karolw Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 zaczynam modelować za pomocą edit poly, bo surface itp jest podobno przestarzały... mam problem z nałozenim tekstur na moja siatkę. po uzyciu normal na niektorych facach powstaja czarne dziury kiedy uzywam materiału arch&desig mogę zatkać dziury materiałem standard 2 saided... 1. gdze popełniam bład w modelowanu? 2. czy arch &design moze być dwustronny?
tadzio Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 a nie przyszlo Ci do glowy z skoro z normalnym materialem sa dziory, a z 2fsided nie, to znaczy ze masz poodwracane facey? ;) musisz je znow odwrocic na swoje miejsce (normal mod.). pozdr.
karolw Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Napisano 9 Kwiecień 2007 chyba nie wyraziłem się jasno. uwaglendniam modyfikator normal, wszystko jest poodwacane na dobrą stronę. w momecie gdy w miejscu czarnych dziur odwróce faca to zrobi sie przeżroczysty....
biglebowsky Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Normal ci wyraca wszystko jak leci, nie porzadkuje ich. Nieodwrocone masz tylko te czarne poligony, wiec wyselekcjonuj je i flipnij.
Hynol Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Normal nie odwraca jak leci. Tam jest taka piękna funkcja unify normals, która odwraca na jedną stronę.
karolw Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Napisano 9 Kwiecień 2007 flip jest chyba ok bo nawet jednostronny materiał mentala czarne dziury pojawiaja sie gdy daje mateiał z mapą...
biglebowsky Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 ales uparty.Flipnij poprostu te czarne poligony.
Vorek Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 normal normalem, ale to to wygląda jakbyś miał ponakładane na siebie polygony, zobacz czy nie masz żadnych poly które nakładają się na siebie.
Rekomendowane odpowiedzi