Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Szukam jakiejs dobrej ale w miarę taniej - czytaj za rozsądną cene - płyty głownej z tym że potrzebuje rozbudowac ją pod ok 8-10 gb ramu (ddr) - co polecacie ?

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 3,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

allegro nie ufam - potrzebuje namiar na cos taniego i co obsłuzy takie ilosci - no chyba ze cos lepszego jeszcze by było :D

Napisano

a co do allegro to nie trzeba być tak odrazu negatywnie nastawionym :)

Napisano
  • Autor

no dobra a w 800 złotych by sie zmiescił z czyms wiekszym ? allegro to nie pewna sprawa - zawiodłem sie raz i starczy, nie wchodzi sie twice do tej samej rzeki ;)

Napisano

hmm mkay ja sie nigdy nie zawidolem, po prostu nie kupuje sie rzeczy od nie pewnych ludzi mmkay ;)

wydaje mi sie ze raczej sie nie zmiescisz, do 1000 zeta nadal sa 8 gigowe, no ale pewnie trzeba by glebiej poszukac :)

Napisano

Na allegro wystarczy lukać na opinie (ich ilość też) i czy ten kto sprzedaje podaje adres, telefon, te sprawy. Najlepiej oczywiście jak to są firmy, co się często zdarza.

Napisano

Łap:

I: http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Abit/Socket_775/chipset_nVidia_nForce/Abit_Fatal1ty_FP_IN9_SLI/pelny,id,37944/

Abit, 4 gniazda, do 32GB(sic!) pamięci, socket 775, tylko nie jestem do końca pewny czy Core2 Duo obsłuży, bo w opisie nie ma stricte nic na ten temat, tylko Core2 Extreme Quadro (cena: 520zł)

II:

http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Asus/Socket_775/chipsety_nVidia/Asus_P5NSLI_nVidia_nForce_570_SLI/pelny,id,31137/

Asus, 4 gniazda, do 16GB, socket 775 (cena: 417zł)

Obie płytki na chipsecie nVidia

Pozdr

Napisano

najtaniej będzie z chipsetem nForce 570, który obsługuje 16 GB RAMu, takie płyty można znaleźc za 250 zł. np ECS 570 SLIT-A

Napisano
najtaniej będzie z chipsetem nForce 570, który obsługuje 16 GB RAMu, takie płyty można znaleźc za 250 zł. np ECS 570 SLIT-A

rozumiem ze 8giga to na COS prawda ??

a plyte ECS pod to cos raczej bym nie polecal. WSZYSTKO ma swoja cene, i wiadomo ze ECS to nie najwyzsza jakosc niemniej dzialac dziala.

Chyba nie musze przypominac jak wazne jest zasilanie na plycie glownej dla CPU i RAMU a szczegolnie kiedy bedzie to komputer do renderingu.

Ludzie, prosze opamietajcie sie z jakich podzespolow skladacie jaki komputer i do czego zeby sobie nie pluc w brode pozniej ze cos sie sypie.

Drogie zabawki do drogiej zabawy, nie tanie zabawki do drogiej zabawy

Napisano

Polecam dobra płytę ASUSA lub MSI. Nigdy mnie jeszcze nie zawiodły :)

Napisano

Hmmm... ja mam ECS od jakiś 6 lat? Działa, ale to już jest koniec i nie wróci więcej;D Teraz też bym skłaniał się raczej na coś z wyższej półki. Dziwię się czasem pochwałom płyt Gigabita, wiele złych opinii krąży po necie, ale to tylko opinie zasłyszane.

Napisano

wszystko jest super i wszystko jest zle zarazem. Kazda plyta bedzie cos miala bo plyta plycie nie rowna choc z tej samej fabryki.

Najlepiej jak sie ma sklep to mozna sobie rasowac co sie chce :) i wybrac wsrod wszystkich pudelek to najlepsze :)

ja to teraz chyba bym postawil sobie na tyanie albo iwillu 2x xeonki, wydal na to jakies 8 kafli i mialby spoqj na hmm 2 do 3ch lat ?? hehe - oj zludny sie robie zludny

Napisano

a ja przy okazji jak juz o płytach i ramie mam takie pytanko...jak sie zachowa komp z płytą powiedzmy Abita czy gigabayta na której w 2 sloty włoze pare dual 2 x 2GB DDR2 a w drugą pare slotów 2 x 1Gb? ktos to testował?

Napisano

Dual będzie dzialal, jedyne co moze się pogorszyć to możliwość podkręcania.