Cpt.Obvious Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 Mała posępna rzeka, pora do nauki wracać, sesja wielkimi krokami idzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exTolek Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 Kurde, ale robicie fajne obrazki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kooba Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 Tygrys coraz lepsze te krajobrazy robisz :), DruG mi się też najbardziej ta twoja ostatnia praca z Pańcią podoba - nie ma co mówić od początku speeda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 No DruG, Twoja Lady naprawdę przypadła mi do gustu. Gratuluje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 27 Grudzień 2003 Share Napisano 27 Grudzień 2003 Wow, przypadla do gustu samemu administratorowi! JUPI!!! ;) Mozecie mi tylko zazdroscic leszczyki [lol] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 28 Grudzień 2003 Share Napisano 28 Grudzień 2003 wlasnie teraz zauwazylem ze babka ma za malego heada ale nie bede nic juz mowic bo mnie pobijesz :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 28 Grudzień 2003 Share Napisano 28 Grudzień 2003 Za malego heada juz przerobilem, nie jestes pierwszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 30 Grudzień 2003 Share Napisano 30 Grudzień 2003 Napiszę tyle: pracki są świetne - szkoda, że nie mam tabletu (bo myszką malowac mi się nie chce!!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 30 Grudzień 2003 Share Napisano 30 Grudzień 2003 He.. wczesniej nie chciała mi się rzeczka wczytać, świetna praca Tiger. Ciekawa \"twarda\" tafla wody wyszła. Super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yano Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 Tak patrze na wasze prace od dłuższego czasu i powiedziałęm sobie DOŚĆ ! Też coś musze zorbić -mój pierwszy w życiu \"speed\" i wogóle pierwszy rysunek wykonany na tablecie (aż sie dziwie dlaczego dopiero teraz) Zobaczcie i ocencie. 30 minut roboty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 jak dla mnie speed pierwsza klasa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 Yano: wyglada to, jakby Tiger Cie uczyl;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 racja, zanim zobaczyłem avatar, pomyślałem, że to Tigera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 Nie przesadzajcie... Ja nigdy nie robiłem słupów telegraficznych ;) Yano bardzo ładnie jak na początki :)Keep going. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 calkiem ladne, tylko rozmazane takie, wzasadzie koncepcja fajna coprawda mam wiele zastrzezen ale to speed w koncu zreszta krytykiem nie jestem odczego jest Drug :D, czekam na inne twoje pracki zapowiadaja sie znakomicie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 Wodospad, 30min robocizny z wpół dizłajacym tabletem bylo by 15 minut gdyby nie to ze co 2 sekundy zatrzymywal sie wrrr cos strasznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yano Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 Heh, bardzo dziękuje za miłe słowa. Chyba zaczne działąć coś w tym kierunku. Kiedyś rysowałem ołówkiem i bardzo żałuję, że przestałem. Może w najbliższym czasie coś wam pokaże z tamtych prac. Musze to tylko poskanować. A jak będę miał chwilę czasu to znowu coś namarze w PS i wam pokaże. mw4d -fajny wodospadzik, tylko jak dla mnie troche za dużo czerni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 Yyy... stare prace nie powinny zwykle widziec swiatla dziennego, wiec moze zrob cos nowego;) A jezeli zdecydujesz sie umiescic wieksza ilosc, to niech Cie Matka Boska broni przed robieniem tego w tym watku;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gurth Napisano 3 Styczeń 2004 Share Napisano 3 Styczeń 2004 siedzac i rozmawiajac z Drugiem jakiejs nocy...powstalo takie cos ;) zaznaczam ze nie ma tam zadnej liryki ukrytej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 3 Styczeń 2004 Share Napisano 3 Styczeń 2004 I nieprawdą jest, ze to moje portrety! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gurth Napisano 3 Styczeń 2004 Share Napisano 3 Styczeń 2004 a tak sie staralem ... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 . . . . . . . . . . . . \"zamyślenie\" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 panowie i panie powalacie mnie, moge jedynie podziwiac bo jak narazie zostane przy moim 3d, ale moze kiedys zachwyce sie mozliwosciami photoshopa, ale naraie tylko wzdycham .... reweolacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 Coś mi nie idzie w tym roku. Za to Waszym pracom nie mam nic do zarzucenia [pokazal jezyk] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 . . . . no to macie za karę jeszcze to ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 Twarz kobiety (ta przedostatnia praca0 wygląda na prawdę imponująco:) ta trawka nie pasuje - ale twarz noczego sobie:D Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 Dzieki giorgione :) Tym razem zabawa samą plamą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 tyle prac leandera a ja sie nie wypowiedzialem? ;) 1, przedostatnia i ostatnia zdecydowanie ponizej Twojej normy, starszny bałagan i mało czytelne postaraj sie tak nie \'mazac\' raczej mysl nad kazda plama i linia zeby potem nie bylo takiego metliku. Reszta prac naprawde spoko, szczególnie przypadla mi do gustu panna z trawka choc tak jak giorgione powiedzial zupelnie nie pasuje :) widze ze siegnoles po jakiegos zwariowanego brusha ktory wprowadzil do twoich prac wiekszej szybkosci i swobody. Praca \'Zamyślenie\' także świetna sama twarz i ręka jest dosyć dopracowana i dodana tam jest jakotaka głebia reszta ciała \' odwalona\' i niepasuje do twarzy i reki chociaz jeden cien dodac i bylo by odrazu lepiej. Podsumowujac calkiem spoko czekam na wiecej :). Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 leander...nie wiem jak Ty to robisz...raz widze prackę która urzeka a za pare chwil potrafish kolejną pracką zepsuć to co zrobiłeś w poprzedniej...uważam że 2 ostatnie prace z tymi babeczkami byłe do d...(sorki :))ale teraz ta ostatnia totemowa...taka ma clime i bardzo mi się podoba...i znowu o Twojej przedziwacznej twórczości nie mam jednoznacznego zdania :D pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bremen Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 popieram Phantoma jesli chodzi o pracki leandra :)..od perfekcji do kompletnego kiczu :P...ale to tak jak z gotowaniem :)...jak sie ma swoj dzien to mozna z niczego zrobic COS a jak sie ma zly dzien to nawet majac dobre produkty mozna cos schrzanic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 Coz, sam tego nie rozumiem. Faktem jest jednak, że lepiej mi idą prace malowane w dzien niż o 4 w nocy :) Ogólnie malowanie to dla mnie na razie odkrycie i bardzo przyjemne oderwanie od innych obowiązków, więc bardziej eksperymentuje niż przejmuję się jakością. Moze nie powinienem wrzucac czesci prac. No i muszę się wziąć za jakieś tutki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 ja nigdy nie wzorowałem się żadnym tutkiem...nigdy nie malowałem po zdjęciach albo ze zdjęć...nigdy nie przeczytałem żadnej książki na ten temat...heh nie ma się czym chwalić...ale myśle że samą obserwacją dużo można się nauczyć a ciekawiej jest samemu obserwować nisz nauczyć się tego co kto inny zaobserwował i wylał na papier...ale to taki Oftopic :) zresztą who cares... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 Malowanie po zdjęciach to oczywiście pomyłka, ale myślę, że malowanie ze zdjęć jako referencji to jednak dobra technika nauki. Nieco zastępcza ale skuteczna. Na początku nie potrafiłem, nie miałem odwagi zrobić niczego z głowy, teraz zacząłem to łapać. Dzięki speedom proporcje też już zachowuję znacznie lepsze, co wyraźnie przekłada się na rysunki żywych modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 owszem owsze...ale na zdjęciu najczęściej nie widzisz wszystkich źródeł światła...cienia...wszystkiego co wpływa na scene...co moim zdaniem jest troche dziwne do nauki jeżeli nie ma wszystkiego wytłumaczonego i tego jeszcze na dodatego się nie rozumie...(jeśli chodzi o źródła światłocienia ofcors)...a obserwacja to jush inna sprawa...no i gust twórcy tesh jest ważny :P ale co ja tam wiem na ten temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 Phantom, w ogole Cie nie zrozumialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 tak sobie głośno gdybam:)...zastanawia mnie to że ludzie uczą się malować ze zdjęć...defakto nie wiedząc dlaczego światło, zagięcia i cienie rozchodzą się na zdjęciu w ten lub inny sposób...chodzi mi bardziej o rozumienie tego co się robi...tak jak z matmą :) chociash czasem ciężko zrozumieć każdą kreskę, każdy cień...czasem trzeba czuć... heh...widzisz DruG nie musisz mnie rozumieć bo sam się zapętliłem...za dużo na raz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 Jedna z tych pracek o 4 w nocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kooba Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 0 4 w nocy tylko duchy nie śpią :) leander - ale cię spięło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 4 to jeszcze taka rozpędówka po dobranocce, ale Kooba, aż się boję pytać co robiłeś tu o 5:47 :D Tego pana z kwiatkiem jeszcze bede konczyl, ale juz nie w ramach speedow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 bootelka chyba sie rozgrzal tablet i rysuje sie nawet dobrze ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kooba Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 leander - ja już tak mam i o tej porze jeszcze nie wstałem od rana od komputera :) praca - praca -praca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 i jeszcze ucho + jakis widoczek z nad jeziorka polozonego w górach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 10 Styczeń 2004 Share Napisano 10 Styczeń 2004 mw4d, ucho położyłeś zupełnie, butelka ma ciekawą kreskę co by nie mówić, a najlepszy Twój jest na razie wodospad. Keep working :) A tu kolejna praca farbami wodnymi. Aha, tym razem to oczywiście \'life drawing\', oryginał 70x35 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 11 Styczeń 2004 Share Napisano 11 Styczeń 2004 witam... no i sie stalo zamieszczam swoja pierwsza prace na tym forum... no moze nie pierwsza bo kilka pojawilo sie juz w bitwie 2d [fotomontarz] ale pierwsza od zera zrobiona myszka [nie mam tabletu ;-(] w corelu... zastanawialem sie co zrobic i porwalem sie na speed painting... oto moje wypociny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrush Napisano 11 Styczeń 2004 Share Napisano 11 Styczeń 2004 no to tera ja , kolejny ludzik robiony bez jakich kolwiek zalozen tak dla cwiczen , bo tych mi potrzeba duzo duzo ;] zastanawiam sie tylko czy nie bedzie za ciemne , bo ja mam strasznie jasno monitor ustawiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yano Napisano 12 Styczeń 2004 Share Napisano 12 Styczeń 2004 Nie jest za ciemne. Mi sie podoba :) Tylko mogłeś dać większy kontrast w kolorach i dać mocniejsze światło przede wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrush Napisano 13 Styczeń 2004 Share Napisano 13 Styczeń 2004 heheh , dzieki , pracuje nad swiatlem i staram sie jak moge , ciezko mi jeszcze idzie , ale ta praca ma numer 6 , mysle ze przy 50 dojde do wprawy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikim Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 dwa naprawdę szybkie speedziki na dobranoc;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikim Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 extra ten 2-gi smok...ale jak dla mnie to przydałoby sie tam trochę kreski... pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi