Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Czy u nas w polandi jest pewna firma w ktorej mozna kupic panel LCD Dell'a model 2007WFP, poza dystrybutorem ktory obsluguje tylko firmy?

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Jest jeszcze inne miejsce w ktorym sa nieco nizsze ceny? tutaj maja dosc wysoka :) przypomina mi to firme X ktora ceny ma z kosmosu a ludzie i tak kupuja heheh.

Napisano

Prawdopodobnie o tym wiesz, ale napisać niezaszkodzi.

W modelu o ktorym piszesz występował tzw. gradient banding. Podobno od wersji firmware A02 (teraz chyba juz jest A03) wyeliminowano ten problem, jednak jak nie zobacze to nie uwierze :).

Napisano
  • Autor

Tak, cos mi o tym wiadomo wogole zeby bylo smieszniej to tego Dell'a mozna spotkac z 2 matrycami S-IPS i S-PVA :) Jak narazie robie wstepne rozeznanie tu i tam. Niestety gradient banding to nie jest jedyna bolaczka tego modelu :( Moze model 2008WFP lepiej im wyjdzie.

Napisano
  • Autor

Jak narazie zakup tego Dell'a to chybil trafil :) nie wiadomo jaka matryce sie dostanie rev. wcale nie potwierdzaja czego mozna sie spodziewac. Jesli chodzi o A03 to problem z gradientami podobno nadal jest, niby zflaszowali cos ale nie wyeliminowali do konca problemu.

Napisano

Ja mam 2007FP i szczerze powiem ze zadnego color/gradient banding nie zauwazylem. Naczytalem sie o tym, monitor kupilem prosto od dell'a i liczylem ze trafi mi sie A03. Dostalem A02, matryca S-PVA, (jak sie przed chwila dowiedzialem :/) Mozna to sprawdzic wchodzac do menu serwisowego. (Philips = S-IPS, Samsung = S-PVA), czyli dopiero jak go dostaniesz :( wczesniej nikt ci nie powie co siedzi w srodku, od wersji A03 dell ponoc nie podaje na monitorze jakis tam oznaczen ktore mogly by swiadczyc o uzytej matrycy.

Starting with the A03 release Dell has started to obscure the Panel information. This seems to be thier solution to panel lottery complaints. Hide the panel information. A list of new Dell panel codes was starting to be compiled when they were removed:

2007 WFP A03 - Panel code RT803: S-IPS LG.Philips LM201W01: - Overwhelming evidence)

2007 WFP A03 - Panel code PM330: S-PVA Samsung LTM201M1: Strong evidence)

2007 FP A03 - Panel Code UW473: S-PVA Samsung LTM201U1: Proof, someone disassembled )

2007 FP A03 - Panel Code HN210: S-IPS LG.Philips LM201U05: Suspected, process of elimination.

Jakby nie bylo ja jestem bardzo zadowolony i zbieram na drugi :) Polecam (nawet S-PVA ;P )

Edit:

Moj byl zlozony w czechach, sierpien 2006

Napisano

ale mnie zawsze dziwi pisanie S-Pva co to jest :) nawet chyba szajsung sam niewie co to jest

Napisano

Bzyku, ale jest coś takiego jak S-PVA:) Właściwie to PVA tylko pozwala na szersze kąty widzenia, ma lepsze odwzorowanie czerni i jest szybsza jeśli chodzi o czas reakcji.

Napisano

tak tylko ze to robi elektronika tzw. pva na dopalaczu :) a matryca to dalej PVA, a katy widzenia od zawsze byly i sa 178 teoretycznie