Bhaal Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 Witam, jestem nowym userem Zpędzla i mam taki oto problem : jak zrobić aby to co jest w kółeczku było na jednym poziomie ? Próbowałem coś ze Stencilem i Project Masterem ale ciągle tak samo mam :(
Bhaal Napisano 8 Czerwiec 2007 Autor Napisano 8 Czerwiec 2007 taki dobry program a nie ma wyrównywania poziomu? :)
Bhaal Napisano 8 Czerwiec 2007 Autor Napisano 8 Czerwiec 2007 smoothem coś nie bardzo, a flatten to gdzie jest ? prówowałem Layerem ale to też g**o daje bo mi się cały model podnosi tak, że nic to nie pomaga :/
Reanimator Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 Flatten jest w postaci suwaka pod Std, Tweak... Po lewej stronie. Sprobuj zwiekszyc sile smootha. Nie ma, ze "nie bardzo" ;P
KLICEK Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 pedzlem inflat bedziesz jechał po normalnych vertow wiec powinien sie podniec na odpowiedni poziom potem lekko smothem i nakladasz tego stampa
uncle Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 ew. wroc na najnizszy poziom, tam se wyrownaj / przesun nawet vertexy (duzo ich nie powinno byc) a jak wrocisz na wyzszy poziom to detal zostanie;d
Bhaal Napisano 9 Czerwiec 2007 Autor Napisano 9 Czerwiec 2007 dzięki za odp ale ciągle to nic nie daje, chodzi mi coś takiego jak bym zrobił Layer Brushem jak na obrazku ale tutaj widać ten mój problem, że wszystko się o taką samą wartość podnosci a mi nie o to chodzi tylko o to, że jak się podniesie wsio to ma być płaskie na górze. Używając na tego Layera Smootha nic nie daje bo mi tylko wygładzi ładnie góre i zostaną górki albo doliny :/ PS. Używam Zbrush 2.0
streaker Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 no to masz problem, bo flaten zbrush z zb3 byłny idealny :)
Bhaal Napisano 9 Czerwiec 2007 Autor Napisano 9 Czerwiec 2007 dokładnie o coś takiego z profilu mi chodzi : PS. sorki, nie mam tabletu i sobie rano wypiłem ćwiartke ;) A tak to ma wyglądać: http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=46069&d=1180219763
SoAd Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 ja bym sobie displacementa wyprodukował z tego modelu z maxa i podem go użył w zbrushu
uncle Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 wlasnie, a nie latwej export z ktoregos tam poziomu do maxa? wyprostowac w maxie i spowrotem import? toszto 4 klikniecia =)
Bhaal Napisano 9 Czerwiec 2007 Autor Napisano 9 Czerwiec 2007 uncle: no metoda dobra ale jak będe miał projekcje na kuli to już tak sobie łatwo nie zrobie :)
Bhaal Napisano 9 Czerwiec 2007 Autor Napisano 9 Czerwiec 2007 dobra, zrobiłem to w ten sposób, że stworzyłem Depth Channel w Mayi z tego mojego modelu a następnie przeniosłem to jako alpha do Zbrusha i Projection Masterem nałożyłem :) THX ZA POMOC FOR ALL
Rekomendowane odpowiedzi