Loozack Napisano 18 Grudzień 2003 Share Napisano 18 Grudzień 2003 hmm, znawcą to ja nie jestem... ale ja tu plamę widzę a nie pannę... może to jest \"plamma\" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 19 Grudzień 2003 Share Napisano 19 Grudzień 2003 Widać, że na razie nie masz pomysłu na światłocien. Własciwie tu nie widac zadnej formy konkretnej. Uwazniej obserwuj i odwazniej siegaj po bardziej kontrastowe barwy. Tyle pamietam :D No i jak to ktos kiedys tu napisal - ladne oczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 19 Grudzień 2003 Share Napisano 19 Grudzień 2003 go baby go Pełna twarzyczka. To powyżej to górna warstwa, żeby dopasować do niedorobionej dłoni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vogel Napisano 19 Grudzień 2003 Share Napisano 19 Grudzień 2003 W ramach sprawdzania czy myszakiem od biedy da się rysować - 3-4 kwadranse dłubania (mysz to jednak powolne narzędzie). Technika: myszak + photoshop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 19 Grudzień 2003 Share Napisano 19 Grudzień 2003 ale wy wymagajacy jestescie :D jak ja mam dac swatlocien jak nie wiem jakie barwy dobrac dawalem bardziej głebsze ale to był szary czy jakis półzabarwiony z to ja jednak mam problem ;) vogel - jak zawsze mowie myszkowcą super bo myszka jest bardzo trudno :) leander - bitwa Ci sie po nocach sni ? ladniusie ale nierówne starasz sie cos ukryć chyba te ciemniejsze plamy jakos rażą ale i tak jest super :) btw masz cos z tradycyjnego rysunku? jak tak to pokaz chetnie zobacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 19 Grudzień 2003 Share Napisano 19 Grudzień 2003 uliczka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 19 Grudzień 2003 Share Napisano 19 Grudzień 2003 no.. tak jakby.. lepiej :D Co do barw, to ja biorę dowolną, potem zbliżoną z palety (ciemniej/jaśniej) itd.. Z tymi plamami ciemnymi do końca nie wiem o co chodzi, ale w końcu to nadal speed. Dzieciaczka zrobiłem zaskakująco szybko, dla odmiany nad pistoletem się namęczyłem. Mój pentagram świetnie radzi sobie z plamami, ale prostej linii czy kółka już nim nie zrobię. jakieś niektóre szkice, których niestety robię malutko, wrzucam tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 19 Grudzień 2003 Share Napisano 19 Grudzień 2003 mój pentagram prostej linii tez nie zrobi i to mnie poprostu wkur**a - naczy wkurza, nie wiem czemu ale jak chce prosta linie zrobic nawet przy linijce to piorko chodzi tak jakby swoja sciezka, daletego ide to reklamowac :D albo kupic wacoma :) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrush Napisano 19 Grudzień 2003 Share Napisano 19 Grudzień 2003 tez to mialem ... i polozylem sobie szklana plytke(od ramki na obrazek) na tablet i bylo git... a pozniej zareklamowalem i wszystko bylo dobrze ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 19 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2003 a moze wystarczy odsunac troche tablet od monitora, glosnikow etc.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 19 Grudzień 2003 Share Napisano 19 Grudzień 2003 odsowalem 30 cm i nic nadal to samo bleh tablet to dziad ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 19 Grudzień 2003 Share Napisano 19 Grudzień 2003 Podłożyłem szkiełko i faktycznie jest precyzyjniej! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 20 Grudzień 2003 Share Napisano 20 Grudzień 2003 Na krawędzi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oDD Napisano 20 Grudzień 2003 Share Napisano 20 Grudzień 2003 jada jada , wszyscy ladnie rysuja , ida swieta miedzy wlachaniem sernika a ogladaniem jakiegos filmu mozecie cos malowac !! maluje z wyobrazni dlatego perspektywa moze byc zwalonaa bo nie chce mi sie kresek pomocniczych zaznaczyc :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exe.storm Napisano 20 Grudzień 2003 Share Napisano 20 Grudzień 2003 Ładne to :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 Troche s-f... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 o kurde, Tigerze, rewela!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 Z cyklu speed drawing. Papier Canson 90g/m kw. A3. Ołówki Kooh-i-Noor HB, B2 i B4. Prawa ręka. Hate to say that, ale mój g**** skaner nie złapał lekkiego waloru, stąd na nodze dziury. Whatever. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 tiger wymiatasz po calej linii, tylko troszku nieczytelny, za dużo linii małym brushem pozatym jak powidzial leander, rewelacja drug - tez kupilem sobie Kooh-i-Noor bardzo fajne :), pracka super, chociaz to rysunek a ja sie rysunkach jakos wypowiadac nieumiem :),mnie sie podoba, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 Rączka super, ale noga coś tak fujarowato wyszła :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrush Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 tiger , wymiatasz , kocham takie klimaty;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 drug - to szkice pod kontynuacje autoportretu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 heh... widze ze duzy przerob tutaj... tak zrobilem sobie, gdy nie mialem nic innego do roboty ;)... mam nadzieje ze nie jest az tak zle... bo to moj pierwszy speed... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 heh i kolejny szbki.... zzaczyna mnie to wciagac :D... acha, jak cos robie zle to prosilbym o jakies rady :D... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 ps. jakos w skali szarosci mi sie lepiej robi ;))... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 Fajnie darkelf. A ja mam cos takiego. PS.Wrzuce niedlugo jak zeskanuje taki maly pack farbkowych i olowkowych speedow:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 Aha jeszcze taki ale w olowku lepiej wyglada. Mysza ma w koszyku ser;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 najnowsze :D... jak jest duzo zle to mnie zbytnio nie besztajcie... w tym najnowszym pobawilem sie swiatlem... chcialem uzyskac efekt jakiegos laboratorium :D... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 ten koles jest fajny! mysz troche mniej, ale widac ze to skan... pewnie w realu lepiej :/... mam pytanie co do tego tla - robisz je jakos czy to jpeg??... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 Mysza to pomalowany szkic olowka. Tlo w kolesio to tekstura metalu z maxa na overlay:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 Scatmax: świetne prace, i to metalowe tło daje fajny efekt. Tylko o co chodzi z tą sową?? :D darkelf: Świetnie że zaczynasz rysować, ale spróbuj się do tego zabrać jakoś metodycznie. Ten drugi koleś to z jakis referek? Bo jeśli nie to rób z referencji, obserwuj rozłożenie cieni, ich nasilenie. Ten kolo nic w sobie nie ma, ani poprawnej anatomii, ani poprawnych cieni, sorry, ale jakis bochomaz dla mnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 od razu mowie, ze ten koles nie mial byc jakims poprawnie anatomicznym idealem ;)... ale dzieki za rade... nie lubie tak rysowac, ale zobacyzmy co da sie zrobic :)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 Hehe koty czy sowy wszystkie jedza myszy:) A tu jak mowilem farby plakatowe:) i olowek.I od razu pytanie jak sie nazywaja fachowo plakatowki:).Jeden czlowiekPrometheus maluje analogowo farbami ktore po angielsku nazywaja sie acrylics po polsku zapewne farby akrylowe;).Wygladaj one zupelnie jak plakatowe wiec moze to one:).Czy ktos maluje i wie albo nie maluje i wie??:) to sa moje dwa pierwsze obrazki farbami w zyciu ktore cokolwiek przedstawiaja:).Ten z lewej w dodatku tuszem z redisowki:) od dziadka:). Line-work with pencil;). Oczywiscie to tlko kilka z dwoch ostatnich dni jest duzo wiecej ale nie bede zasmiecac.Aha i sorry ze znowu taki pak w jednym poscie:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 Scatmax dresiarz fajny :) Kolejny tym razem soft sf... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 A ten pan siusiu robi jak piesek? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 oj chyba szykuje sie do powazniejszej akcji :D [lol2] Ale pieknie jest :) Scatmax: lepiej w jedym poscie niz rozbijac na kilka. Niezle sie oglada, szczegolnie jak prace takie fajne. Teraz widze, ze to kot :) Z anatomii to sie pewnie myle przy takich kreaturach, ale tej pionowej linii na podbrzuszu raczej nie powinno byc. Tam nie ma podzialu miesni czy koscca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 22 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2003 Odd, te ostatnie to jedne z fajniejszych twoich jakie widzialem. Scatmax ten gostek tez fajny. a ja po staremu, jakies kserokopie, tym razem maszyny na warsztacie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 22 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2003 kolejna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 22 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2003 i kolejna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 22 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2003 i jeszcze jedna, na dzis wystarczy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 BlackHawk fajniutki:) Drug: to zdecydowanie powazniejsza akcja ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 Uo dżizas, to on...robi..... no nie dziwne, ze mu niewygodnie teraz ;) Masz racje, to powazniejsza akcja, niz siusiu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kooba Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 kolejny mój świąteczny nastrój :) taki sobie samotny domek w śniegu. Ech zazdroszczę wam tych wolnych chwil przed kompem i możliwości robienia obrazków wszelakich. Po mikołaju już tylko ślady na śniegu zostały :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brolias Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 kurde mojego posta gdzies wcielo wiec wrzucam jeszcze raz oraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kooba Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 Bigle świetny śmigłowiec :) Brolias - bo musieliśmy jednocześnie postować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 Kooba: jak zwykle piknie. Bardzo lubię Twoje klimaty. Biglebowsky: aR-i-eS-Pi-i-Si-Ti Brolias: Idź w kierunku grzyba :D Fajna pracka. Te konturowe postacie nie są za fajne. Ew może coś zrób z tym konturem. Obrysowujesz go? Lepiej wrzuc na kanal Multiplay i maluj na warstwie ponizej. Nie będzie tych chropowatości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 Brolias: zdecydowanie idz w kierunku grzyba, poszukaj go w lesie. Idz, idz, po prostu sie przejdz, byle zdala od kompa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kooba Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 DruG - ty bestio :D :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brolias Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 fajnie :d a te kontury siciagniete z komisku :D a co do grzybow to kilka sie znajdzie w domu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 wielki powrot bigle - respekt, full wyspas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi