Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Wrzucam animacje 2d która jest pierwszą jakąkolwiek ruchomą rzeczą wykonaną prze zemnie.

Zmontowałem taki jakby teledysk do piosenki Toola - Disgustipated ( i właśnie tu leży taka kwestia, czy mogę to zamieścić tu w tym poście nie mając praw autorskich do muzyki?? Jest to cel komercyjny czy nie? no ale i tak to zrobiłem)

klatki stwożone w Photoshopie CS2 , co nieco ze Skethup'a podłożone, i montowane w Pinnacle Studio 10. To była moja praca dyplomowa w Szczecińskim Liceum Plastycznym.

• Odpowiedzi 24
  • Wyświetleń 5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo fajna konwencja, co prawda gdzieś koło drugiej minuty mnie wymęczyło strasznie ale jakoś dojechałem do końca i tam już było lepiej. Co do praw to nie można ale gdzieś tu na forum, poszukaj sobie, jest obszerniejszy wątek na ten temat. Wrzuć w większej rozdziałce to znacznie ułatwi c&c.

Napisano

Jak na pierwszą animkę to BAAARDZO fajnie! Największy plus za taką swobodę twórczą. Tu trochę podmalowane, tu trochę w 3d... jeszcze mogłeś się pokusić o wstawki materiału video choćby z aparatu cyfrowego. Zastanów się czy na przyszłość nie zmierzyć się właśnie z takim kolażem w formie video, bo masz wyraźną smykałkę do tego bratku ;)

Napisano

fajnie - podoba mi się choć jest kilka dłużyzn i można by się pokusić o dodanie jeszcze czegoś ale najpierw poczekaj na propozycję Toola - może kupią to od Ciebie :D

Napisano
  • Autor

...no ładnie, cieszę się że się podoba, i cieszę się że słyszę co się nie, to mi z pewnością dużo pomoże :] ...bo jak już tak człowiek siedzi i macha te klateczki to już samemu się nie wie co myśleć ;P

...no cóż, co do propozycji Toola to mogłoby być dobre, ale niestety nie odnajduje w sobie tak wielkiej wiary żeby to sobie wyobrazić...

a i jeszcze mam do tego plakat i okładkę tylko muszę gdzieś zhostować ;]

Napisano

genialne!

Tylko jestes pewien ze to Disgustipated? u mnie w albumie Undertow "Disgustipated" brzmi zupelnie inaczej :/

EDIT: e, to u mnie cos nie tak jest ;p

Napisano

hello!

telsdysk naprawdę dobry,jedyne co mi się trochę rzuciło w oczy to często powtarające się ujęcie tej pieczątki z krzyżem. możnaby chociaż trochę zmienić kadr (na przykład co ujęcie pokazać szerszy...) żeby nie było wrażenia takiego ctrl+c ctrl+v...pozatym wszystko naprawdę piknie

drakula u mnie też trochę inaczej brzmi, jakby był trochę okrojony..bez gitar, tylko wokal i perka...strange..

pozdro

Napisano

Wszystko świetnie, wspaniałe wyczucie animacji, tempa, montażu itd. Ja sobie co prawda inaczej wyobrażałem teledysk do tego kawałka, bardziej mroczny (ciemniejszy) i ostrzejsza kreska, ale twoje podejście mnie przekonało. Jak na liceum i na pierwszą animację to cud mniut.

Życzę powodzenia w dalszych animacjach.

Napisano

Jak na liceum to świetnie. Zresztą jak nie na liceum również :P

Napisano

mi się podoba tylko troche chaotyczne :D lubie taki styl rysowania :)

a ile trwała praca nad zrobieniem tego??

Napisano
  • Autor

na pieczątkę i jak na wiele wiele żeczy nic nie mogłem poradzić, początkowo clip miał się wyraźnie dzielić na 6 części i w każdej ten dźwięk (jak i kilka innych) udeżenia miał być inaczej ilustrowany... .

..no ale cóż, czasu było mało, chociaż zapisałem 1414 jpg w 4 miesiące, miałem lekki poślizg, no i jeszcze bóg chciał żeby mi się porty usb spaliły (out na 2 tygodnie), no ale mu mało było to po miesiącu, wieczorem w przeddzień obrony, jakąś godzinę przed planowanym czasem nagrania dvd "Smart Failure Detected on Hard Disk Drive" no i nie wiem co powiedzieć... nie żartuje! Ale odzyskałem dane iobroniłem w drugim terminie.

Sory za ten esej, się wczułem za mocno ;]

Bynajmniej wyszło na to że musiałem zmontować to co już zmotałem, na długość pięciu minut, no i przystanąłem na tej ok.15tej wariacji.

Napisano

za ruch 2d masz u mnie plusa :D szkoda ze tyle loopów ale rozumiem co to znaczy meczyc poklatkowo ;)

Napisano

heh, zwróciłem uwagę na tą animację głownie dlatego ze lubię toola :D

pierwsze wrażenie:

- przedmówcy mieli racje, bo męczące były te powtarzające sie ujęcia

- klimat średnio pasujący do toola, ale to ocena subiektywna

- brakowało mi trochę spójności - hmm chodzi nie wiem czy chodzi o technikę czy kolorystykę, ale poszczególne ujęcia zdawały sie być oderwane od siebie

- w sumie całość wyglądała jak dobry koncept do własciwej animacji.

- to co podobało mi sie to pomysły i wyobraźnia oraz zgranie animacji z muzyką

ale ogólnie to kawał dobrej roboty

Pozdrawiam:D

Napisano
  • Autor

=D no klimat faktycznie nie jest toolowy, no ale wyszło jak wyszło, no bo tak właściwie to była taka próba zrobienia animacji ;P

Pomimo niedociągnięć jestem zadowolony z efektu no i następnym razem musi być tylko lepiej! Pozdrawiam ;}

Napisano

stery - powiem krótko - dla mnie bomba - interpretacja, warsztat, stylistyka - wszystko się klei i tworzy schizo klimat. To co najbardziej mi sie podobało to fakt, że wczułeś się w utwór i chcesz przekazać wizualnie coś ważnego. Dobre synchro z utworem TOOLa, o którym nawet nie zaczynam pisać bo bym nie skończył:):). Animka dobrze poprowadzona, nie jest jednostajna emocjonalnie co jest dużym plusem. Osobiście podoba mi się taki jasna i prześwietlona stylistyka. Oby tak dalej.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

jeszcze raz wielkie THX ;]

zapomniałem o tych okładkach i plakacie, trochę temat przedawniony ale nic nie szkodzi wrzucić. Pozdrawiam!

2001570910617998465_rs.jpg

2001553888238262185_rs.jpg