Oil Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 Jednak trzeba się trochę przymusić bo malarstwo nie może za bardzo w tyle zostawać - przynajmniej jeśli ma wyjść z tym ASP. A co do normalnych prac to sam bym chętnie coś zamieścił tylko najpierw muszę znależć jakiś skaner co mi B1 zeskanuje ;) no ale może w międzyczasie uda się coś ze skeczesów znależć...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 dwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 i trzy..dziękuję za uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 No sith fajne speedy, szczegolnie ten pan o nazwie dwa. Raz tez fajny charakterek no i taki zimowy klimacik, a i Twój styl czuc we wszystkich prackach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oil Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 a mój pies jest inny...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 Oil popraw avatar. http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?fid=66 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oil Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 I\'m terribly sorry...:) już poprawiam o...już jest OK :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 No fajna ta psina:) Całkiem przypomina mi takiego pieska cosik kiedys tu czesto na forum orderował :P Ale nadal bede nalegał o jakas wieksza pracke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oil Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 heh...specjalnie dla Ciebie sprawdziłem ile by mnie wyniosło takie skanowanie z B1...no troszkę ponad 25zł za jeden rysunek... mogę się na razie wstrzymać? :/ ....zeskanowałbym cosik z ołówkowych szkiców...gdybym jeszcze tylko miał w domu skaner...:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oil Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 póki co mogę uraczyć Cię dwoma straaasznie starymi rysunkami sprzed 4-5 lat (miałem wtedy 14-15 lat)...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oil Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 oba są skanowane u kumpla jeszcze chyba przed dinozaurami :P aż się lezka w oku kręci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 hehe no, stare pewnie jak swiat :) musze sie poduczyc bo idzie mi tak jak tobie z przed 4-5 lat :) ale pracuje nad tym bede lepszy zobaczycie :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 Lobo, huehue :) Oil, daj spokoj ze skanowaniem B1. Lepiej dorwij jakis aparacik cyfrowy, albo chociaz kamerke internetowa;) Jak masz tyle wydawac, to juz lepiej kupic klisze, napstrykac zdjec zwyklym aparatem i porobic odbitki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oil Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 aaaaaa....no nie mam, no nie mam...mialem, ale brat oddał :( no co mam zrobiiiić? [pomocy] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 Nic, namaluj cos nowego. Z wiekszych rzeczy pewnie wszystko pod ASP, wiec same martwe i ew. studia ;) Aha, jak bedziesz cos z nich pokazywal to plis, w osobnym watku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oil Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 no w sumie te co teraz mam to też tylko studia i martwe natury, coś się wykombinuje;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 Fajno Oil:) I ode mnie taki ultraszybki w szopie.Nigdy mi plenery nie wychodzily:(.Niedlugo bede mial skaner i cos lepszego dam:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 Scatmax, proste ale miłe dla oka :) Choc co nieco mogłes tu i uwdzie poprawic kolorki bo sie gryza chyba tu i ówdzie. A jak juz o starociach to i taka chała sprzed 3 lat. Ok speedowac nie gadac :) I nie idzcie w moje ślady z tymi starociami :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oDD Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 bzyku bzyku tralala fiku psiku zebra drewno mapa kafelki klej do scianek gipsowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oil Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 hmmm...w obrazku numer dwa wyczuwam wpływy Kręgów - obu...stary!jak Ty robisz takie klimatyczne obrazzky - nie chodzi mi w tym wypadku o ostatni ?!?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oil Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 oDD powiem to inaczej... jesteś mastah...powiem też szczerze, że na pewno nie jeśli chodzi o rysunki ołówkowe, węglowe itp. ale jeśli mowa o CG to działasz tak niesamowicie klimatotwórczo na niektóre prace, że aż ahhh...w niektórych widać tak jakby trochę braków technicznych (?) - zła perspektywa, proporcje itp. ale z kolei w innych powalasz...trochę nie równo, ale jestem pod większym wrażeniem tych lepszych :) trochę nierówno, ale i tak świetnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kooba Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 na razie mam odpał na punkcie tuszu :) (tym razem tusz + pędzel) wizja o piciu kawy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kooba Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 No to kolejne moje tuszowe speedy :) kolejny skrzat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 kurde jak wy to robicie .....???!!!.:o:o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 wiggles nie pytaj tylko do roboty :) to nie trudne poprostu mazaj co idzie złap jakas forme kolorystke i pomysł i rób:) Ja mam lenia i nauke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 nie bede ludzi straszyl rysunkami :D ja nie umiem narysowac na wolno dobrze a co dopiero na szybko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 oDD - klimat dwóch pierwszych prac po prostu rewelacyjny!! To ja się tradycyjnie dorzuce. Na końcu dodałem noisa dla efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oDD Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 zenkju żołnierz mi sie podoba, złaszcza jego spojrzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 Leander: zolnierz po przejściach:) widac ze wojna go wyniszcza oDD: pierwsza pracka rewelacyjne swiatlo i rozplanowanie kolorkow:) Nie wiem czemu nie chcesz zrobic wiekszej pracki w takim klimacie:) Druga sf tez fajniutka. Ja mam nadal lenia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 hmmm... Tiger - ano masz lenia... to sie da odczuć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oil Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 a to może ja dodam prackę monokolorówkę ;) Nazwałem ją \"cmoknij mnie w tyłek\" :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 teraz ja i butelka :) (w ramach uczenia sie rysunku i tableto-malowania) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 mam pytanie w czym wy to robicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 Zwykle jest to photoshop lub painter:) mw4d: znowu dałes za miekkie brushe no i popracuj nad kształtem i swiatłem. Sa podreczniki do tego:) Ale z swojej strony zalecam zebys najpierw posiadział w ołówkach węglach etc. Rób duzo szkicy na kartkach i staraj sie uchwycic dobra forme, wierz mi to o wiele lepsza droga do nauczenia sie rysowania niz tablet i ps :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 no tablet urzadzadzenie podlacozne do kompa sluzace do poruszania sie kursorem po płaszcyznie płaszczyznie. W programach graficznych działa jak pędzel albo ołówek. My używamy photoshopa albo paintera jedne z najlepszych progsow do tego typu rzeczy juz wiesz!!!!! L:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oil Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 wszystko co tu jest ode mnie to twory photoshopowe...wcześniej próbowałem coś w programiku dołączonym do tabletu (Corel Painter Classic), ale był jakiś taki nie intuicyjny, choć na pierwszy rzut oka miał jakby więcej możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 wiem co to tablet :) tylko pytam o program czy moze to bylo rysowane zeskanowane a potem zretuszowane i takie tam ps: juz nieaktualny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 Zdublowane posty skasowalem. Kooba chyba te prace tuszem skanuje, a pozostali pewnie maluja od zera w PS-e lub Painterze. Mi sie zdarza zrobic szkic olowkiem, ktory skanuje i maluje. Glównie dlatego, że mam słabiutki tablet do robienia szkiców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 no i na taka odpowiedz czekalem :) dzieki leander :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3d3k Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 Wkoncu to forum o 3d ale ......dzis znalazlem ciekawa stronke do nauki podstaw rysowania, naprawde ciekawa przynajmniej dla takiej lamki jak ja:] http://wabno.max.zg.pl/ A co do pracek to sie nie wypowiadam, gdzyz szczene juz stracilem na pierwszej stonie tego threda :] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kooba Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 tia Wiggles - ołówek to podstawa - reszta to warsztat. Program w którym to zrobisz jesz rzeczą wtórną. Najważniejsze jest rozrysowanie, wyćwiczenie ręki - a do tego bez ołówka się nie obejdzie. Potem czy to będzie Painter czy photoshop - to już twoja sprawa, ale bez dobrego szkicu nie ma dobrej pracy - to chyba najważniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kooba Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 leander - większość skanuję - bo straszną przyjemnośc sprawia mi obcowanie z kartką papieru :) (prawie orgazm :D ) jak byś pracował nad komercyjnymi rzeczami po kilkanaście godzin dziennie - to pewnie (jak ja) też byś maił wstręt do komputera :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 lander fekns ze skasowales tego posta jakos nei moglem sie dostac do forum i nie moglem tego zrobic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 hm nastempny speed tym razem czolg idzie mi coraz lepiej chyba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 no mw coraz lepciej Ci to idzie, mogłes jeszcze działo bardziej wyostrzyc bo w górnej parti czołgu ciezko sie zorientowac o co chodzi. Ale pracuj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 Thx tiger :) staram sie jak mam czas rysowac, malowac itp. musze nad tymi brushami i kolorystyka popracowac zobaczy sie co bedzie dalej :). Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 Cwicz mw4d cwicz bedzie tylko coraz lepiej. A ode mnie tym razem juz na zeskanowanym szkicu:D.Photoshop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 no fajne, ty masz zawodowa umiejetnosc operowania swiatlem i cieniem, miodzio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 Buahahaha:) zawodowo?:D.IMHO to mi najgorzej wychodzi:) no i rysowanie \"przestrzenne\" w 3d bo jak widzisz starsznie plasko tylko ta lewa reka jakas taka przestrzenna i oswietlona:) ale to tylko wyjatek w morzu bledow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi