Hindus Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 John Carmack podczas WWDC 2007 (Worldwide Developers Conference 2007) zaprezentował nowy silnik ID Tech 5. Prezentację możliwości silnika można obejrzeć [tutaj] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 dzieki ! . 20 giga textur :D LOL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 Fajny bardzo, ale w porównaniu z Unreal Engine 3 czy CryEngine 2, to chyba jednak dalej nic odkrywczego. Może wydajniejszy jest, jak to z silnikami od Id się zdarza. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 Nareszcie!!! Tyle czasu czekałem. Zwróćcie uwagę, że poraz pierwszy w historii ID prezentacja obejmowała otwarte przestrzenie a nie jak do tej pory wnętrza budynków. Tyle, że ta ilość tekstur przeraża xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 Nowe osiągnięcia = nowe możliwości = więcej pracy :) Strach jest myśleć, co będzie za 3 - 4 lata ... Ps. Filmik prezentujący możliwości całkiem całkiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powelt Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 Jakoś mnie nie powaliło:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 To chyba chodzi o to zeby ten silnik dalo sie na obecne konsole bezproblemowo przenisc bo inaczej to srednio na siebie zarobi. Podoba mi sie za to mozliwosc dopracowania szkieletu gry a potem dopiero graficznego dopieszczania. Moze byc ciekawie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 Wszystko pięknie i ładnie, ale nie bardzo podoba mi się pomysł kupowania gry na 10 DVD, żeby móc w pełni cieszyć się tymi Gigabajtami tekstur. Ludzie zamiast iść w optymalizację, idą w stronę bajerów graficznych. Myślę, że to zła droga. Problem tylko w tym, że jedyna prowadząca do zarabiania wielkich pieniędzy.. i po raz kolejny ludzkość staje przed dylematem - być, czy mieć?? ;) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 ja mysle ze po prostu zacznie sie rozpowszechnianie formatu Blu-Ray, tak jak na ps3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 te 20GB tekstur to im generuje soft jakos a nie ze sa gotowe na plytce :] Widzialem jakis czas temu filmek z Enemy Territory w ktorym byla ta technika omawiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 W zasadzie malo tego video i srednio to wyglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 jak narazie najwiksze wrazenie na mnie osobiscie robi cryengine2 ale z 2 strony strasznie tego duzo na necie czego nie mozna powiedziec o innych silnikach wiec moze to tylko taki "chłty matetingowy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 Hmmm, ciężko mi jest porównywać "silniki" ID, Epic'a i Crytek'a za każdym razem przede wszystkim widzę różnice w stylach tworzonej grafiki a nie jej wyświetlaniu (a główne różnice są pewnie i tak w tworzeniu gier z ich wykorzystaniem). To trochę tak jakby porównywać renderery różnych softów na różnych scenkach- ba w różnych stylach ;). Pomijając fakt że bardzo mało widać na tym filmie to jak na mój gust, prezentuje się smakowicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi