P4VV37 Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 Samochód wzorowany na Mustangu z tytułu, najpierw był w Wings 3D teraz wrzuciłem do Mayi.Niestety robota stanęła w miejscu, nie wiem dokładnie co i jak dalej. Chciałem wstawi ć HDRI ale wyszło tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 podoba mi sie render...taki oryginalny...model też super ta przemyslana siatka :p na poważnie to wszystko jest bardzo słabe, proponuje zacząc od nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 Tyle czasu na forum i nie potrafi zgodnie z regulaminem nazwać tematu. Popraw się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 4 Maj 2007 Autor Share Napisano 4 Maj 2007 O.K. poprawiłem. Może macie jakiś tutorial? Wolałbym model zrobić w Wingsie, w mayi słabo sobie radze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 Ja tak troche z inne beczki. Co to za tool na prawo od extrude? PRacuje na 7.0 i nie mam tego, widze ze to jakis bajer dodany z 8 i jestem ciekaw co robi. Co do modelu. Teraz wyglada bardziej na lowpoly-game art niz haj. Tj blizej mu do tego;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 7 Maj 2007 Autor Share Napisano 7 Maj 2007 Te narzędzie łączy 2 brzegi poligonem. Postanowiłem najpierw przejść jakiś tutorial, ale po zapisie gdy chciałem otworzyć wyskoczyło mi: "Couldn't save file" a potem: "maya encountered a fatal error Signal: 11 (Unknown Signal) Fatal Error. Attempting to save in /usr/tmp/root.20070507.1222.ma" Co zrobić? To już nie pierwszy raz, za każdym razem gdy coś zmienię i zapisze zmiany dzieje się to samo:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 12 Maj 2007 Autor Share Napisano 12 Maj 2007 Znajdzie się jakiś dobry człowiek z mayią który sprawdzi czy moje pliki nie są uszkodzone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 Mam chyba rozwiązanie na twój problem. Zapisz plik w innym formacie niż MAYa czasami działy mi sie takie cuda w MAXie. Zapisz siatkę w np. OBJ i zaimportuj do mayki. Powinno pomóc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 14 Maj 2007 Share Napisano 14 Maj 2007 Jak zrobię porządek z maturką to zagadam do Ciebie w sprawie mayki na Ubuntu (jeśli można oczywiście). Wracając do modelu - rzeczywiście jakoś tak to na lowpoly wygląda, siatka jest zdecydowanie za uboga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 15 Maj 2007 Autor Share Napisano 15 Maj 2007 Ardeni - nie ma sprawy, też mam ubuntu. Mortom - teraz już tak robie brne dalej, jakoś MS nie chce mnie słuchać. Mustangiem zajmę się dopiero jak zkończe tego nissana z tutoriala, chce najpierw zrobić coś prostego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi