Napisano 30 Maj 200718 l Witam!! Mam problema... Otoz auto stoi na plane'yu a pod oponami robi sie taka jasna poswiata ktora stwarza wrazenie jakby auto bylo w powietrzu... Czym to jest spowodowane, co zrobic zeby to zniknelo...?? http://img338.imageshack.us/my.php?image=17et0.jpg
Napisano 30 Maj 200718 l no też tak miałem jak ustawiłem IrrMap na low, jak sie ustawi na high wszystko jest ok, ale znam też szybszy sposób, renderujesz na low, potem renderujesz AmbitientOcclusion w mentalu i miksujesz w ps, naprawde polecam :) AO sie szybko renderuje edit: sie spóźniłem się ;)
Napisano 30 Maj 200718 l Autor pecet: ja nie wybieram polsrodkow ;P no ciekawe ciekawe bede musial sprawdzic
Napisano 31 Maj 200718 l Sproboj irr (moze byc na very low ) + detail enhancement (do prewki niskie ustawki np radius 10 multiplier 0,1 ) Mozliwe ze nie ma tej opcji w starszych wersjach vraya.
Napisano 31 Maj 200718 l ha czesty klimat w vrayu :D looknij jak cos wątek light contest tam duzo bylo na ten temat. najelpiej render z silnikami GI-QMC+LC :D