Jacek Hewusz Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Witam ! Postanowiłem i ja coś tutaj zacząć. Moim pierwszym modelem będzie YaG 6. Proszę o wyrozumiałość w ocenie. Będę się starał robić w miare czasu model. Na początek rama - oczywiście nie cała szkielet.
Lukasz2244 Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Witaj Narazie moge tylko napisac ze render przepalony i malo widac (chyba ze moj monitor jest taki). Popraw render i wstaw cos wiecej. Nazrazie malo. Pozdrawiam Lukasz
piksar Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 staraj się, mamy tu na forum eksperta od takich tematów Klimencie drogi obserwujesz kolege ? :) powodzenia
Gość Raffaello Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Jak dołożysz więcej detalu to będzie co komentować, tymczasem witam na forum! i życzę powodzenia
..:: WIKTOR ::.. Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Jakie wielkie nity :) To nie Titanic - chociaz moze lepiej zeby byly wieksze... ;) Ogolnie zapowiada sie ciekawie choc malo pokazales... CZekamy na wiecej i uwazaj na Klimenta bo on sie na tych maszynach zna ;P
RedMag Napisano 18 Kwiecień 2007 Napisano 18 Kwiecień 2007 Uhh za jasny render zmiejsz diffuse na renderowanym przedmiocie. :) Ale z tego co zobaczylem to nawet wygląda.
RedMag Napisano 18 Kwiecień 2007 Napisano 18 Kwiecień 2007 nie żaden diffuse tylko moc światła A no słusznie ale gafe palnełem wtedy xD
Jacek Hewusz Napisano 18 Kwiecień 2007 Autor Napisano 18 Kwiecień 2007 Dzięki za komentarze, na domowym monitorze nie wychodził ten render tak jasno ale jak sprawdziłem w pracy to rzeczywiście troszkę za jasny, poprawie się :) co do nitów może je jeszcze zmniejsze ale podejrzewam, że później nie będzie ich wogóle widać.
Jacek Hewusz Napisano 18 Kwiecień 2007 Autor Napisano 18 Kwiecień 2007 a teraz mały update, mam nadzieję, że światło już może być.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 18 Kwiecień 2007 Napisano 18 Kwiecień 2007 No resor piorowy fajna rzecz, ale chyba nie robiles go tydzien...?? BO ostatni updejt byl hohoho kiedy a tutaj tak malo zrobione :(
Jacek Hewusz Napisano 19 Kwiecień 2007 Autor Napisano 19 Kwiecień 2007 Hehe wiedziałem, że zwrócicie uwagę na niegokończony resor :), jak wcześniej pisałem będę tu coś wstawiał w miarę możliwości czasowych, jak człowiek pracuje 8-9 h przy kompie to juz w domu niema czasami ochoty siadać do kompa :).
ReflectVision Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 no troche te nity nie takie jak byc powinny :) i ogolnie malo na razie a jezeli praca przeszkadza Ci w 3d to rzuc.. prace hehe pzdr :)
Jacek Hewusz Napisano 19 Kwiecień 2007 Autor Napisano 19 Kwiecień 2007 Resor poprawiony, i nity mniejsze choć mi się podobały większe :)
chudy Napisano 28 Kwiecień 2007 Napisano 28 Kwiecień 2007 resory piórowe raczej nie są płaskie. powinien być przynajmniej troche wygięte.
Jacek Hewusz Napisano 28 Kwiecień 2007 Autor Napisano 28 Kwiecień 2007 Resory piórowe bez obciążenia są wygięte zgadzam się, ale pod obciążeniem raczej sie wyprostowują.
chudy Napisano 28 Kwiecień 2007 Napisano 28 Kwiecień 2007 ale chyba nie aż tak ;] bo wtedy nie ma praktycznie amortyzacji. a w sumie aż tak sie na tym nie znam ;]
patry Napisano 1 Maj 2007 Napisano 1 Maj 2007 No, no detalik super! :) Nie mogę się doczekać finishu :D
Jacek Hewusz Napisano 5 Maj 2007 Autor Napisano 5 Maj 2007 I znowu male co nie co tym razem kola, moze troszke inne ale takie mi sie podobaja przynajmniej narazie.
Gość BigBen Napisano 6 Maj 2007 Napisano 6 Maj 2007 Opony jak w formule 1, one miały ogromny bieżnik, zmień to. Co do piórowych to pod obciążeniem są wygięte, miałem gdzieś fote Mercedesa 1940roku. Remontowałem go więc troche się orientuje w tych złomach starych.
Rekomendowane odpowiedzi