chudy Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 Pare dni temu musiałem właśnie zrobić trawke do wizualizacji no i postanowiłem się podzielić tym jak to zrobiłem :cool: Nie ma tam jakiś kosmicznych rzeczy, ale myśle, że paru osobom może się przydać. 7 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 Super tutek! :) Łap repa :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 dzięki bardzo. Fajnie miło i sympatycznie :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 dzieki, napewno sie przyda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 Heh jeff patton napisałem takiego samego tylko ten twój minimalnie się różni albo nawet jest identyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 swietne chudy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 Nic nowego ale za chęci reputacja się należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 3 Maj 2007 Autor Share Napisano 3 Maj 2007 no ciesze sie że sie podoba Temporal- nie wiem czy ktoś takie coś napisał, nie mówie,że nie bo to by było troche dziwne. co do tego, że może być podobny no toooo tak prawde mówiąc za dużo nowości nie idzie tu wymyśleć. w każdym razie dochodziłem do tego sam przy pomocy helpa do 3dstudio i MR. Lis- no pewnie, że nic nowego ;] tutek powstał dlatego, że akurat szukając na forum sposobu na trawe to znalazłem kilka wątków, w których ludzie sie o to pytali ;] 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jezyk Napisano 27 Maj 2007 Share Napisano 27 Maj 2007 mam pytanie. gdzie jest opcja shadows&Displacement ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 27 Maj 2007 Autor Share Napisano 27 Maj 2007 no jest napisane :] to jest na samym dole zakładki renderer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jezyk Napisano 31 Maj 2007 Share Napisano 31 Maj 2007 nie ma :/ (wiadomoc jest za krótka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 31 Maj 2007 Share Napisano 31 Maj 2007 zmieniłeś rendera na menatala ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jezyk Napisano 3 Czerwiec 2007 Share Napisano 3 Czerwiec 2007 nic niezmianiałem. nieiwem jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 3 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2007 hehehehehe kurde no na to nie wpadłem...... f10>>zakładka common>>na samym dole 'asign renderer'>>wybierasz mental ray....... hehehehe nie no rozbroiłeś mnie. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MarekBoss Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 Kurcze, a Ja próbowałem już 8 razy i za każdym razem mam czarny ekran po rengeringu :( Co źle ustawiłem? zrobiłem wszystko zgodnie z opisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 23 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2007 daj jakies ustawienia rendera i materiału to coś poradzimy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keyt Napisano 24 Październik 2007 Share Napisano 24 Październik 2007 krotko, zwiezle i na temat :) thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultimatum Napisano 3 Listopad 2007 Share Napisano 3 Listopad 2007 Wszystko fajnie dzięki za trawkę :) :) Ja mam pytanie co do oświetlenia tą funkcje omni znalazłem lecz nie wiem gdzie ustawić w tej funkcji żeby rzucało taki cień jak na fotce w tutku na te dzbany :) Za pomoc był bym wdzięczny :) Pozdrawiam. -------- Oświetlenie zrobione:), lecz ta trawka nie wygląda jak by rosła u mnie:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loleczek0013 Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 (edytowane) Witam. 1.Gdy chce stworzyć materiał niewychodzi mi ładna trawa ,tylko jakieś czarne tekstury. 2.Mam max'a 2009, jednak niemoge znaleść opcji ,,shadows&Displacement'' Chudy pomóż!!!(jestem początkującym użytkownikiem) A nie ...Teraz jest wszystko ok. Tylko mógł byś dać ten obrazek, bo na innych niewygląda zaciekawie... Edytowane 4 Październik 2008 przez loleczek0013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dex Napisano 5 Styczeń 2009 Share Napisano 5 Styczeń 2009 edit: wstyd mi za pytanie. i zaśmiecanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
batystuka Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 witam wszystkich probuje tej metody od kilku dni i gdy renderuje moj projekt w malej rozdzielczosci to wszystko jest ok, ale jak zmieniam na wieksza (1280x1024) to mental mi sie zwiesza na pierwszych kwadratach renderowania i tak zostaje:( myslicie, ze mam za slabego kompa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makler Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 (edytowane) batystuka -> myślę, że to wina kompa ale uważam, że jak pozmieniasz kilka parametrów to pociągnie. Chudy pisał, że niektóre parametry zwiększają czas renderingu, a więc wpływa to na pewno i na bardziej skomplikowaną budowe, no i tego nie może pociągnąć twój komp :p dobra bo za bardzo "przy filozowałem". Ja mam inny problemik, jak daję małą rozdziałke to wychodzi gut, ale jak dam duużo większą to zamiast trawy mam szary ekranik :) - czego to może być wina ? A tak poza tym to chyba najlepszy tutek do zrobienia szybkiej trawki ;) dla przykładu moja trawka wygląda następująco http://img23.imageshack.us/my.php?image=trawkal.jpg batystuka - spróbuj zmniejszyć ilość segmentów tego plane nie 100x100, a np: 50x50 i powinno być lepiej, ja teraz miałem tak samo jak Ty :) Edytowane 5 Czerwiec 2009 przez makler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi