Napisano 16 Kwiecień 200717 l Witam ! Postanowiłem i ja coś tutaj zacząć. Moim pierwszym modelem będzie YaG 6. Proszę o wyrozumiałość w ocenie. Będę się starał robić w miare czasu model. Na początek rama - oczywiście nie cała szkielet.
Napisano 16 Kwiecień 200717 l Witaj Narazie moge tylko napisac ze render przepalony i malo widac (chyba ze moj monitor jest taki). Popraw render i wstaw cos wiecej. Nazrazie malo. Pozdrawiam Lukasz
Napisano 16 Kwiecień 200717 l staraj się, mamy tu na forum eksperta od takich tematów Klimencie drogi obserwujesz kolege ? :) powodzenia
Napisano 16 Kwiecień 200717 l Jak dołożysz więcej detalu to będzie co komentować, tymczasem witam na forum! i życzę powodzenia
Napisano 16 Kwiecień 200717 l Jakie wielkie nity :) To nie Titanic - chociaz moze lepiej zeby byly wieksze... ;) Ogolnie zapowiada sie ciekawie choc malo pokazales... CZekamy na wiecej i uwazaj na Klimenta bo on sie na tych maszynach zna ;P
Napisano 18 Kwiecień 200717 l Uhh za jasny render zmiejsz diffuse na renderowanym przedmiocie. :) Ale z tego co zobaczylem to nawet wygląda.
Napisano 18 Kwiecień 200717 l nie żaden diffuse tylko moc światła A no słusznie ale gafe palnełem wtedy xD
Napisano 18 Kwiecień 200717 l Autor Dzięki za komentarze, na domowym monitorze nie wychodził ten render tak jasno ale jak sprawdziłem w pracy to rzeczywiście troszkę za jasny, poprawie się :) co do nitów może je jeszcze zmniejsze ale podejrzewam, że później nie będzie ich wogóle widać.
Napisano 18 Kwiecień 200717 l No resor piorowy fajna rzecz, ale chyba nie robiles go tydzien...?? BO ostatni updejt byl hohoho kiedy a tutaj tak malo zrobione :(
Napisano 19 Kwiecień 200717 l Autor Hehe wiedziałem, że zwrócicie uwagę na niegokończony resor :), jak wcześniej pisałem będę tu coś wstawiał w miarę możliwości czasowych, jak człowiek pracuje 8-9 h przy kompie to juz w domu niema czasami ochoty siadać do kompa :).
Napisano 19 Kwiecień 200717 l no troche te nity nie takie jak byc powinny :) i ogolnie malo na razie a jezeli praca przeszkadza Ci w 3d to rzuc.. prace hehe pzdr :)
Napisano 19 Kwiecień 200717 l Autor Resor poprawiony, i nity mniejsze choć mi się podobały większe :)
Napisano 28 Kwiecień 200717 l resory piórowe raczej nie są płaskie. powinien być przynajmniej troche wygięte.
Napisano 28 Kwiecień 200717 l Autor Resory piórowe bez obciążenia są wygięte zgadzam się, ale pod obciążeniem raczej sie wyprostowują.
Napisano 28 Kwiecień 200717 l ale chyba nie aż tak ;] bo wtedy nie ma praktycznie amortyzacji. a w sumie aż tak sie na tym nie znam ;]
Napisano 5 Maj 200717 l Autor I znowu male co nie co tym razem kola, moze troszke inne ale takie mi sie podobaja przynajmniej narazie.
Napisano 6 Maj 200717 l Opony jak w formule 1, one miały ogromny bieżnik, zmień to. Co do piórowych to pod obciążeniem są wygięte, miałem gdzieś fote Mercedesa 1940roku. Remontowałem go więc troche się orientuje w tych złomach starych.