!Ewert Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 Witam, Wiec tak nudziło mi sie, i dla odpoczynku zrobiłem sobie taką szybką scenke:) Jest to czyste biuro to którego może sobie wejść jakiś Pan i sie zagospodarować:) wiec nie wypominajcie mi że nie ma tam książek czy komputera ;p meble też sa sciągniete ale nie powiem skąd:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 średnio. kolory i światło takie sobie. bordowe szafki nie pasują kolorem do wnętrza. no i pusto, książek nie ma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 Hmmm... modelów nie oceniam, bo nie Twoje... materiały słabe, oświetlenie też nie najwyższych lotów... krzesło chyba lewituje... ogólnie nie bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 Brzydko. - Bardzo pusto. - Ciemno buro. - B.słabe gi i dużo ziarna - Ta sama mapka w enviremencie. Liść z lewej rzuca sie w oczy. - Brak szyb w oknach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 Perspektywa w 2 obrazku zabija :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 18 Maj 2007 Autor Share Napisano 18 Maj 2007 nie wiem ludziska o co chodzi ale na moim lcd ładnie to wygląda:D ale jak renderowałem to na innym kompie z normalnym monitorem to strasznie to wyglądało bo było ciemno tak że nic nie było widać. ziarno jest specjalnie dodane w PS'ie, brak szyb w oknach ok nie ma ich lepiej wyglądało by jak by były ale by sie dłużej liczyło. a liść co go widac to macie racje źle to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 Tomuś - też mam LCD i mówię Ci, że wcale tak ładnie to nie wygląda. Ziarna się nie czepiam, bo sam uwielbiam ziarno :D A co do szyb, to niestety nikogo nie obchodzi jak długo by się renderowało, ważny jest tylko końcowy efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 meble też sa sciągniete ale nie powiem skąd:D no to ja powiem: http://www.balma.com.pl/ seria in o ile mi się dobrze wydaje :) Marcin kiedyś podesłał linka na forum ;) vizka taka sobie. krzesło lewituje (nie ma kółek?), ciemno i monotematycznie. ciasno i w ogóle mi się tam by nie podobało. jak wygląda (lub gdzie jest) system zaciemnienia okien? nie każdy lubi pracować przy jasnym słonecznym świetle? Pozdrawiam [edit] sa spore błędy GI przy drzwiach i pólkach. imo kompletnie scenka do poprawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 amen . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 18 Maj 2007 Autor Share Napisano 18 Maj 2007 no to ja powiem: http://www.balma.com.pl/ seria in o ile mi się dobrze [edit] sa spore błędy GI przy drzwiach i pólkach. imo kompletnie scenka do poprawki. powiedz mi dokłądnie gdzie to widzisz bo ja chyba jakiś ślepy jestem...xD a co do lewitującego krzesła to widać na 2 renderze że tam sa takie małe czarne podstawki których nie widac z daleka. a co do mebli to pamietliwy jesteś tweety:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 najdziwniejsze biuro na świecie. cały czas bałbym sie że wypadne przez to wieeeeeelkie okno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 Słabo. Organizacja przestrzeni też dziwna. Jakby nie było źle się pracuje mordą do okna. Albo z boku, albo za plecami się zwykle ustawia. 2 render - krzywa wieża . Ja co prawda nie mam LCD, bo CRT mi służy, ale GI źle po prostu wygląda a fotel lewituje - na 3 renderze widać wyraźnie że to nie kwestia podkładek (chyba że są przezroczyste i z materiału o IOR 1.0). Do poprawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanderalek Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 Nie wiem czy ktoś to już wcześniej mówił ale na drugim renderze prespektywa za oknem nie zgadza sie z wnętrzem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurekk Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 Profile okienne powinny być zamknięte a nie kończyć się bez pionowych belek przy ścianach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 małe czarne podstawki które nie rzucają cienia ? Tomus to sie mija z prawdą bo cien nie styka sie z obiektem na ostatnim renderze. Troche dziwi mnie twoje zachowanie - dałes prace do oceny to nie dziw sie wytykania błędów - to czynia nas lepszymi. Modele zassane co juz obniża poziom, bo bardziej widz skupia sie na kwestiach technicznych i nawet za modele nie mozna pochwalic, a w kwestii tech. leży oświetlenie (zbyt ciemno), połączenia kolorów, no i szum. Ogółnie tego typu prace przy dobrym łączu można stworzyc w 15 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 Spoko pracka, troche bez wyrazu, ale ogólnie wporzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 19 Maj 2007 Autor Share Napisano 19 Maj 2007 hmm.. nie wiem czy to magia ale u mnie podstawka rzuca cień:D a co to tego że jest z byt ciemno to nie wiem czy mam jakiś zły monitor ale jak bym dał jaśniej by by były przepalenia u mnie...:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 ale tlo za oknem jedna dales :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 pamietliwy jesteś tweety:) zawodowiec bym powiedział ładnie ale jakieś takie nie dokończone - drugi render- ustawienie kamery nie podoba mi się, jakby sie miało zawalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 20 Maj 2007 Autor Share Napisano 20 Maj 2007 Dzieki za komentarze, tak to jest jest sie robi prace byle była z nudów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve_loopez Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Sorry, ale nie wiem jaki jest sens używania darmowych modeli do tak małych projektów. Zwłaszcza że render to żadna rewelacja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 20 Maj 2007 Autor Share Napisano 20 Maj 2007 taki sens że lepiej coś zrobić niz nic:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korbol Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 taki sens że lepiej coś zrobić niz nic:p W tym wypadku bym sie nie zgodzil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 20 Maj 2007 Autor Share Napisano 20 Maj 2007 dziekuje bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinc Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 pusto...pusto...nie siadaj w biurze tyłem do drzwi, nie siadaj przodem do okna bo nic nie zrobisz, nie stawiaj szafki przed wejsciem bo karzdy bedzie w nią walił jak będzie wchodził...pusto... ndst Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarross Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 Tomuś, lepiej zebyś się nie nudził. Koszmarne materiały, modele (nie korzystaj z nich, zrób swoje) no i światło dobija wszystko. Okno na całą ścianę, słońce świeci a w biurze grobowiec. Cieniutko.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 29 Maj 2007 Autor Share Napisano 29 Maj 2007 ciemno jest..eh kolejny raz sprawa monitora... wiem ale ja nie chciałem tego przepalić..a jak słyszę że jest ciemno to zastanawiam sie czy moją prace oglądacie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 render 2 - kompeltnie zepsuta perspektywa - mysle ze zeby robic wizki trzeba cos umiec o perspektywie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makler Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 Jak dla mnie "vinc" dał święte słowa co do każdego "biura", a już najgorzej kole w oczy te siedzeniem "tyłem" do drzwi wejściowych ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi