Napisano 6 Maj 200717 l Projekt architektury wnętrz powierzchni ekspozycyjno handlowej producenta mebli kuchennych i projekt wzorniczy mebli. To tylko część ekspozycji w której wyzwaniem było pokazanie różnych stylistycznie modeli kuchni w różnym wykończeniu. Taki wiejski minimalizm :) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Edytowane 21 Kwiecień 200915 l przez SansSerif
Napisano 6 Maj 200717 l #5 i #6 rządzi. Nie podchodzi mi jakoś jasne drewno na kuchni. Generalnie fajna "wiocha" jak na wiejski minimalizm ;]
Napisano 6 Maj 200717 l A co na to inwestor? Drogie te meble będą? Zestawienie mi się bardzo podoba. Tylko pytanie czy nie wygląda to jak "sto milionów", a może ma tak wyglądać?
Napisano 6 Maj 200717 l oprocz pierwszego i drugiego renderu (na ktorych tak naprawde niewiele widac, a poza tym sa kiepsko skadrowane) to naprawde wypas. szczegolnie przedostatnie dwa rendery. sama kuchnia, no coz.. de gustibus non dicutare ;)
Napisano 6 Maj 200717 l SansSerif'owe do bólu :) Całość trzyma styl i cieszy oko, choć jak dla mnie zbyt minimalistyczne. No kadr na pierwszym renderze fatalny... I ten szum przeszkadza, rozumiem, że możesz nie mieć czasu na dłuższy render, ale przez jakiegoś noiseware'a mogłeś przepuścić.
Napisano 6 Maj 200717 l Piękne, fenomen po prostu;) Czasem drażni minimalizm w Twoich pracach, ale to trudno przebić;) Gratuluję;) Edit: Zdradzisz coś o oświetleniu?;)
Napisano 6 Maj 200717 l I nawet panna fajnie się wkomponowała. Podoba mi się bardzo. Te minimalistyczne klocki można było przejechać tu i ówdzie jakimś frezem, wgłębieniem czy czymś w ten deseń by nawiązywało do stylistyki wyspy i wiszącej szafki. Imo. :)
Napisano 6 Maj 200717 l piękna robota. najbardziej ujęła mnie kuchnia z białą wyspą. niezwykle wysmakowane i trafione połączenie minimal+klasyk. z resztą to nie pierwszy twój projekt z takim zabiegiem. poza tym świetna panienka i miski. klasa.
Napisano 7 Maj 200717 l Autor Hmm... jak dla mnie to ładnie "sprzedany" kicz dzięki. to był mój cel. już się bałem że nie uda mi się zrobić nic "dla ludzi" a jednak zostałem doceniony :) Ładne nawet bardzo, świetne kombinacje zraża mnie tylko jakośc samych renderów:) ale kumam że "czas,czas,czas" już lepiej nie potrafię. oświetlenie sceny opiera się na ies'ach dobranych wg projektu. niestety skutecznie spowalniają one rendering a 24h na jedno ujęcie 900x900 to i tak stanowczo za długo. przy 8 subdiv na lampę efekt jest niestety wymagający potraktowania noisem. A co na to inwestor? Drogie te meble będą? Zestawienie mi się bardzo podoba. Tylko pytanie czy nie wygląda to jak "sto milionów", a może ma tak wyglądać? szafki to szafki. moja ingerencja nie powinna podnieść kosztów typowych szafek tego producenta. drogie będą jednak blaty, na oko drugie tyle co szafki.
Napisano 7 Maj 200717 l Podoba sie:) A to, ze cos ma rzezbione drzwiczki to nie oznacza ze musi byc kicz:) Trzyma klimat lat 20 i jest extra jak dlamnie:)
Napisano 7 Maj 200717 l Napisał Pinero: jeżeli jest zaprojektowane zgodnie ze sztuką i w dodatku z nutką smaku,to jest jak najbardziej ok No własnie troche brakuje mi tej nutki. Ja to widzę tak: -Render piękny -światło super -wzornictwo armatury też niczego sobie -ładne kadry -i modna kolorystyka Jednak te rzeczy jedynie ratują tą wystawową kuchnie która jest po prostu brzydka w moim odczuciu. Zobaczcie tez jak łatwo jest zakomponować kuchnie ze świetnych (wzorniczo / design'ersko) elementów. Rzucic na całość monochromatyczną kolorystykę - i to się zawsze wybroni. A spróbujcie zakomponować kuchnie z badziewnych uchwytów, najtańszej armatury i brzydkiego drewna ;) ...już cieżko.
Napisano 7 Maj 200717 l jak dla mnie bardzo pozytywnie ale ziarno, jakaś ogólna ciemnica jak to widze to czyje sie jak by była 23 godzina:) ale tak to mi sie bardzo podoba ta pani:):P
Napisano 8 Maj 200717 l trochę mało tej architektury wnętrz i pusto sie zrobiło. ekspozycja wygląda przypadkowo. prawdopodobnie równie oryginalna co magazynie. kuchenny rustykalny klocek ma złe proporcje. Na dole ma potężną bazę a na górze cieniutki blacik, coś z tym jest nie tak. W baroku zrobiliby to lepiej ;) za to minimalistyczny klocek rządzi, ale to odgrzewany kotlet wiec nie ma co komentować :) extra laska :)
Napisano 9 Maj 200717 l Projekt bardzo ciekawy choc percepcyjnie mi nie odpowiada, co nie znaczy ze nie moze sie innym podobac w stu procentach. Kolorystyka wrecz idealna. Chcialbym jeszcze widziec wersje z ciemnoróżową wpadajacą we fiolet tapetą na słupie zamiast tej we wzorki. Trzecia wizka sprawia wrazenie,ze pani domu sporo kalorii by zrzucala kazdego dnia. Pozdrawiam:)