Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Postanowiłem pierwszy raz zamieścić coś na forum - jest to wymyślony model samolotu.

Proszę o ogólną ocenę modelu oraz o sugestie co poprawić - w miarę możliwości postaram się dokonać poprawek.

http://img381.imageshack.us/img381/7198/samolotnawodziegg5.jpg

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam :)

Bardzo fajnie to wygląda, a szczególnie woda :)

Samolot też fajny :)

Zmień tylko proszę backgrounda :D

PS w czym renderowane?

Napisano

Dzięki za ocenkę :)

Wszystko było robione w 3d Studio Max - wyrenderowane domyślnym renderem z Maxa. Zmienię teksturę nieba i wyrenderuję w wyższej rozdzielczości.

Napisano

Zmienię teksturę nieba i wyrenderuję w wyższej rozdzielczości.

Popracuj nad shaderami i oświetleniem (zainteresuj się przy okazji mental ray'em). Zobaczysz, jak wiele może się dzięki temu zmienić.

Napisano

Ok, zobaczę jaki efekt będzie z mental ray'em.

Napisano

To wyglada tak jakby było super fajne niebo ale bez słońca, a przecież na skraju styku nieba z ziemią jest jasniej, nad samą głową jest ciemny granat.

Napisano

albo jestem już nadwrażliwy albo coraz mniej ślepy:P

spoko Ci wyszedł samolot ,strasznie plasikowy;) ma zbyt duże refleksy nawet jak na czyściutki samolocik..

tekstury na pomoście brzydkie ,rozciągnięte ,nie widze bumpa

w oddali te góry słabe:)

woda jak w basenie:)

pozdrawiam ,jedziesz dalej

Napisano

co ja mam napisać? wszytko jak z bajki... jak ma to widzieć 3 letnie dziecko to ok bedzie sie podobało:)

Napisano

aha zapomiałem jak patrze na to to czuje sie jak bym jadł ciasto etkera to sie nazywało chyba lazurowa zatoka:D

Napisano

Mi sie podoba oprocz mostu te deski sa idealnie takie same co raczej sie nie zdarza w naturze:P

PS:skad mozna wziac v-ray-a? ja mam od kumpla ale na maxa 8/9 a mam maxa 7 :/

@gregorjan:łątwo powiedziec max 9 i v-ray to raczej nie jest wydatek kilku-dzieseciu zlotych

Napisano

PS:skad mozna wziac v-ray-a? ja mam od kumpla ale na maxa 8/9 a mam maxa 7 :/

Po co ci od kumpla przecież licencja jest na jeden komp (no chyba że wykupiliście na 2;) To dokup sobie nowszą wersję maxa

Obrazek miło się prezentuje. Ale jak wcześniej ja bym zaczął od desek na mostku.

dodaj nois-uvwMap(gizmo każdej troche przesuń).

Pamiętaj ,że w naturze nic nie jest idealne:)

Napisano

Widze, że muszę sporo poprawić więc zabieram się do pracy :D

Napisano

Woda-spoko , ale te góry i niebo...proszę zmień je bo bardzo psuję efekt. Można by się jeszcze przyczepić do tego że teksturki belek na pomoście są identyczne...aha i jeszcze zmieniłbym kolor samolotu: zamiast biało-niebieski to biało-inny niż niebieski :-) ...za dużo go.

Pozdro!