Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Samoch贸d wzorowany na Mustangu z tytu艂u, najpierw by艂 w Wings 3D teraz wrzuci艂em do Mayi.Niestety robota stan臋艂a w miejscu, nie wiem dok艂adnie co i jak dalej. Chcia艂em wstawi 膰 HDRI ale wysz艂o tak:

renderyqz3.jpg

zrzutekranu1sr8.png

• Odpowiedzi 9
  • Wy艣wietle艅 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

podoba mi sie render...taki oryginalny...model te偶 super ta przemyslana siatka :p

na powa偶nie to wszystko jest bardzo s艂abe, proponuje zacz膮c od nowa

Napisano

Tyle czasu na forum i nie potrafi zgodnie z regulaminem nazwa膰 tematu.

Popraw si臋 :)

Napisano
  • Autor

O.K. poprawi艂em.

Mo偶e macie jaki艣 tutorial? Wola艂bym model zrobi膰 w Wingsie, w mayi s艂abo sobie radze.

Napisano

Ja tak troche z inne beczki. Co to za tool na prawo od extrude? PRacuje na 7.0 i nie mam tego, widze ze to jakis bajer dodany z 8 i jestem ciekaw co robi.

Co do modelu. Teraz wyglada bardziej na lowpoly-game art niz haj. Tj blizej mu do tego;)

Napisano
  • Autor

Te narz臋dzie 艂膮czy 2 brzegi poligonem.

Postanowi艂em najpierw przej艣膰 jaki艣 tutorial, ale po zapisie gdy chcia艂em otworzy膰 wyskoczy艂o mi:

"Couldn't save file"

a potem:

"maya encountered a fatal error

Signal: 11 (Unknown Signal)

Fatal Error. Attempting to save in /usr/tmp/root.20070507.1222.ma"

Co zrobi膰?

To ju偶 nie pierwszy raz, za ka偶dym razem gdy co艣 zmieni臋 i zapisze zmiany dzieje si臋 to samo:(

Napisano
  • Autor

Znajdzie si臋 jaki艣 dobry cz艂owiek z mayi膮 kt贸ry sprawdzi czy moje pliki nie s膮 uszkodzone?

Napisano

Mam chyba rozwi膮zanie na tw贸j problem. Zapisz plik w innym formacie ni偶 MAYa czasami dzia艂y mi sie takie cuda w MAXie. Zapisz siatk臋 w np. OBJ i zaimportuj do mayki. Powinno pom贸c. Pozdrawiam

Napisano

Jak zrobi臋 porz膮dek z maturk膮 to zagadam do Ciebie w sprawie mayki na Ubuntu (je艣li mo偶na oczywi艣cie).

Wracaj膮c do modelu - rzeczywi艣cie jako艣 tak to na lowpoly wygl膮da, siatka jest zdecydowanie za uboga.

Napisano
  • Autor

Ardeni - nie ma sprawy, te偶 mam ubuntu.

Mortom - teraz ju偶 tak robie

render1ct0.jpg

zrzutekranu2dk9.png

brne dalej, jako艣 MS nie chce mnie s艂ucha膰. Mustangiem zajm臋 si臋 dopiero jak zko艅cze tego nissana z tutoriala, chce najpierw zrobi膰 co艣 prostego.

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci