Napisano 31 Maj 200717 l Witam Mialem spora przerwe w maji ale staram sie wpasc w rytm znowu. Mialem ostatnio do zrobienia model samolotu Cessna. Po skonczeniu nie moglem sie powstrzymac i przerobilem go na transformera. Zalaczam filmik do przebiegu transformacji. W sumie nie jestem sbyt dobry w teksturowaniu i wole taki bardziej hmm.. kreskowkowy wyglad ? W kazdym razie przebig transformacji i wyglad robota to moj pomysl :) chcialbym sie dowiedziec co o tym sadzicie i dostaj jakas konstruktywna krytyke :) P.S. nie jestem do konca zdecydowany co do wygladu rak dlatego sa takie jakie sa.
Napisano 31 Maj 200717 l animacja ZA SZYBKA, ale całkiem zjadliwa. Jakości nie skomentuję, jeśli masz słaby sprzęt to pewnie celowe (rendering).
Napisano 31 Maj 200717 l Autor Jakosc filmiku jest normalnie taka jak obrazek zalaczony tam na dole ale photobucket poprostu na swoje konwertuje i strasznie traci jakosc. Jesli macie jakie sugestje gdzie moge zamiescic filmik to bylbym wdzieczny. Co do transformacji rzeczywiscie jest szybka :) wzorowalem sie na przerywnikach z seriali ktore trwaly bardzo szybko i mialy na celu bardzo szybka prezentacje postaci :) Takie bziuuummm + imie na dole i koniec. Zalanczam takze wolniejsza wersje
Napisano 31 Maj 200717 l Ok, pominę na chwilę szybkość, jak wszystko będziesz miał cacy, to wyrenderujesz wolniej. Nie wspominając też o geometrii, popraw trochę texturki, walnij jakiś motion blur i daj jakieś tło (do próbnych renderków nawet 2d + plane Matte/shadow).
Napisano 31 Maj 200717 l bardzo fajne . Jeśli chodzi o rade , to brakuje tu ciężaru mecha przy lądowaniu .. powienin się zgiąć lądując lub kucnąć i potem dopiero wyprostować.
Napisano 1 Czerwiec 200717 l Autor Podlubalem troche przy tej postaci. dodalem troche szczegulow itp. Te kawalki ogona przy bokach beda sluzyly jak swojego rodzaju kabury na bron(na obrazku ma je w kaburach oraz kopie w doloniach) Obawiam sie tylko ze przez dodawanie tych bajerow postac nie stracila takiej swojej prostoty... czy nie przekroczylem pewnej lini. Jeszcze sporo zamierzam poprawic i dodac troche masy do czesci samolotu w planatch tez ukryty mieczyk i tarcza :P Puki co oto jak wyglada teraz model:
Napisano 1 Czerwiec 200717 l Może mieczyk i tarczę sobie odpuść, to jak pomysł z kiczowatej bajki. Teraz robocik jest ładny.
Napisano 1 Czerwiec 200717 l caly transformers to pomysl z kiczowatej bajki ... ale nie o to chodzi ... calkiem fajnie sobie poradziles z rozlozeniem elementow ... i wyanimowaniem tego ... pracuj nad tym a moze wyjsc calkiem fajny "very" short movie ;] PS. mieczyk i tarcze tez bym sobie odpuscil ;] PS2. przypomnial mi sie pomysl ktory ktos tu kiedys rozwazal na forum ... stol ... ketchup ... i majonez ... transformuja sie w roboty i walcza ze soba :> to by bylo cos ;] pozdrawiam
Napisano 1 Czerwiec 200717 l Autor dziekuje :) Z tarcza to raczej chodzilo mi o takie jakby pole silowe ktore by sie wytworzylo z talerza ktory tworzyl by sie ze smigla i zjezdzal na reke. Cos typu taka osobista oslona :) machnolem takie dwa rendery koncepcyjne ale jeszcze nie wiem czy wprowadze ten pomysl w zycie: Podlubie jeszcze przy robociku ze 2 dni i zabiore sie do animacji bo glowie na tym sie chcialem skoncentrowac. Z wiekszych zmian jszcze chyba przerobie klatke piersowa bo jest zbyt zbita wedlug mnie. Postaram sie na bierzaco podsylac postepy :) krytyka mile widziana na kazdym kroku. A co do tego pomyslu z ketchapem :) kiedy skoncze, hetnie sie zabiore za cos w tym stylu. Robienie takich transformacji i projektowanie wygladu sprawia mi spora przyjemnosc :)
Napisano 1 Czerwiec 200717 l Textury tarczy takie sobie .... może sprubój je zrobić na wzór tych z Inniemamocnych ? (te pole siłowe co ta mała umiała zrobić)
Napisano 1 Czerwiec 200717 l Autor Nie wglebialem sie jeszcze w tarcze.. :) narazie nalozylem prostego circular rampa. To taki jakby koncept art w 3d. Ale dzieki za sugestje, az sobie zobacze iniemamocnych zeby sobie przypomniec jak to wygladalo.