drem Napisano 28 Kwiecień 2007 Napisano 28 Kwiecień 2007 mam takie pytanie mozna stworzyc ikony ktore beda odczytywane przez komunikatory ij... ® i np. ™ ?
illy Napisano 28 Kwiecień 2007 Napisano 28 Kwiecień 2007 robisz gif'a, w pliku ini czy cfg robisz sciezke podejzyj pliki gg w katalogu od emotow for example oczywiscie w przypadku gg druga osoba rowniez musi miec twoj emot i plik konfiga
drem Napisano 28 Kwiecień 2007 Autor Napisano 28 Kwiecień 2007 nie zrozumieliscie mnie i sie nie dziwie:P przepraszam za zbedne pisanie;) nie chodzi o emoty tylko o znaki ktore sa odczytywane przy np. ustawianiu opisu na gg.
hcpiter Napisano 28 Kwiecień 2007 Napisano 28 Kwiecień 2007 ale stworzyc ? czy wklepac poprostu zeby byl znak np ® w opisie gg ?
illy Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 ascii? kombinuj albo z ALT + XXX (gdzie X to cyfra z klawiatury numerycznej) albo skopiuj znaczek na zywca z jakiejs strony
chveti Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 może chodzi mu poprostu o stworzenie własnych znaków ascii ktore będzie mógł wkleić :) 1
drem Napisano 29 Kwiecień 2007 Autor Napisano 29 Kwiecień 2007 chveti - brawo, o to mi wlasnie chodzilo;)
Kr3tz Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 W Windows XP dalo sie tworzyc ikonki, przez Start-Uruchom... i jakas sciezke sie wpisywalo, ale nie przypomne sobie :/ i watpie zeby dzialalo z komunikatorami.
mirach Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 chveti - brawo, o to mi wlasnie chodzilo to się nazywa dobrze sprecyzowany problem, po prawie 10 odpowiedziach zaczyna sie dochodzic do tego o czym autor pisal w 1 poscie... a wracajac do tematu, jak chcesz tworzyc wlasne znaki ASCII?? przeciez to ogolno przyjety standart i jest zamkniety.
RA Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 Lol, przecież jasno napisał w pierwszym poście o co mu chodzi... Albo ja jestem jakoś wyjątkowo kumaty dzisiaj.
drem Napisano 29 Kwiecień 2007 Autor Napisano 29 Kwiecień 2007 wracajac do tematu' date=' jak chcesz tworzyc wlasne znaki ASCII?? przeciez to ogolno przyjety standart i jest zamkniety.[/quote'] moze nie wszyscy o tym wiedzieli;) nie trzeba sie od razu wzburzac:P
Touch Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 Oj graficy, graficy;P A systemową tablicę znaków to odwiedzacie czasem?;)) Menu Start --> Programy --> Akcesoria --> Narzędzia systemowe --> Tablica znaków Domyślna czcionka dla GG to MS Sans Serif(pozdrawiam;D), więc wyszukujesz ją w tablicy znaków, szukasz symbolu (choć to od czcionki w sumie nie zależy); na samym dole masz kod znaku, na przykład taki ® ma kod 0xAE (szesnastkowo) co w przeliczeniu na dziesiętny daje liczbę 174, więc wklepujesz alt+0174 i otrzymujesz żądane, w tym przypadku '®'. Pozdr!;) Edit: tutaj znajdziesz jak przeliczać z szesnastkowego na dziesiętny: http://www.programuj.com/artykuly/rozne/sysliczb.php Edit2: Korzystając ze wspomnianej tablicy znaków i wybierając czcionkę na przykład Arial, na dole okna dostaniesz też kombinację klawiszy dla danego znaku, więc nie trzeba przeliczania;)
Kr3tz Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 Touch- po co utrudniac sobie zycie szesnastkowym, przeliczeniami itd.? zaznaczasz znak, ktory chcesz, dajesz "Wybierz" i kopiujesz... EDIT: Touch- aha, to zle Cie zrozumialem :)
Touch Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 Wiem, ale koledze chyba chodziło o małe 'zautomatyzowanie' tego wklepywania specjalnych znaków;) Poza tym sprawę z przeliczaniem już wyjaśniłem, nie trzeba tego robić;) Pozdr!
Rekomendowane odpowiedzi