saturation, brightness/contrast i wuala. :) docelowo poszło na ploter (90x90 cm 600 dpi). może niezbyt to się nadaje do tych wszystkich tabloartów etc, ale na razie nie mam ochoty dotykać piórka: http://img244.imageshack.us/img244/9507/203ck.jpg Pozdrawiam edit: hindus: żartowniś :P aras: jakbyś zrobił to twardymi brushami i gradientami mogło by nieźle wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 nie wiem jak można nie używać tabletu mając go na chacie :) ps edutuj posty - joke :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 a jakie przeznaczenie tego artu ? na ścianę ? jestem ciekaw jak to wyglada juz wydrukowane i powieszone :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 jak się tylko wydrukuje to wrzucę na ścianę cyknę fotkę i wrzuce na forum :) cel? sprzedaż niczym plakatu tylko że na płótnie naciągniętym na blejtram. czysto ozdobny kształ - idealny dla średnio zamożnej rodziny ;) edit: kilka fotek z produkcji: ogólnie widok dzieła wyłażącego powoli: detalik faktury nośnika: i widok na cały ploter: Jak jutro pójdzie na warsztat i go naciągną wtedy pokażę jak wygląda na krośnie :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 a to taka szybka pracka olejami na tekturce hindus fajne fajne:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 chcialbym miec takie urzadzenei w domu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 deus nie nie nie ma takiego dzialu chodzilo o to ze kolejny przyklejony, a nei kolejny myszomade :) ale ja jetsem za bo ostatnio tylko mysz u mnie dziala :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Tuiti - ile Cie kosztuje wydrukowanie takiego plakatu ( a ile kosztowaloby Deusa? :P) ? Niekoniecznie na plotnie. Bardziej na jakims plakatowym papierze :] Jaka musi byc rozdzialka zeby nie bylo widac piksli ? Wiem, ze do druku powinno byc 300, ale ile na sciane w malym pokoju ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 W sumie to nie podliczaliśmy kosztów. jak na raie to sprawdzamy czy ta zabawa nam się opłąca. a co do wydruków to 300 dpi powinno wystarczyć. ten obrazek miał 720 dpi rozmiar 90x90. ostatnio do domu druknąłem sobie 3 x 100x70 manhattan w sepii (tylko ciiicho). fajna sprawa. wczoraj oprawiłem w antyramy i powiesiłem. jak będę miał cyfraka w domu to ci prześlę fotę. zobaczysz jak to wygląda. Co do nośnika to drukujemy tylko na płótnie. Pozdrawiam :) ślizgi: mamy dwa: drugi to ENCAD: http://img313.imageshack.us/img313/7302/pa0560244sh.jpg pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 hmm... a jaka jest dolna granica rozdzielczosci? bo 300 mnie troche nie urzadza :D 40 byloby dobre ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 ja robię w 72 potem powiększam do 300 i renderuję na 600-720. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 sprobuj cos takiego zrobic z 2d :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amrun Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 pzdr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 a Amrun jak zwykle powala:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 takie badziewie ... na odstresowanie ... 20 minut ... opencanvas +sharpen w shopie .. aha .. wiem, ze ma noge zlamana i wogole jest przykra ... ale zjawy tak maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DEF Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 Cześć to mój pierwszy post na tym forum i od razu chciałbym przedstawic pewną ciekawostkę: http://artpad.art.com/?inuydxa9ufg http://artpad.art.com/?inssgovdp7o http://artpad.art.com/?insu9fdejrc http://artpad.art.com/?intytwsiedw prace jak prace ale fajny flash..... to właściwie przez niego zainteresowałem się cyfrowym malarstwem Pozdrowaśki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 prosze mnie nie gnoic, jak sie nie nadaje to usune. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grim666 Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 wygląda to jak odkalkowane czyli rysowane po zdjęciu (lub rysunku). do tego duuużo pracy jeśli chodzi o krechę! bo taka jest niezbyt ;) (i zmień sobie ten opis 2paka, he he) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 sprobuj cos takiego zrobic z 2d :P nie roumiem. chodzi co o obrazek czy o rozdzielczośś?? render w tym przypadku oznacza matematyczne przetwarzanie obrazu na większą rozdzielczość (coś jak rasteryzacja). czyli z obrazka 2d do obrazka 2d. bynajmniej nic wspólnego z 3d. a jeśli chodzi o obrazek to stworzony w całości w PS a więc 2d :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grim666 Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 jeśli powiększysz obrazek z 72dpi na załóżmy 300dpi, to uzyskasz taki efekt, jakbyś z kilograma cukru uzyskał 5 kilo dosypując mąki. mniej więcej he he. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 tweety - czyli to samo moge w szopie zrobic? :] Znaczy sie z 72 @ 300 dpi uzyskam piksle jak ziarenka grochu? N, chyba ze sie myle i masz jakis cool niezawodny sposob na powiekszanie rastrow bez utraty jakosci :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Lipka Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 Kilka nowych speedow....jakos mnie do malowania nie ciagnie,ale trzeba od czasu do czasu cos machnac. Pozdrawiam, Pablo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 gdzie są takie miasta gdzie nad bramą są loga vraya :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 oto mój drugi (zamieszczony) speed paint, jeśli możecie, to pomóżcie z oświetleniem, bo tu wciąż mam kłopoty http://img16.imageshack.us/img16/3259/115oe.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 fajny fajny wyscig szczurów i ten dziadek połowogłowny:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 nie radze zmieniac dpi z mniejszej na wieksza :) [800*600 w 300 dpi to okolo 3000*2500 pix w 72 dpi, czyli ogromna ruznica] co innego w odwrotna strone nawet zalecane :) hehe, zeby grafa 2d byla oparta na grafice wektorowej, albo jeszcze lepiej fraktalowej to łooooo powiekszal bys i powiekszal i nic by nie bylo, tylko kwestia wyrobienia szczegolu :) hehe niewyobrazalna :) no i waga pliku z grafa w wektorach 10 GB :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 tweety - czyli to samo moge w szopie zrobic? :] Znaczy sie z 72 @ 300 dpi uzyskam piksle jak ziarenka grochu? N, chyba ze sie myle i masz jakis cool niezawodny sposob na powiekszanie rastrow bez utraty jakosci :P oczywiście że jest utrata jakości! :P jedziemyz koksem: rysujesz w rozdz: 4000x2000 72 dpi jakiś obrazek - powiększasz do 140x70 cm 300 dpi - zapis na *.eps, potem wsadzasz do OnyxRIP, który renderuje to na 600 (Encad) lub 720 (Epson) dpi. teraz druk i wuala! to jest oryginał (1024x768 72 dpi): http://img244.imageshack.us/img244/9507/203ck.jpg a to jest wydruk (90x90 720dpi) http://img54.imageshack.us/img54/6908/print19uk.jpg o to mi chodzi. pomysł nie jest cudowny ale daje fajne rezultaty. :] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 no tak tweeety ale wypieszcz szczegulowo obrazek w takiej duzej rozdzialce, mozna sie zajechac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 4000x2000 to wcale nie tak duzo :P gorzej z np. 70x50 w 600dpi xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 ja na moje 256 rama 4000*2000 nie wewale :), zazwyczaj rysuje 1600*1200, a na maxa do 2.2K w jednej plaszczyznie, bo jak wiecej to se moge pogwizdac :), ale kupie 1g ramu to sie bedzie machało w takich :), a patrzyles ile maja pliki temp jak rysujesz w fotoszopie w takich duzych rodziałkach :) kosmiczne sa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 no tak tweeety ale wypieszcz szczegulowo obrazek w takiej duzej rozdzialce, mozna sie zajechac :) fakt. dlatego my odwalamy kaszanę ;) a tak na serio to nie sprawdzałem ale wiem ile waży plik gotowy do druku: największy jaki miałem: 850MB a przy zmianie formatu w Szopie wywalało mi że mam za mało Scratch disc. ale teraz 2.5 GB więc ja moge pogwizdać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 heheheh :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 ladny OT sie zrobil ... twarz 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 siegmar fajne kolorki ale imho za blurowato jakos :), fajnie wyglada jak sie przymrurzy oczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 thx ... specjalnie lekko zblurowalem ... oryginal mial wiecej sharpena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 No dobra to teraz moj not offtopic :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aras Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 inspired by X.Chen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 no to mala korekta:-)pozdro olej na tekturce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the-3nasty- Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 jeszcze niiiccccccc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 ehhe faniaste pomysły macie - :0 a tutaj cos na szybko - już dawno nie robiem :0 pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 13nasty fajne nawet, kojazy mi sie z pracami i stylem odd'a, georgine hmm nie pasuje mi glowa, zbyt wysoko nad tlowiem przez co troche dziwny efekt, ale to fantasy wiec wolna reka jakby nie bylo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 No to jscze raz ja... jedno PS drugie art rage . oba po 20 minut okolo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 drogie mi sie podoba tylko ta smuga po lewej na gorze niewiadomopoco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi