Napisano 30 Lipiec 200816 l Autor To jest moja pierwsza scena, wczesniej same modele. I tak naprawde, to nie wiem co jest źle, co powinienem poprawic. Mi sie podoba, nie widze po prostu tego :(
Napisano 31 Lipiec 200816 l Panie Horus wyobraźnia wyobraźnia i jeszcze raz chęci ;) To był tylko szkic pomysłu.. zawsze może być jakiś lej po bombie wygięte szyny i już wiadome że tuftufka musiała się zatrzymać.. :P Pracuj dalej ;)
Napisano 31 Lipiec 200816 l Autor To jest model produkowany po 1945, wiec znow nielogicznie ;-) Ale generalnie samej sceny nie bede juz zmienial, chodzi mi o to, co w ustawieniach/jakosci renderu jest zle.
Napisano 1 Sierpień 200816 l Dużo pracy, jak widzę w to włożyłeś... jestem pod wrażeniem... nie dopieszczaj tego jak niektórzy Ci sugerują... to Twój pomysł i Twoja realizacja... co do rendera to cóż... jedni mają zwykłego kompakta, a inni full wypas Canona albo Nikona... wiesz o co mi chodzi... Pozdrawiam.
Napisano 1 Sierpień 200816 l pobawiłem się tym Twoim renderem w photoshopie ;) mam nadzieje ze sie podoba, a jak nie to pisz, usunę.
Napisano 2 Sierpień 200816 l Panie Krystian "nie dopieszczaj tego jak niektórzy Ci sugerują... to Twój pomysł i Twoja realizacja" - to zdanie jest również sugerowaniem aby coś zrobić z projektem, a tym wypadku czego nie zrobić ;) Radek93 - w Twojej wersji widać przekontrastowanie pikseli pod przednim kołem parowozu i z prawej strony pod nim. Zapewne używałeś pędzla wyostrzającego co nie jest w tym wypadku zbyt dobrym wyjściem następnym razem sugeruje użyć filtru maska wyostrzająca + zapewne jakaś maska warstwy do tego... Horus no dajesz dalej :P
Napisano 2 Sierpień 200816 l Heheh racja sprawdziłem oryginał - a to przepraszam Radek93, a post kieruje to Horus'a :) ;*
Napisano 2 Sierpień 200816 l Oj będzie się działo :) Świetnie to zaczyna wyglądać! Dużo charakteru nadaje ta "klepana blacha" którą jest zrobione całe poszycie parowozu. Dzięki temu widać, że nie z tej epoki maszyneria :) A na wizce 3d teraz tego nie widać. Są miejsca gdzie pojawiają się zniekształcenia, ale to jeszcze nie to. Widać, że masz zacięcie :) Trzymam kciuki za piękny finisz. Masz już jakiś pomysł jak chcesz zaprezentować model? Fajnie by wyglądała taka ciuchcia w jakimś zamkniętym pomieszczeniu oświetlona sztucznymi światłami. Mogła by się okazać o wiele bardziej "drapieżna" niż taka stojąca sobie na szynach. Jakbyś się pokusił o taką bonusową wesję "studyjną" to by był odlot :)
Napisano 3 Sierpień 200816 l Autor Jak juz opisalem, na potezna scene postapokaliptyczna z tym parowozem mam pomysl, ale to od groma roboty, duzo ludzi w scenie, zburzone miasto w tle a nie mam narazie zadnych doswiadczen z organiką. To zostaje tak jak bylo, nic juz nie zmieniam, pora na urlop :-)
Napisano 11 Sierpień 200816 l Horus, ja bym go jeszcze postawił na opuszczonej, zrujnowanej stacji kolejowej :> (tak wiem górnik leciutki ze mnie)
Napisano 13 Sierpień 200816 l podziwiam jaka prace wlozyles, ale jakos mi nie podchodzi 50 letni parowóz i swierzutenki chrom w lampkach, jakos to dziwnie wyglada... modelów takich malo wiec popracoj nad ladnym renderkiem. mozesz jeszcze pogadac z jakims wymiataczem renderów... napewno ktos pomoze EDIT: jak tak nie umiem ale chcialbym ...