Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Samochód wzorowany na Mustangu z tytułu, najpierw był w Wings 3D teraz wrzuciłem do Mayi.Niestety robota stanęła w miejscu, nie wiem dokładnie co i jak dalej. Chciałem wstawi ć HDRI ale wyszło tak:

renderyqz3.jpg

zrzutekranu1sr8.png

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

podoba mi sie render...taki oryginalny...model też super ta przemyslana siatka :p

na poważnie to wszystko jest bardzo słabe, proponuje zacząc od nowa

Napisano

Tyle czasu na forum i nie potrafi zgodnie z regulaminem nazwać tematu.

Popraw się :)

Napisano
  • Autor

O.K. poprawiłem.

Może macie jakiś tutorial? Wolałbym model zrobić w Wingsie, w mayi słabo sobie radze.

Napisano

Ja tak troche z inne beczki. Co to za tool na prawo od extrude? PRacuje na 7.0 i nie mam tego, widze ze to jakis bajer dodany z 8 i jestem ciekaw co robi.

Co do modelu. Teraz wyglada bardziej na lowpoly-game art niz haj. Tj blizej mu do tego;)

Napisano
  • Autor

Te narzędzie łączy 2 brzegi poligonem.

Postanowiłem najpierw przejść jakiś tutorial, ale po zapisie gdy chciałem otworzyć wyskoczyło mi:

"Couldn't save file"

a potem:

"maya encountered a fatal error

Signal: 11 (Unknown Signal)

Fatal Error. Attempting to save in /usr/tmp/root.20070507.1222.ma"

Co zrobić?

To już nie pierwszy raz, za każdym razem gdy coś zmienię i zapisze zmiany dzieje się to samo:(

Napisano
  • Autor

Znajdzie się jakiś dobry człowiek z mayią który sprawdzi czy moje pliki nie są uszkodzone?

Napisano

Mam chyba rozwiązanie na twój problem. Zapisz plik w innym formacie niż MAYa czasami działy mi sie takie cuda w MAXie. Zapisz siatkę w np. OBJ i zaimportuj do mayki. Powinno pomóc. Pozdrawiam

Napisano

Jak zrobię porządek z maturką to zagadam do Ciebie w sprawie mayki na Ubuntu (jeśli można oczywiście).

Wracając do modelu - rzeczywiście jakoś tak to na lowpoly wygląda, siatka jest zdecydowanie za uboga.

Napisano
  • Autor

Ardeni - nie ma sprawy, też mam ubuntu.

Mortom - teraz już tak robie

render1ct0.jpg

zrzutekranu2dk9.png

brne dalej, jakoś MS nie chce mnie słuchać. Mustangiem zajmę się dopiero jak zkończe tego nissana z tutoriala, chce najpierw zrobić coś prostego.