GrafMax Napisano 23 Październik 2002 Napisano 23 Październik 2002 CzeŠ. Jestem w trakcie realizacji ma│ego projektu tj. filmu animowanego i przyszed│ czas na texturowanie obiektˇw. Problem w tym, ┐e nie wiem jaki renderer wybraŠ. Ostatnimi czasy bardzo przekona│em siŕ do Brazila. Niestety mam problem taki sam jak wielu z was zapewne - dostŕp do pe│nej wersji w ktˇrej da│oby siŕ zrobiŠ co sensownego. Wiem, ┐e jest ju┐ Brazil 1.0 razem z crackiem, ale on nie dzia│a pod MAX r3, a ja w│aÂnie takiego u┐ywam (na nowsze wersje sprzŕt mi nie pozwala :(). Nie wie kto gdzie mo┐na zdobyŠ Brazila pod MAX r3?? A mo┐e jakie alternatywne renderery? Prˇbowa│em zainstalowaŠ VirtualLight, ale mam z tym problemy. Vray Free te┐ nie jest chyba pod r3. Czy kto mo┐ŕ mi pomˇc?? A tak wogˇle, to jaki waszym zdaniem jest najlepszy renderer (pod MAX R3)? (sorry, pewnie nie jestem pierwszy ktˇry zadaje takie pytania, ale to jest naprawdŕ wa┐ne, bo stan▒│em w miejscu z robot▒)
Gotham Napisano 23 Październik 2002 Napisano 23 Październik 2002 Pod R3? Hmmm, za najlepszy uznawany jest Albert, ale jeÂli masz s│aby sprzŕt to doradzam VRaya. Znajdziesz go chocia┐by na stronie producenta...
Petrik Napisano 23 Październik 2002 Napisano 23 Październik 2002 jaki Albert ??? chyba Arnold- ale ja go nie widzialem nigdzie w sieci
GrafMax Napisano 24 Październik 2002 Autor Napisano 24 Październik 2002 A jest dostŕpna jaka sensowna wersja VRay pod r3 ?
Toxic Napisano 25 Październik 2002 Napisano 25 Październik 2002 Najnowszego Vraya mo┐esz Âci▒gn▒Š ze strony producenta jako wersjŕ FREE.
marcoos Napisano 25 Październik 2002 Napisano 25 Październik 2002 brazil alpha, nie jest to co prawda 1.0 ale chodzi pod r3, mo┐na poci▒gn▒Š go ze strony producenta Arnold r/s nigdy nie zosta│ wypuszczony publicznie, a co do virtualight te┐ powinien pˇjŠ tylko ┐e to naprawdŕ nie jest renderer tylko prosty trick
Anonymous Napisano 25 Październik 2002 Napisano 25 Październik 2002 sprobuj mentala jesli masz 3.1 to pojdzie swietna jakosc tylko wolny....
saygon Napisano 25 Październik 2002 Napisano 25 Październik 2002 mental jest rewelacyjny ale wymaganai ma niezle i instrukcja obs│ugi te┐ cienka nie jest.
Anibal Napisano 13 Grudzień 2002 Napisano 13 Grudzień 2002 Radziłbym zaopatrzyć sie w max\'a 4.2 i skombinowac brazila 1.0. Szybki, a przy tym pozwala uzyskiwać niesamowite efekty. Photony s± o niebo szybsze niż w finalrenderu...
imprecis Napisano 2 Marzec 2003 Napisano 2 Marzec 2003 Brasil szybki?? Czy Brasil 1.0 jest szybszy od tego na stronce Adka bo ja mam tego ze stronki Adka to pofornie wolny on jest
Gość User190 Napisano 14 Marzec 2003 Napisano 14 Marzec 2003 Duuuuuużo szybszy! Poza tym, brazil wbrew pozorom nie jest taki strasznie wolny - jak nawalisz różnych niepotrzebnych opcji to będzie muliło strasznie, ale z reguły do uzyskania genialnych renderów wiele nie jest potrzebne!!!
RadX Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 Szkoda, że Arnold nie został wypuszczony widziałem filmik renderowany przez niego po prostu kopara najpier to się przez 1,5 min zastanawiałem czy to aby jest komputerowe czy plastelinkowe.
Rekomendowane odpowiedzi