Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Zmienilem komputer na nowy i chyba rozpoczely mi sie klopoty:) Chodzi o to iz, chlodzenie czyli wentylatorek dodawany z procem (w tym przypadku AMD64X2 5600+) mimo pracy w dosie czyli przy minimalnym obciazeniu potrafi strasznie sie rozpedzac a co za tym idzie wytwarzac dosyc mocny chalas. Gdy otworze obudowe cichnie, ale gdy zamkne, zaczyna sie makabra:) Czy mieliscie takie przypadki? Czy alternatywne coolery potrafia dzialac wydajnie i cicho? Dzieki za pomoc

• Odpowiedzi 24
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Po zdjęciu obudowy cichnie od razu, czy trzeba trochę poczekać? Jesli to drugie to pewnie wentylator nie wyrabia, a gdy dostanie więcej chłodnego powietrza z zewnątrz to może obniżyć nieco prędkość. Najlepiej doinwestuj w jakiś fajny coolerek. Prawie zawsze są lepsze od boxowych.

Napisano

Cichnie odrazu. Faktycznie moze miec niewyrobe, gdyz GF8800 dodatkowo podgrzewa atmosfere. Moze doloze wygarniacz cieplego powietrza podpietego do obudowy.

Napisano

przeczyść radiator z kurzu - ten kurz potrafi niezle hałasować w połączeniu z wiatrakiem.

Ale i tak najlepsza opcja to zainwestowanie w ciche i wydajne chlodzenie, np pasywne.

Napisano

Dzieki za rady, chlopaki! Wlasnie kupilem ScytheInfinity a do tego dwa wiatraki wentylujace obudowe. Wieczorkiem sprawdze. Powinno grac o ile ten infinity zmiesci mi sie pod maske gdyz jest ogromny:)

Napisano

Traitor polecam "ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO" - cos mi sie zdaje ze jest wersja na amd, wiec czystym sumieniem polecam , 6 hit pajpow + wiatrak tak jak w infinity, w zupelnosci wystarczy a i do obudowy ładnie wchodzi :) cichy i chlodzenie dobre, na p4 2.8 w stresie max 48 stopni ;]

Napisano
Traitor polecam "ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO" - cos mi sie zdaje ze jest wersja na amd, wiec czystym sumieniem polecam , 6 hit pajpow + wiatrak tak jak w infinity, w zupelnosci wystarczy a i do obudowy ładnie wchodzi :) cichy i chlodzenie dobre, na p4 2.8 w stresie max 48 stopni ;]

też mam wsadzonego na AMDx2 i zmieścił się bez problemów.

Napisano

Tu nie chodzi o typ proca tylko o szerokosc obudowy. Ja mialem tego pecha, ze byla o 2cm za waska. Myslalem, ze to w miare standard, ale z tego co widac producenci robia wg wlasnych widzimisie.

Napisano

Traitor rozumiemy, dlatego Ci poleciłem freezera ktory sie miesci. Wszyscy pisza ze infinity to giga bydle :) i nie ma szans wpakowac go do zwyklej obudowy i ja zamknac ;) nawet nie wiem czy by sie zmiescila w szerszej duronowskiej ;)

Tak czy inaczej jestem zadowolony z freezera, polowe kasy w dodatku zaoszczedziłem :)

Gość _Kreska_
Napisano

haha, no tak, ale i tak sie zdziwi ze ten geforce taki głośny sie zrobił :)

Gość _Kreska_
Napisano

głośny ale juz nie proc:P

poza tym zakładamy ze zasilacz ma wiec kupno bez zasilacza znacznie taniej.