3dwisdom Napisano 31 Maj 2007 Share Napisano 31 Maj 2007 Witam, W pełni animowalny robot. Gasienice, obót kół sa uzalenione od przesuwania robota po scenie; ramie i wszystkie jego czesci oraz 'radar' pracuja na slajderkach. dziala jak zakladalem:) Animacja być moze wkrótce sie pojawi aby zaprezentować jego możliwosci. Pozdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 31 Maj 2007 Share Napisano 31 Maj 2007 no w końcu praca na FW:) Podoba mi sie, troche takie jak lego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 31 Maj 2007 Share Napisano 31 Maj 2007 można się czepiać ? ładnie i podoba mi się ale antenka za mała, miejsce ustawienia - nie za nisko ? jak na radarek to kiepki, jako komunikacja obleci. czy jest siłowik pozwalający zamykać chwytak ? ramię środkowe zbyt delikatne w stosunku do masy ramienia końcowego; przydałaby sie kamerka na manipulatorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 31 Maj 2007 Share Napisano 31 Maj 2007 Troche mało detali, ale rozumie, że np z kabelkami mógł być problem przy animacji. Poza tym ładne i miłe dla oka :) Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3dwisdom Napisano 31 Maj 2007 Autor Share Napisano 31 Maj 2007 po to tutaj jestesmy;D model w opraciu o robota, który istnieje, fote znalzlem w sieci i wydaje mi sie ze proporcje zachowalem (pomijac radar i antenke tego tam nie bylo, zamiast tego okablowanie, chyba ma zewnetrzne zasilanie). Robot dziala na zasadzie silniczków elektrycznych ; kamerka... ciekawa sugestia :) dzieki kableki byly, ale max w dziwnych okolicznosciach sie sypal (wrecz znikal z pulpitu;p) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcool Napisano 5 Czerwiec 2007 Share Napisano 5 Czerwiec 2007 super render, naprawde kabelki i wszystko fajnie dopracowane, a najlepsza w tym wszystkoim jest animacja, wszystko dziala jak powinno, od gasienicy po kabelki (mialem okazje zobaczyc w viewportach ;)). Takze kawal profesjonalnej roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 5 Czerwiec 2007 Share Napisano 5 Czerwiec 2007 fajny model,fajne rendery fajne studio wszytko jest fajne;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 6 Czerwiec 2007 Share Napisano 6 Czerwiec 2007 ładne ogólnie;) ale mam pare uwag do budowy machiny: -gąsienica za mocno napięta.. na tym górnym odcinku w ogóle sie widać jej ciężaru -w gąsienicy masz otwory na koła.. .ale koła są na tyle „biedne”.. że nie mają tych zaczepów.. i nic w gąsienice nie chodzi. (ale synchronizacja była by ciężka w animacji ) -jak już piksar zauważył - przedramię za delikatne -czasza radaru nie spełnia norm;) konwerter powinien być w lekko innym miejscu.. i w ogóle uchwyty jego nie powinny zasłaniać czaszy i to na tyle z takich czepialskich uwag ;) btw . jak z animujesz... zrenderujesz też tak ? (ile renderujesz klatkę?:> ) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3dwisdom Napisano 6 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2007 dzieki :) Synchro gasienic i kol jest, aczkowiek na pewno pojawia sie bledy, sa za duze skoki w wartosciach i nie moge tego zrobic dokladniej... Z radarem sie nie lapie do konca, ale przez finalna animacje postram sie cos z tym zrobic;> Animowac bede na pewno, nie wspominajac o renderowaniu:) Klatka (1280 x 720) to ok 40 min (amd 2.01 GHz) Pozdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 7 Czerwiec 2007 Share Napisano 7 Czerwiec 2007 hm design taki minimalistyczny ale powiem Ci ze jakos przyjemnie sie na te renderki patrzy...mile kolorystycznie jakies takie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Czerwiec 2007 Share Napisano 9 Czerwiec 2007 Fajny render w ciepłych barwach. Ile renderowałeś? bo widze że ziarno jest małe:D Dużo czasu Ci zajął sam model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 9 Czerwiec 2007 Share Napisano 9 Czerwiec 2007 Bardzo mi sie podoba. Efektowny render i całość + Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3dwisdom Napisano 10 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2007 JmTm00 i lilowy: dzieki:) hindus: render tak jak juz pisalem " Klatka (1280 x 720) to ok 40 min (amd 2.01 GHz)", sam model to pikus, najwiekszy problem to spiecie w calosc.. dzieki, Pozdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 to chyba animke zrobisz w mniejszej rozdziałce, bo na ta wielkość przy klatce (1280x720) to sobie poczekasz troszeczkę ;) ale czekam, zobaczymy jak to wszystko działa ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Ładniutki model:), ciekawe jak będzie działał w akcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Podoba mi sie. Btw, zawsze chcialem zrobic robota (w glowie bylo cos podobnego do twojego) i potem go animowac, niestety zabraklo mi zapalu. Tobie zycze powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi