Gość marek1840 Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Wiem, że to troche głupie i proszę o wyrozumiałość. Przez przypadek zaznaczyło mi się X na panelu axis constrains i nie da się odznaczyć, a to ździebko utrudnia. da się zmienić na tym panelu, ale nie ma takiego fajnego "krzyżyka" jak był wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 wcisnij x?:D albo wciskaj F-ki od 3-6 chyba:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marek1840 Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 Problem z tym, że to się właśnie nie chce odznaczyć. Naciskając na x (fajna rada, ale tak gupi nie jestem;) ) lub te f-ki.zmienia się tyllko w obrębie x,y,xx,zy,xz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 a reset maxa nie pomaga ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marek1840 Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 nie. musiałem reinstalować, kasując WSZYSTKIE pliki(oprócz scenek i te pe) teraz działa, a axisy wywaliłem z widoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 marek1840 tak gwoli wyjasnien tak jak radzil Xizor ty ten "x" wciskales na panelu axis constrains czy na klawiaturze ? bo mialex wcisnac klawisz "x" na klawie a mi sie wydaje ze ty wciskales na panelu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 Poza tym do zmiany osi transformacji służy F8;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marek1840 Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 Pawelkos i to i to:) Touch dzienks też się przyda. miałem wtedy chyba jakiś błąd, bo jak teraz na x-y klikam to nie znika nic jak wtedy. Dzienks 4 all. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 26 Maj 2007 Share Napisano 26 Maj 2007 To ja jeszcze tylko uzupelnie wypowiedz Touch'a ze do wyboru poszczegolnych osi sluza od F5 - F7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 26 Maj 2007 Share Napisano 26 Maj 2007 no to ja mam to samo..wciskam X wciskam F5-F7 i g... nie ma to jak stracic 30 minut na usiłowanie przesunąć verta :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 26 Maj 2007 Share Napisano 26 Maj 2007 OK chwile mi to zajęło. ..coś jest nie tak z meshem czasami..wystarczyło skonwertować do edit mesh'a...ciekawe co jak dam spowrotem edit poly:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verrier Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 jesli niepomagają powyższe rady " F5 do F7 bądz x" spróbujcie "+ bądz - " sie pobawić (ogolnie powiekszanie pomniejszanie axis'a) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 Górnik roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 tu juz bardziej Nekrofilia albo GraveDigger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 A też se nabije posta:D:D:D Pierwszy i ostatni spam...sorry ale nie mogłem się powstrzymać:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi