Vorek Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 A takie zadanko na uczelnię :) Temat: Autoportret kreacyjny 350D z kitem czasy 10-13 s. f:8 ISO:100 Pozdrawiać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 Jedynka najbardziej mi się podoba, taki cienisty złodziej:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kropa Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 No no, wyzsza szkoła jazdy :) Mi się wiadzą najbardziej pierwsze dwa. Bardzo fajny pomysł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 Przedostatnie. Przynajmniej moj punkt widzenia. Acz nie znam sie na portretach. Chociaz kartonik w rogu mogles wywalic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 http://www.octavo.webd.pl/max3d/foto/asp/autoportret/autportret1.jpg brawo za kadr! poza zarówno jak i światło... tylko ten ścięty blejtram... trzeba było zrobić w poziomie :] poza tym szkoda, że w tle jest ściana, zanikająca ciemność w połaczeniu z kołami na cemencie... normalnie miodzio :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 25 Maj 2007 Autor Share Napisano 25 Maj 2007 dzięki za posty :) Szkalana Zatyczka do Butelki po Nalewce Woda Lejąca Się z Kranu Pij Mleko, Będziesz Wielki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 kolorki fantastyczne, pomysł też niezły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 jakie szklo? o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kropa Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 :| jestem pełna podziwu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 czym ty to zrobiles? dlugie czasy i manipulowanie polozeniem aparatu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 25 Maj 2007 Autor Share Napisano 25 Maj 2007 Drakula - KIT Kropa - dzięki ;) Illy - jeśli chodzi Ci o portrety to długi czas + manipulowanie położenia modela ;) przez pierwsze 6-7 sekund stałem sobie w kadrze a potem skok w bok poza kadr ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 W rzeczach intereujących&zabawnych jest link do aparatu zrobionego z pudełka po zapałkach. wychodzą podobne zdjęcia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 zatem wytlumacz mi drogi Vorku, w jaki sposob zrobiles to mleko? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 26 Maj 2007 Autor Share Napisano 26 Maj 2007 1. nalałem mleko do szklanki (trochę wypiłem) 2. zdjąłem z aparatu obiektyw 3. przekręciłem go "na odwrót" (gwintem od filtra w stronę aparatu) 4. Przytrzymując obiektyw ręką, i zbliżając się na odległość ok 1 cm do szklanki, zrobiłem zdjęcie :) Gdybym miał przejściówkę na m42 sprawa wyglądała by nieco prościej bo mógłbym założyć pierścienie pośrednie, ale trzeba sobie jakoś radzić :) ---------------- kolejny dziwy temacik w ramach zajęć. Aranżacja otoczenia z płaszczyzną barwną ;) Pozdrawiać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 26 Maj 2007 Share Napisano 26 Maj 2007 fajowa piwnica - mocno kręcisz w szopie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 26 Maj 2007 Autor Share Napisano 26 Maj 2007 troszeczkę kolorki (gł. te chłodne) żeby przełamać nieco monochromatyczność. Reszta szła z RAW'ów więc tam delikatnie poprawiałem ekspozycję, kontrast i dodawałem winietki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 26 Maj 2007 Share Napisano 26 Maj 2007 troszeczkę kolorki (gł. te chłodne) żeby przełamać nieco monochromatyczność. Reszta szła z RAW'ów więc tam delikatnie poprawiałem ekspozycję, kontrast i dodawałem winietki ;) czyli ostro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 27 Maj 2007 Share Napisano 27 Maj 2007 Vorek świetne zdjęcia widać że czegoś tam Was uczą ;) ale ja raczej stawiam na talent ;) najbardziej podobają mi się autoportret kreacyjny 2'gie i 3'cie no i Pij Mleko pozdrowinoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 27 Maj 2007 Share Napisano 27 Maj 2007 Illy - jeśli chodzi Ci o portrety to długi czas + manipulowanie położenia modela przez pierwsze 6-7 sekund stałem sobie w kadrze a potem skok w bok poza kadr nienie, te portrety to wiem jak zrobic. ale te abstrakcje nie wiem jak a plaszczny to druga fotka fajna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 8 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2007 ot, takie tam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 dołuje się przez Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 komendancie :) super zdjecie ale plot psuje "klimat" :) kolorki jego mi nie podchodza :D ale co ja tam wiem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 9 Czerwiec 2007 Share Napisano 9 Czerwiec 2007 noo moooże być ;) ale co ja tam wiem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 9 Czerwiec 2007 Share Napisano 9 Czerwiec 2007 fajne CG ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeRZyna Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Halo, serdeczne pozdrowienia. :) Miło było spotkać, mimo, że przypadkiem... ale za to w jakich okolicznościach! :D Mam nadzieję, że sesjowy stres mija, by w końcu zniknąc zupełnie. Ale z takimi pracami to chyba nie masz się czego bać? Ha? :) PS: Praktica w użyciu. Działania nieśmiałe i amatorskie, ale ile radości! :D Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 hmmm... czyżby jakieś tajemne spotkania o których nic nie wiemy? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 11 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2007 tweety - nie musisz o wszystkim wiedzieć ;) Jerzyna - Ano miło było się spotkać. Jak tam było na Festiwalu Wysokich Temperatur ? sesjowy stres minął, mam już wakacje. Rób zdjęcia i wrzucaj na forum ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 krzywe :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 11 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2007 znalazłem gdzieś negatyw z zeszłorocznego Wrocław non-stop i postawnowiłem się z nim troszkę pobawić. Zeskanowany "zwykłym" skanerem ;) Lubitel 166B film: Ilford hp5 plus Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeRZyna Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Na Festiwalu głównie zajmowałam się obróbką szkła i słuchaniem o sposobach tworzenia ceramiki. :) Ale warto było. Zdjęcia na forum już niedługo wrzucę, naprawdę, obiecuję. A wtedy nie zostawicie na mnie suchej nitki- słyszałam, że tweety szczególnie się w tym lubuje. :D Ha? Już nie mogę się doczekać. ;) A jeśli chodzi o negatywy- to niby nic, a jednak mają to coś. Światło. Ziarno. Klimat. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 A wtedy nie zostawicie na mnie suchej nitki- słyszałam, że tweety szczególnie się w tym lubuje. :D szczególnie wobec pięknych pań. nie zostawiam na nich żadnej nitki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2007 tweety - no comment, i to w moim wątku, shame on You ! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 zastanawiam się tylko: czy to faktycznie film czy po prostu postprodukcja w PS :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2007 jeżeli chodzi Ci o napis "Ilford HP5 Plus" to nie odzywam się do Ciebie jeżeli pomyślałeś że dorobiłem go w PS ;) Jeżeli chodzi Ci o efekt "starości", kurz itp. to taki mały trick polegający na zeskanowaniu negatywu "zwykłym" skanerem, nie przystosowanym do materiałów transparentnych ;) W PS tylko odwrócenie kolorów, desaturate i levelki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kropa Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 Ten autobus jakoś mi średnio pasuje do reszty obrazka :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2007 autobus jest jego głównym elementem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 jeżeli chodzi Ci o napis "Ilford HP5 Plus" to nie odzywam się do Ciebie jeżeli pomyślałeś że dorobiłem go w PS ;) nie nooo skądże znooowuuu ;) Jeżeli chodzi Ci o efekt "starości", kurz itp. to taki mały trick polegający na zeskanowaniu negatywu "zwykłym" skanerem, nie przystosowanym do materiałów transparentnych ;) czyli cyk zdjęcie, wywołałeś film i wsadziłeś to zwykłego skanera? fajnie :) chociaż pionowe liie mi nie pasują. jakby było ich mniej byłoby imho lepiej ;) trzeba było też wrzucić jakiś włos czy paproch na skaner żeby zasymulować brudne szkło czy coś w tym guście ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 zmanipulowal, inaczej ramki kadru bylyby biale ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colgatte Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 Bardzo podoba mi się fota z autobusem, ale poprzednie skanowanie kliszy już nie bardzo, bo, mimo że 'klimat' jest, to uważam to za przerost formy. Jednak to ASP, tam głównie (tylko?) forma się liczy. :p Najciekaszym ujęciem kolorowej płaszczyzny jest imo przedostatnia Twoja próba. Super Ci idzie focenie, pewnie profesorowie zadowoleni. Trzymam kciuki za dalsze sukcesy, a - i cieszę się, że używasz KITa, ja tam uważam, że można z niego coś konkretnego wycisnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 cieszę się, że używasz KITa, ja tam uważam, że można z niego coś konkretnego wycisnąć. od zawsze bylo powiedziane ze to nie sprzet robi fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 ale sprzet znacznie ulatwia prace ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colgatte Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 Drogi illy, mimo to wiele osób demonizuje te KITy, zwalajac na nie swe niepowodzenia, a wpsaniały przykład Vorka ośmiesza narzekaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 ale sprzet znacznie ulatwia prace ale nie jest powiedziane ze dobry sprzet ulatwia prace bo dla fotografika w studio, lepszy moze byc bydlecy obiektyw ktory ustawiasz 20 minut pochadzacy z zenita ale z jednym szklem od minolty, do tego porysowanym, bo akurat fotografik robi wg. jakiegos tam swojego widzimisie w reposterce owszem, ale chyba widac ze Vorek nie robi reporterki (przynajmniej w tym watku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2007 nie, nie robię reporterki, chyba się do tego nie nadaję ;) Używam KIT'a bo na nic innego mnie obecnie nie stać, nie dlatego że tak kocham ten obiektyw, chociaż można z niego dużo wycisnąć, szczególnie na dużych przysłonach. Sprzęt znacznie ułatwia pracę, także w studio (kto robił zdjęcia KIEV'em bez możliwość synchronizacji z lampami, ten wie o czym mówię ;) ) Ale nie jest wyznacznikiem jakości (w sensie treści i przekazu, nie ostrości obrazu) Bardzo podoba mi się fota z autobusem, ale poprzednie skanowanie kliszy już nie bardzo, bo, mimo że 'klimat' jest, to uważam to za przerost formy. Jednak to ASP, tam głównie (tylko?) forma się liczy. Forma liczy się tak samo jak treść. Te skany to pewnego rodzaju eksperyment, poszukiwanie właśnie jakiejś formy, środka wyrazu, pewnej estetyki prezentowania fotografii. Cały czas czegoś szukam w fotografii. Nie mam stylu, więc nie zamierzam się jej trzymać :) Dzięki za posty, cieszy mnie że jakaś dyskusja się tu pojawiła :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 Vorek fajne te Twoje kombinacione , ciekawe efekty z tego wychodzą, najbardziej się podobają te mleka i inne ciecze i zbliżenia(bez skojarzeń;P), dawaj dalej, zamieść coś jeszcze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi